SiolNET. Sportal Prva liga
0,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger
nekdanji predsednik nk olimpije pravi, da so mu prepovedali vstop na tekme zmajev

Milan Mandarić nad Olimpijo, ta zavrača obtožbe

0,55

termometer

Milan Mandarić | Nekdanji predsednik NK Olimpija Milan Mandarić pravi, da so mu prepovedali vstop na tekme zmajev, pri Olimpiji obtožbe zanikajo. | Foto: Vid Ponikvar
Nekdanji predsednik NK Olimpija Milan Mandarić pravi, da so mu prepovedali vstop na tekme zmajev, pri Olimpiji obtožbe zanikajo. Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji predsednik NK Olimpija Milan Mandarić je v pogovoru za Svet na Kanalu A izrazil kar nekaj kritik na račun novega vodstva ljubljanskega kluba, ki mu po njegovih besedah dolguje še dva milijona evrov in mu je prepovedalo ogled tekem, tako gostujočih kot domačih. Pri Olimpiji zanikajo, da bi mu preprečili ali onemogočili vstop na stadion v Stožicah, kaj šele kje drugje.

Dino Stančić Sportal Tabor zapustil prvi strelec, klub o težkih časih: Nikoli nismo skrivali težav

"Pričakoval sem precej boljši začetek vodenja novega vodstva Olmpije. Adama Deliusa, ki je kupil klub, ne vidim nikoli, pa bi moral biti predsednik Olimpije vsak dan tu. Olimpijo vodi skupina ljudi, ki nikoli niso delovali v nogometu," je za Svet na Kanalu A dejal Milan Mandarić in dodal, da so mu prepovedali obiske tekem zmajev.

"Ko sem ljudem iz drugih klubov, na primer v Angliji, povedal, da so mi prepovedali vstop na tekme, tega nihče ni mogel verjeti. Menim, da je to sramota mesta, zveze, Slovenije. Prepovedi nisem dobil le na domačih tekmah, ampak tudi v gosteh, taka navodila so dali ljudem, ki vodijo druge slovenske klube. Ne vem, zakaj. Sprva sem celo mislil, da bodo želeli mojo pomoč, z veseljem bi pomagal, zdaj pa ne smem na tekme," pravi 83-letni ameriški poslovnež srbskih korenin, ki je izgubil entuziazem do nogometa in opozarja, da je novo vodstvo iznakazilo Olimpijo.

Pri tej so so se odzvali s sporočilom za javnost in zanikali Mandarićeve obtožbe o prepovedi vstopa na tekme. Sporočilo za javnost zeleno-belega kluba si lahko preberete v nadaljevanju.

Pri Olimpiji so zanikali očitke Milana Mandarića. | Foto: Vid Ponikvar Pri Olimpiji so zanikali očitke Milana Mandarića. Foto: Vid Ponikvar

"Žal se moramo znova odzvati…

Nogometni klub Olimpija Ljubljana ostro zavrača tokratne vnovič povsem neutemeljene obtožbe s strani nekdanjega predsednika kluba Milana Mandarića. Nogometni klub Olimpija Ljubljana nekdanjemu predsedniku kluba Milanu Mandariću nikdar ni preprečil ali onemogočil vstopa na stadion v Stožicah. Kaj šele kje drugje, kjer Nogometni klub Olimpija Ljubljana kakopak sploh ne odloča o tem, kdo bo prišel na stadion in kdo ne.

Milan Mandarić je – recimo – 11. februarja 2022 s strani poslovnega direktorja Olimpije Igorja Barišića prejel vabilo na tekmo Olimpije. Prejel je vabilo zanj in še za tri osebe. Odgovor s strani njegove osebne tajnice je bil, citiramo v prevodu, naslednji: 'Igor, Milan se zahvaljuje za velikodušno ponujene štiri vstopnice, pravi pa, da jih podariš nekomu drugemu. Zelo je ganjen nad izkazanim spoštovanjem do njega. Pozdrav.'

Če bi Nogometni klub Olimpija Ljubljana Milanu Mandariću zares prepovedal obisk tekem, se poraja vprašanje, kako je možno, da si je Milan Mandarić 27. februarja 2022 v družbi Sebastjana Cimerotiča tekmo s Koprom v Stožicah ogledal z – VIP-tribune … Še več, kadarkoli se je Milan Mandarić pojavil pred VIP-vhodom stadiona, je na stadion vstopil brez kakršnihkoli težav.

Hkrati je res, da so nekateri tesni sodelavci Milana Mandarića v tem letu grdo zlorabili izkazano zaupanje s strani Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana. Na eni od domačih tekem v Stožicah se je tako med drugim zgodilo, da so nekateri tesni sodelavci Milana Mandarića v VIP-prostore stadiona brez našega dovoljenja samovoljno prinašali hrano in alkoholne pijače. Tem osebam smo, to drži, sporočili, da zaradi nedopustnega obnašanja niso več zaželene na VIP-tribuni stadiona v Stožicah. Seveda pa to nikomur ne jemlje pravice, da – tako kot vsak navijač Olimpije – kupi vstopnico in si tekmo v miru ogleda z enega od sedežev na največjem stadionu v državi.

Ob tem ne pozabimo, da je Milan Mandarić tisti, ki je vodstvu Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana nedolgo tega ob številnih javno izrečenih klevetah odkrito zagrozil celo s sodiščem. Kljub temu Milanu Mandariću nikdar nismo preprečili ali onemogočili vstopa na stadion v Stožicah. Če se tam morda počuti nezaželenega, pa bi moral bržčas najprej pri sebi razčistiti, zakaj je temu tako.

Ne glede na vse Nogometni klub Olimpija Ljubljana Milanu Mandariću nikdar ne bo ne prepovedal in še manj preprečil vstopa na stadion v Stožice (drugje tako ali tako odločajo drugi). Še več, če bo želel, lahko na največjem nogometnem objektu v državi celo praznuje svoj 84. rojstni dan. In vse ostale."

Ibričić Đurić Sportal V Domžale talent Zvezde, Suarez po 16 letih zapušča Evropo Nino Kouter Sportal Uradno: Kouter se vrača v domovino Roko Baturina, NK Bravo Sportal Za Maribor bo zabijal Hrvat, ki je v Sloveniji že igral Dario Kolobarić Sportal Tretja okrepitev na Bonifiki povratnik v prvo ligo Sadio Mane Sportal Liverpool in Bayern dosegla dogovor za prestop Maneja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin