Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
14. 8. 2019,
10.06

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Shamar Nicholson Prva liga Telekom Slovenije Matej Oražem Rauno Sappinen NK Domžale

Sreda, 14. 8. 2019, 10.06

4 leta, 8 mesecev

Estonec Rauno Sappinen v Prvi ligi Telekom Slovenije

Domžale ekspresno našle zamenjavo za Nicholsona

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Domžale Flora | Ko so Domžale leta 2017 v Evropi izločile Floro, je Simonu Rožmanu v oči padel Rauno Sappinen. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Ko so Domžale leta 2017 v Evropi izločile Floro, je Simonu Rožmanu v oči padel Rauno Sappinen.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometni klub Domžale je okrepil konkurenco v napadu. Le dan po odhodu Jamajčana Shamarja Nicholsona, ki je odšel v Belgijo in napolnil blagajno dvakratnih slovenskih prvakov, je v mesto ob Kamniški Bistrici prišel Rauno Sappinen. Estonski reprezentant bo v Domžalah nastopal kot posojen igralec Flore iz Talina.

Sportal Tri največje mojstrovine 5. kroga #video

Poletni novinec v Domžalah Rauno Sappinen ni prvi Estonec, ki ga bo vodil Simon Rožman. Napadalec se je pridružil rojaku Mattiasu Käitu, nad pogoji in nogometnimi izzivi v Sloveniji pa je navdušen. "Zelo sem vesel, da sem tu. O klubu sem slišal le dobre stvari, tako da se novega izziva resnično veselim. Gre za urejen klub z velikimi ambicijami. Moštvo ima v tem trenutku nekaj težav, vendar verjamem, da se bomo skupaj kmalu vrnili na želena mesta," 23-letni Estonec verjame, da bodo Domžale odpravile krizo, ki jih je v domačem prvenstvu pahnila na zadnje mesto.

Sappinen je začel kariero pri Flori iz Talina, prve izkušnje v tujini je nabiral v Belgiji (Beerschotu), nato pa se preselil na Nizozemsko (Den Bosch), kjer je v prejšnji sezoni v 30 nastopih dosegel šest zadetkov. Njegov prihod sovpada s praznino, ki je v napadu Domžal nastala z odhodom Jamajčana Shamarja Nicholsona.

Shamar Nicholson
Sportal Domžalam je uspel nov milijonski posel, tretji najdražji v klubski zgodovini

 

Domžale sklenile sodelovanje s Floro

Matej Oražem je hitro zapolnil vrzel v napadu po odhodu Shamarja Nicholsona. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matej Oražem je hitro zapolnil vrzel v napadu po odhodu Shamarja Nicholsona. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Z odhodom Shamarja Nicholsona se je v naši ekipi pokazala potreba po novem napadalcu. Želeli smo si igralca, ki je še vedno mlad, a obenem že mednarodno izkušen, in Rauno se je pokazal kot odlična izbira. S Floro iz Talina smo sklenili triletno sodelovanje, v primeru prodaje pa si bomo razdelili prejeto odškodnino. Sappinena poznamo že iz naših medsebojnih srečanj pred leti, ko smo se s Floro merili v kvalifikacij za evropsko ligo, obenem se je v vmesnem obdobju uveljavil tudi v reprezentanci Estonije, prav tako se je že preizkusil tudi v tujini," je za klubsko stran odločitev, zakaj so se v Domžalah odločili za prihod še enega estonskega legionarja, predstavil športni direktor Matej Oražem.

Simon Rožman
Sportal Rožmanu se to ni zgodilo še nikoli #video
Filip Janković
Sportal Nekdanji svetovni prvak okrepil Triglav in začel znova

 

Ne spreglejte