Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
25. 9. 2019,
10.26

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,61

Natisni članek

EuroVolley 2019 slovenska odbojkarska reprezentanca

Sreda, 25. 9. 2019, 10.26

4 leta, 6 mesecev

Po kaosu izkušeni poljski odbojkar umirja žogo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,61
Mihal Kubiak | Kapetan poljske odbojkarske reprezentance Michal Kubiak verjame, da jim neprijetnost z letalom ne bo pokvarila načrtov. | Foto Reuters

Kapetan poljske odbojkarske reprezentance Michal Kubiak verjame, da jim neprijetnost z letalom ne bo pokvarila načrtov.

Foto: Reuters

Poljska odbojkarska reprezentanca je doživela nevšečnosti po zmagi v četrtfinalu evropskega prvenstva proti Nemčiji. Njihov let iz Amsterdama v Ljubljano je bil zaradi težav Adrie Airways odpovedan. Na pomoč jim je priskočila vlada, kapetan izbrane vrste Michal Kubiak pa poudarja, da jim ta dogodek ne bo prekrižal načrtov.

"Naša pot v Ljubljano je šla po nekoliko drugačni smeri. A ni skrbi, saj se ne bo nič spremenilo," je povedal 31-letni poljski odbojkar Michal Kubiak.

Poljaki so imeli namreč v torek ob 10.15 predviden let iz Amsterdama v Ljubljano, vendar zaradi finančnih težav Adrie Airways letalo ni poletelo. Na njihovo srečo so se v njihovi domovini Poljski hitro odzvali. V glavno mesto Nizozemske jih je po naročilu predsednika vlade Mateusza Morawieckega prišlo iskat vladno letalo ter jih pripeljalo v Slovenijo, kjer se bodo v četrtek ob 20.30 v polfinalu evropskega prvenstva pomerili proti naši izbrani vrsti, ki je v ponedeljek šokirala celotno Rusijo.

Alberto Giuliani
Sportal Sploh ni bil prva izbira, zdaj pa je novi ljubljenec slovenskega občinstva

Pomembnih kontaktov načeloma ne uporabljam za zasebne namene

"Načrt priprav potek nemoteno, čeprav smo nekoliko pozneje prišli v Ljubljano. Nemudoma smo začeli iskati rešitev, kako priti v Ljubljano. Predsednik vlade se je hitro odzval. Vsem bi se radi zahvalili, da so nam priskočili na pomoč. Najbolj seveda Morawieckemu. Zjutraj smo šli v hotel, odspali dve uri in pol ter lepo pojedli zajtrk. Na srečo imam v svojem mobilnem telefonu nekaj številk pomembnih ljudi. Sicer jih ne uporabljam za zasebne zadeve, vendar je bila tokrat kriza. V nasprotnem primeru bi lahko čakali ves dan, da bi prišli na prizorišče polfinala," je za eurosport.tvn24.pl dejal kapetan poljske reprezentance.

Kapetan Tine Urnaut in soigralci so v ponedeljek navdušili odbojkarsko javnost, potem ko so izločili favorizirane Ruse. | Foto: Grega Valančič / Sportida Kapetan Tine Urnaut in soigralci so v ponedeljek navdušili odbojkarsko javnost, potem ko so izločili favorizirane Ruse. Foto: Grega Valančič / Sportida

Ko ga je predsednik vlade vprašal, čigava krivda je bila, ni želel kazati s prstom na nikogar: "Včasih letalske družbe stavkajo in nimamo vpliva na to. Ali nam bo pomagalo, če bomo iskali krivca? Ne verjamem. Ni pomembno. Nihče ni zmagal zaradi pritoževanja. Pomembno je, da smo odpotovali v Slovenijo. Vse gre po načrtu, čeprav je nekaj zamude. Naša naloga je, da se optimalno pripravimo na polfinalni obračun. Na igrišče moramo, kot da se ni nič zgodilo."

Slovenija Rusija odbojka
Sportal Slovenci ustavili ruski stroj, Francozi razbili Italijo, Srbi hodili po robu

Verjame, da bodo imeli prevoz do Pariza organiziran

Svetovni prvaki so v polfinalnem dvoboju s Slovenci favoriti. V svojih vrstah imajo tudi naturaliziranega Kubanca Wilfreda Leóna Venera, ki bo za slovenske odbojkarje predstavljal največjo nevarnost.

Slovenski odbojkarji bodo skušali po evropskih premagati še svetovne prvake. | Foto: Grega Valančič / Sportida Slovenski odbojkarji bodo skušali po evropskih premagati še svetovne prvake. Foto: Grega Valančič / Sportida

"Rad bi, da bi imeli čarterski let nato še za finale, saj ne vemo, kaj se bo zgodilo. A to prepuščamo odgovornim. Upam, da se takšna stvar ne bo več zgodila. Da ne bomo čakali na dobro voljo organizatorja in bomo imeli za Pariz organiziran prevoz, ki ne bo pod vprašajem zaradi stavke ali česarkoli drugega," je še dejal Kubiak, ki je bil ob Kubancu ključni mož, da je Nemčija v četrtfinalu padla s kar 3:0.

Tako poljski kakor tudi slovenski odbojkarji bodo v vsakem primeru morali po četrtkovi tekmi na pot v Pariz, saj bosta tekmi za zlato in bronasto medaljo odigrani v francoski prestolnici. Za bronasto odličje se bodo odbojkarji pomerili v soboto, za zlato pa dan pozneje.

Slovenija Srbija odbojka
Sportal Vsi rezultati EuroVolleyja 2019
Stožice
Sportal Znan odgovor na najbolj vroče vprašanje: na Petrolih bo velika gneča
Borut Pahor Metod Ropret
Sportal Predsedniški vzklik: To bo šlo v anale #video
Sportal Poljaki imeli nevšečnosti: njihov polet v Ljubljano odpovedan, naproti jim je stopila država
Ne spreglejte