Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 8. 2024,
17.32

Osveženo pred

2 uri, 18 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Toni Vodišek Janja Garnbret Janja Garnbret Andreja Leški Pariz 2024 Pariz 2024 olimpijske igre sprejem

Natisni članek

Sobota, 10. 8. 2024, 17.32

2 uri, 18 minut

OI Pariz 2024

Sprejem olimpijske ekipe v ponedeljek ob 20. uri na Kongresnem trgu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Sprejem Andreje Leški, Brnik | Andreja Leški in Janja Garnbret sta se srečali na sprejemu za Leškijevo, obe zlati olimpijki pa boste lahko pozdravili tudi v ponedeljek v Ljubljani. | Foto Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Andreja Leški in Janja Garnbret sta se srečali na sprejemu za Leškijevo, obe zlati olimpijki pa boste lahko pozdravili tudi v ponedeljek v Ljubljani.

Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Sprejem slovenske olimpijske reprezentance bo v ponedeljek ob 20. uri na Kongresnem trgu, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije. V torek sledita še sprejema v Slovenj Gradcu za Janjo Garnbret in v Kopru za Tonija Vodiška, Andrejo Leški ter preostale koprske športnike.

"Sprejem olimpijske reprezentance je tradicionalni dogodek, ki združi celotno olimpijsko reprezentanco Slovenije in na katerem se lahko navijači, družine in prijatelji poklonijo svojim športnim junakom," je zapisal OKS.

Slovenija je na OI v Parizu osvojila tri medalje, zlati sta bili Andreja Leški in Janja Garnbret, srebrn Toni Vodišek, v nedeljo ob 9. uri zjutraj pa slovenske rokometaše čaka še tekma za bron s Španijo.

Občini Slovenj Gradec in Koper bosta za svoja olimpijca Janjo Garnbret in Tonija Vodiška slavnostna sprejema pripravili v torek, 13. avgusta. Kajtar bo someščane pozdravil ob 19. uri v Taverni, kjer pričakujejo tudi preostale koprske olimpijce, športna plezalka pa ob 18. uri v središču mesta.

"Koprskim olimpijkam in olimpijcem bomo zaploskali in jim za njihove uspehe čestitali po zaključku olimpijskih iger, v torek, 13. avgusta, ob 19. uri v Taverni. Navijači in člani klubov bodo športnike pospremili v sprevodu od olimpijskega bazena na Piranski cesti po Pristaniški ulici do Taverne, kjer bo sprejem popestrila glasbena skupina Ne me jugat," so zapisali Koprčani.

"Janja Garnbret bo na prizorišče sprejema na Trgu svobode in na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu prispela ob 18. uri v spremstvu PGD Šmartno pri Slovenj Gradcu. Že prej, med 17. uro in 17.40, bo njihova gostja pred gasilskim domom v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. Gasilci jo bodo počastili z vodnim slavolokom. Slavje v Slovenj Gradcu se bo začelo z njenim slovesnim prehodom skozi Trg svobode do odra," so sporočili z Občine Slovenj Gradec.

Janja Garnbret, Roman Krajnik
Sportal Čustveni izbruh ganjenega trenerja Janje Garnbret
Pia Babnik Pariz 2024
Sportal Lydia Ko zlata, Pia Babnik končala izven dvajseterice, Ana Belac v zadnji četrtini
Vili in Darja Garnbret Innsbruck 2021
Sportal Mama Janje Garnbret: Sem najsrečnejša mama na svetu
Ne spreglejte