Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 7. 2024,
18.20

Osveženo pred

1 ura, 8 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Lin Yun-Ju Pariz 2024 Pariz 2024 olimpijske igre Namizni tenis Darko Jorgić Darko Jorgić

Natisni članek

Sreda, 31. 7. 2024, 18.20

1 ura, 8 minut

Olimpijske igre, namizni tenis, 3. krog (M)

Jorgiću maščevanje ni uspelo, poraz po 36 minutah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Darko Jorgić, Pariz 2024 | Darko Jorgić je dvoboj osmine finala izgubil po vsega 36 minutah igre. | Foto www.alesfevzer.com

Darko Jorgić je dvoboj osmine finala izgubil po vsega 36 minutah igre.

Foto: www.alesfevzer.com

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na olimpijskih igrah v Parizu zaključil posamične nastope. V tretjem krogu oziroma osmini finala ga je izločil Tajvanec Lin Yun-Ju. Njegov stari znanec iz OI v Tokiu je bil po 36 minutah boljši s 4:0 (9, 10, 7, 7).

Pariz 2024 namizni tenis Darko Jorgić
Sportal Rokometaši do druge zmage, boleč poraz Jorgića, Hočevarjeva deveta

Darko Jorgić, trenutno 18. igralec svetovne jakostne lestvice, je v prvem krogu premagal Singapurca Izaaca Queeka s 4:2 v nizih, v drugem pa je bil v sredo dopoldne z enakim izidom boljši še od starega znanca iz olimpijskih iger v Tokiu pred tremi leti, Britanca Liama Pitchforda. A tudi 22-letni Tajvanec Lin Yun-Ju je Jorgićev znanec iz Tokia. Trenutno osmi igralec sveta in peti nosilec v Parizu ga je v Tokiu premagal v četrtfinalu. V uvodu prvih dveh nizov je bil Jorgić, 13. nosilec olimpijskega turnirja, enakovreden tekmecu in mu tudi pobegnil za nekaj točk, a ga je ta vsakič ujel, nato pa v končnicah tesno slavil. V tretjem in četrtem nizu je bil Lin precej bolj prepričljiv.

Želel si je več

"Želja je bila vsekakor za nekaj več. Ena dobra ocena osem od deset," je svoj posamični turnir na koncu sklenil 26-letni Hrastničan. "Prišel sem med 16 najboljših, kar menim, da je nekaj realnega. Sploh glede na to, da sem tudi med 16 nosilci," je dodal sicer 13. nosilec olimpijskega turnirja.

Jorgić je v prvem nizu povedel 4:1, a je Lin izenačil na 4:4. Slednji je zatem povedel, tekmeca pa sta igrala točko po točko, dokler ni Tajvanec izkoristil svojo prvo žogico za vodstvo 1:0. Tudi v drugem je 26-letni Hrastničan začel bolje in povedel s 5:2, toda Lin se je zopet vrnil (5:5). Slovenec je v nadaljevanju dvakrat vodil za dve točki, a zapravil prednost in na koncu izgubil po podaljšani igri. Nekaj nervoze je po tem nizu pokazal tudi z metom loparja na mizo.

 "Lin je bil od začetka malce v krču, kar sem občutil. Tudi to, da ni pravi, potem ko je bil pred tremi meseci še poškodovan in ni igral vseh tekem." | Foto: www.alesfevzer.com "Lin je bil od začetka malce v krču, kar sem občutil. Tudi to, da ni pravi, potem ko je bil pred tremi meseci še poškodovan in ni igral vseh tekem." Foto: www.alesfevzer.com

"Nisem pokazal svoje najboljše igre, tako je bilo pravzaprav od prve tekme naprej. Boril sem se s formo, iskal sem jo in na trenutke igral dobro, a po drugi strani kdaj tudi preveč panično. To se je pokazalo takoj, ko igraš z enim 'top' igralcem na tej ravni," je še o malenkostih, ki odločajo, razlagal 18. igralec svetovne lestvice.

"Bil sem preveč nestrpen, prehitro v določenih trenutkih in brez razmišljanja"

V naslednjih dveh nizih pa zbranost ni bila več tako na vrhuncu. Tretjega je Tajvanec bolje začel z vodstvom 5:2. Hrastničan je izenačil na šesti točki in povedel tudi s 7:6, toda v zaključku niza je bil 22-letni tekmec znova bolj zbran od Slovenca.

Zadnji niz je Lin nekoliko bolje začel, preden je Jorgić dvakrat povedel. Konec niza pa je bil še enkrat več enak predhodnim trem, Tajvanec si je priigral nekaj točk prednosti in izkoristil prvo zaključno žogico.

"V prvih dveh nizih sem bil v vodstvu, lahko bi dobil oba. Bil sem preveč nestrpen, prehitro v določenih trenutkih in brez razmišljanja," je priznal Jorgić in spregovoril tudi o tekmecu: "Lin je bil od začetka malce v krču, kar sem občutil. Tudi to, da ni pravi, potem ko je bil pred tremi meseci še poškodovan in ni igral vseh tekem."

"Danes sem mogoče premagal sam sebe." | Foto: www.alesfevzer.com "Danes sem mogoče premagal sam sebe." Foto: www.alesfevzer.com

Premagal je samega sebe

Za konec je Jorgić še enkrat strnil dvoboj v nekaj stavkov in obžaloval lepo priložnost za napredovanje: "Danes sem mogoče premagal sam sebe, še posebej v prvih dveh nizih po vodstvu. Na koncu sem tudi zaradi moje hitre glave in ne razmišljanja na koncu zasluženo izgubil."

Tajvanca Lina zdaj v četrtfinalu čaka 17-letni Francoz Felix Lebrun. Četrtfinalni boji namiznoteniškega turnirja bodo v Parizu na sporedu že v četrtek. Jorgića po koncu posameznih bojev zdaj čakajo še ekipne tekme. Slovence prvi dvoboj s Francozi čaka v ponedeljek, petega avgusta.

Novak Đoković
Sportal Đoković in Alcaraz v težkih razmerah v četrtfinale
Pariz 2024, Slovenija - Švedska (rokomet, moški)
Sportal Razigrani Slovenci po imenitni zmagi v odličnem položaju
Pariz 2024 kanu Eva Alina Hočevar
Sportal Eva Alina Hočevar je bila na koncu deveta
Ne spreglejte