Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 1. 2020,
20.43

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

1

Natisni članek

Olimpijske kvalifikacije slovenska odbojkarska reprezentanca Češka Berlin Alberto Giuliani Rok Možič Rok Možič Jan Klobučar

Sreda, 8. 1. 2020, 20.43

4 leta, 3 mesece

PO ZMAGI NAD ČEHI IN PRVEM MESTU V PRVEM DELU OLIMPIJSKIH KVALIFIKACIJ

Stoodstotni Slovenci za finale proti močni Franciji: Čas je, da jih končno premagamo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

1

Slovenija Češka odbojka | Slovenci so bili na tretji tekmi boljši še od Češke. | Foto CEV

Slovenci so bili na tretji tekmi boljši še od Češke.

Foto: CEV

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si je na tretji tekmi kvalifikacij za olimpijske igre v Berlinu priigrala še tretjo zmago. Slovenska izbrana vrsta je bila od Čehov boljša s 3:1 (12, 26, -19, 26) in je tako skupinski del tekmovanja končala na prvem mestu. V četrtkovem polfinalu bodo tekmeci Slovencev Francozi, ki so danes morali priznati premoč Nizozemski. "Proti Francozom sicer nimamo najboljšega izkupička, vendar je zdaj pravi čas, da se to spremeni in da jih končno premagamo ter nadaljujemo pot proti zastavljenemu cilju," je bil po zmagi nad Češko jasen Jan Klobučar.

Slovenija Češka odbojka
Sportal Slovenci še do tretje zmage, za finale s Francijo

Slovenski selektor Alberto Giuliani se je odločil, da na začetku tekme s Češko ničesar ne bo prepuščal naključju, na igrišče je poslal svojo standardno zasedbo, v nadaljevanju pa so se izkazali tudi nekateri odbojkarji, ki sicer dobivajo nekoliko manj priložnosti. "Veseli smo, da smo osvojili prvo mesto v skupini. Nismo si izbirali nasprotnika v polfinalu, saj so vse ekipe močne. Najprej se moramo pripraviti za Francijo. Vemo, da nas čaka težka tekma, vendar bomo poskusili dati na igrišču vse od sebe. Zelo sem vesel, da je tudi mladi Možič dobro izkoristil ponujeno priložnost, saj je zlasti v napadu izredno močan," je bil po tekmi tokrat bolj kot proti Nemčiji zadovoljen Italijan na slovenski klopi.

Slovence v četrtek čaka obračun s Francozi. | Foto: CEV Slovence v četrtek čaka obračun s Francozi. Foto: CEV

Slovenija : Češka 3:1 (12, 26, -19, 26)

Prva postava Slovenije : T. Štern, Kozamernik, Pajenk, Urnaut, Čebulj, Kovačič, Ropret.

Slovenija: Štern T. 13, Pajenk 2, Kozamernik 15, Gasparini 8, Vinčić, Štalekar 4, Klobučar, Kovačič, Štern Ž. 8, Videčnik, Ropret 1, Urnaut 10, Čebulj 4, Možič 12.

Češka: Monik, Mach, Zajicek 9, Michalek 9, Patocka 9, Sulista 11, Pfeffer, Galabov 2, Vasina, Janku, Janouch 3, Bartunek, Indra 19, Polak 1. 

Selektor Giuliani se je v tretjem odločil za menjave, v igro je poslal tudi igralce, ki so doslej v Berlinu igrali manj. Zelo dobro je nase opozoril mladi slovenski up Rok Možič, ki je tudi hitro dosegel prvo člansko reprezentančno točko na uradni tekmi. "Zelo sem zadovoljen, da sem dobil priložnost prvič zaigrati na uradni tekmi, in menim, da sem jo tudi dobro izkoristil. Na koncu smo zmagali s 3:1 in se uvrstili v polfinale, česar smo si tudi želeli, vendar smo pravzaprav šele na pol poti, jutri nas čaka polfinale s Francozi, a se nimamo, če bomo pokazali svojo najboljšo igro, česa bati in upam, da se uvrstimo v finale," je dejal Možič.

V polfinalu s Francozi

Slovenci so prvi del sklenili brez poraza. | Foto: CEV Slovenci so prvi del sklenili brez poraza. Foto: CEV Slovenci so z zmago potrdili prvo mesto v skupini. Po treh zmagah v skupini A (3:0 proti Belgiji, 3:2 proti Nemčiji in 3:1 proti Češki) so slovenski odbojkarji osvojili prvo mesto v skupini A. Njihov polfinalni tekmec bo druga ekipa skupine B. To so Francozi, ki so morali v zadnji tekmi z 2:3 (-21, -20, 22, 19, 12) v nizih priznati premoč Nizozemski 

"Na tem turnirju nobena tekma ni lahka in tudi proti Češki je bilo tako. Vesel sem, da smo na koncu zmagali in imamo tako tri zmage v skupinskem delu ter gremo naprej kot prvouvrščena ekipa. Zdaj gre zares, saj vsak poraz pomeni konec kvalifikacij. Moramo gledati na svojo igro, da bomo igrali zelo dobro, saj nam sicer ne bo uspelo. Proti Francozom nimamo najboljšega izkupička, vendar je zdaj pravi čas, da se to spremeni in da jih končno premagamo ter nadaljujemo pot proti zastavljenemu cilju," je bil po zmagi nad Češko poudaril Jan Klobučar.

Jan Kozamernik je bil najučinkovitejši slovenski igralec proti Češki. | Foto: CEV Jan Kozamernik je bil najučinkovitejši slovenski igralec proti Češki. Foto: CEV

V četrkovem polfinalu se bodo slovenski odbojkarji srečali s Francozi, z eno od najboljših reprezentanc v zadnjih letih. Z varovanci Laurenta Tillieja so se Slovenci sicer nazadnje srečali v prvem krogu kvalifikacij za olimpijske igre v Gdansku, uspešnejši so bili francoski odbojkarji. V večernem polfinalu se bosta med seboj pomerili Nemčija in Bolgarija. Nemci so si namreč kot gostitelji izbrali večerni termin tekme in si tako edini na turnirju zagotovili dva dni počitka, medtem ko bodo naši odbojkarji počivali manj kot 24 ur, Francozi pa še nekaj ur manj.

Polfinale:

Četrtek, 9. januar:
17.00 Slovenija - Francija
20.10 Nemčija - Bolgarija

Preberite še:

Slovenija Nemčija odbojka
Sportal Zmaga in napredovanje, Giuliani pa kritičen: Pogovoril se bom s fanti #foto
Slovenija Nemčija odbojka
Sportal Slovenci po veliki drami prek Nemčije v polfinale! #foto
Ne spreglejte