Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 8. 2024,
11.57

Osveženo pred

2 uri, 22 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
olimpijske igre atletika Pariz 2024 Pariz 2024 Malaika Mihambo

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 8. 2024, 11.57

2 uri, 22 minut

Malaika Mihambo

Okužba s korono ni spremenila ciljev Nemke na OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Malaika Mihambo | Malaika Mihambo brani v Parizu olimpijski naslov. | Foto Reuters

Malaika Mihambo brani v Parizu olimpijski naslov.

Foto: Reuters

Branilka olimpijskega zlata v skoku v daljino, Nemka Malaika Mihambo, je kljub bolezni v času priprav na olimpijske igre v Parizu, okužila se je z novim koronavirusom, še naprej odločena, da bo skušala osvojiti medaljo. Če bi zmagala, bi bila prva atletinja doslej, ki bi ubranila naslov v njeni disciplini, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kristjan Čeh
Sportal Čeh v finale kot deveti, Šutej skozi šivankino uho, Guček v repasaž

"Okužba s korono ni spremenila mojih ciljev na OI. Toda med pripravami na igre so me spremljale težave s pljuči in zmanjšana odpornost, kar je otežilo okrevanje," je povedala 30-letnica. "V najslabšem primeru se bom moral v Parizu zadovoljiti z manj kot šestimi poskusi."

Kvalifikacije v skoku v daljino bodo v torek, finale pa v četrtek. Na lestvici najboljših na svetu v tej sezoni vodi Malaika Mihambo s 7,22 metra. Po deseterobojcu Leu Neugebauerju, ki je v soboto osvojil srebrno medaljo v deseteroboju, je največje upanje Nemške atletske zveze za osvojitev žlahtne kovine v francoski prestolnici.

"Zelo lepo bi bilo, če bi mi uspelo ubraniti naslov. Imam samozavest, da to storim, a je treba računati tudi na konkurenco," je dejala dvakratna svetovna svetovna prvakinja. Pred dvema tednoma je v Londonu zmagala s 6,87 metra. Da se ne bi preobremenila, je opravila le štiri skoke.

Po okužbi je ni želel preobremeniti

Malaika Mihambo je bila že trikrat zapored izbrana za nemško športnico leta. | Foto: Reuters Malaika Mihambo je bila že trikrat zapored izbrana za nemško športnico leta. Foto: Reuters Športnica iz kluba Kurpfalz je konec tedna prispela v Pariz. Po junijski okužbi s korono je trener Ulli Knapp prilagodil obseg pripravljalnega programa. Optimističen je in pravi, da Mihambo ni v slabem položaju. "Iz tedna v teden se z majhnimi koraki izboljšuje," je dejal Knapp.

"Na treningu smo delali usmerjeno in nismo opravili celotnega programa, ki bi ga brez okužbe. Malaike po okužbi nisem želel preobremeniti glede na izkušnje ob njeni koronski bolezni pred evropskim prvenstvom v Münchnu," je za dpa povedal Knapp. Na EP 2022 je Mihambo začela oslabljen po koronski okužbi in osvojila srebro.

Potem ko je deseterobojec Leo Neugebauer osvojil srebro, nemška atletska zveza upa na naslednjo medaljo Malaike Mihambo, ki je pred dobrim mesecem in pol v Rimu osvojila naslov evropske prvakinje. Leta 2020 je bila Mihambo, njena mati jr Nemka, oče iz Tanzanije, tretjič v nizu izbrana za najboljšo nemško športnico leta.

Noah Lyles
Sportal Ameriški zvezdnik želi tri zlate medalje: Če bom prišel iz ovinka, bodo padli v depresijo
Kristjan Čeh
Sportal Kristjan Čeh tik pred zdajci pripotoval v Pariz
Noah Lyles
Sportal Spektakel na Stade de France: Noah Lyles po fotofinišu sprinterski prvak
Tamberi
Sportal Gianmarco Tamberi namesto na OI v bolnišnico
Tina Šutej
Sportal Vprašaj pri Tini Šutej
Ne spreglejte