Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 8. 2019,
15.35

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

NK Domžale Simon Rožman Matej Oražem Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 15. 8. 2019, 15.35

4 leta, 8 mesecev

Domžale po štirih krogih PLTS zadnje

Domžale v krizi, trenerju Rožmanu se stolček (še) ne trese #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Pred začetkom nove prvoligaške sezone so mnogi napovedovali, da se lahko Domžale ob Olimpiji in Mariboru vmešajo v boj za naslov prvaka. A je že po uvodnih krogih slika povsem obrnjena. Z le eno osvojeno točko po štirih odigranih tekmah so nogometaši Domžal čvrsto na zadnjem mestu. Kljub očitni krizi pa ima trener rumenih Simon Rožman še naprej vso podporo klubskega vodstva.

Celjani so konec tedna Domžalam prizadejali že tretji poraz v Prvi ligi Telekom Slovenije in kar petkrat zatresli mrežo dvakratnih slovenskih prvakov. Odkar so se v sezoni 2003/04 Domžale vrnile med slovensko elito, tako slabo še niso odprle sezone.

Nepričakovano in nenačrtovano

"Zagotovo nepričakovano in nenačrtovano. Želje so bile drugačne. Ni kaj, najlažje bi se bilo zdaj predati," pravi Simon Rožman, najmlajši prvoligaški trener, ki se mu stolček prav nič ne trese, kot zatrjujejo ob Kamniški Bistrici.

"S Simonom smo v zadnjih treh letih dosegali izjemne rezultatske in poslovne uspehe. Tako da nadaljujemo po tej poti in mu dajemo popolno podporo," zagotavlja športni direktor domžalskega kluba Matej Oražem, kar veseli tudi Rožmana: "Dobro je, da klub ne spreminja ciljev iz tedna v teden ali pa po dveh dobrih ali slabih rezultatih."

Shamar Nicholson
Sportal Domžalam je uspel nov milijonski posel, tretji najdražji v klubski zgodovini

"Odhodi so za nas normalni, brez njih mi ne moremo preživeti"

Kljub slabemu začetku sezone Domžalčani ostajajo samozavestni, vrnitev na zmagovalne tirnice pa vendarle ne bo lahka. Odšel je najboljši strelec lanske sezone Shamar Nicholson, blizu prestopa je tudi nadarjeni Adam Gnezda Čerin. "Odhodi so za nas normalni, brez njih mi ne moremo preživeti. Logično je, da so ob odhodih tudi prihodi, uspešnost tega kadrovanja pa se potem odraža na igrišču," pojasnjuje Oražem.

Domžale Flora
Sportal Domžale ekspresno našle zamenjavo za Nicholsona

Vedo, da je "konec heca in je stvar zelo resna"

Predvsem obramba Domžal je trenutno na prepihu. V osmih tekmah nove sezone je dobila kar 21 golov. Da je teh odločno preveč, se zaveda tudi Gaber Dobrovoljc. "Vsaka tekma je zdaj za nas finale, vemo, da je konec heca in je stvar zelo resna," pravi bojeviti branilec, njegovim besedam pa odločno prikimava tudi glavni trener: "Tako, kot je moj življenjski moto: treba se je boriti in jaz se bom z njimi boril naprej."

Ali bodo Domžale niz porazov v Prvi Ligi Telekom Slovenije prekinile v petem krogu, ko se bodo spopadle z novincem Bravom, lahko preverite v nedeljo od 15.55 naprej v neposrednem prenosu na Planet TV.

Preberite še:

Luka Štor
Sportal Aluminij potrdil: Gre za največji prestop v zgodovini kluba!
Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović se igra z ognjem
Viole Green Dragons na derbiju
Sportal Maribor dočakal prvo zmago, a tudi novo denarno kazen
Sportal Tri največje mojstrovine 5. kroga #video
Ne spreglejte