Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
28. 6. 2024,
18.14

Osveženo pred

2 dneva, 5 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Euro 2024 Euro 2024

Petek, 28. 6. 2024, 18.14

2 dneva, 5 ur

Prodaja vstopnic za dvoboj Slovenija – Portugalska

Vstopnice za tekmo stoletja še na voljo Slovencem! Kaj svetuje NZS?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

Od našega poročevalca

Slovenija Danska Euro Stuttgart | Slovenski navijači še lahko pridejo do vstopnic za srečanje Slovenija – Portugalska. | Foto Reuters

Slovenski navijači še lahko pridejo do vstopnic za srečanje Slovenija – Portugalska.

Foto: Reuters

Na Euru raste nogometna vročica. V soboto se bo tekmovanje prevesilo v izločilni del, v ponedeljek pa čaka Slovenijo največji dvoboj v obdobju državne samostojnosti. V Frankfurtu se bo v osmini finala pomerila z zvezdniško zasedbo Portugalske. Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes v prodajo sprostila šest tisoč vstopnic za slovenske navijače. Do popoldanskih ur še niso pošle vse, Nogometna zveza Slovenije (NZS) pa vsem, ki si jih še niso uspeli zagotoviti, nudi pomemben nasvet.

Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek, kot ga še ne poznate

Petek se je za slovenske navijače, ki nočejo zamuditi edinstvenega spektakla, zgodovinskega srečanja Eura med Slovenijo in Portugalsko, na katerem se bo v ponedeljek delila četrtfinalna vstopnica, začel adrenalinsko. Ob 10. uri je Uefa, kot napovedano, v prodajo sprostila šest tisoč vstopnic za slovenske navijače.

Portugalski nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo se bo v ponedeljek pomeril s Slovenijo že drugič v treh mesecih. | Foto: Guliverimage Portugalski nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo se bo v ponedeljek pomeril s Slovenijo že drugič v treh mesecih. Foto: Guliverimage

"V prvi fazi prodaje so vstopnice lahko kupili tisti, ki jim je za skupinski del evropskega prvenstva uspelo kupiti vstopnice preko UEFA portala in so se tudi sami udeležili ene od treh tekem slovenske reprezentance. Vsi, ki so izpolnjevali omenjena dva pogoja, so prejeli povabilo in neposredni dostop do nakupa," pojasnjuje slovenska krovna zveza in dodaja: "V drugi fazi prodaje pa je Uefa omogočila nakup vsem, ki so se na UEFA portalu opredelili kot podporniki Slovenije. Vstopnice za omenjeno tekmo so v tem trenutku še na voljo. Vsem tistim, ki vam vstopnice ni uspelo kupiti, svetujemo, da spremljate UEFA portal tudi v naslednjih dneh, saj se bodo v prosto prodajo, ki je namenjena vsem udeležencem evropskega prvenstva, sproščale morebitne preostale vstopnice, prvotno namenjene drugim skupinam."

Pogačar Bijol Drkušić
Sportal VIDEO: Tadeja Pogačarja smo vprašali, kdo bo zmagal v osmini Eura: Slovenija ali Portugalska?

Podrobno spremljati dogajanje na UEFA portalu

Slovenija je v prvem nastopu na Euru remizirala z Dansko (1:1). Nato se je razšla brez zmagovalca še proti Srbiji (1:1) in Angliji (0:0). | Foto: Reuters Slovenija je v prvem nastopu na Euru remizirala z Dansko (1:1). Nato se je razšla brez zmagovalca še proti Srbiji (1:1) in Angliji (0:0). Foto: Reuters Vsi slovenski navijači, ki jim torej še ni uspelo kupiti vstopnic za srečanje osmine finala med Slovenijo in Portugalsko, imajo še možnosti, da bi dočakali srečen konec in se v začetku julija odpravili v Frankfurt. Morali pa bodo podrobno spremljati dogajanje na UEFA portalu v naslednjih dneh in upati, da se bo v prodajo sprostilo čim več vstopnic, prvotno namenjenih drugim skupinam.

Pri NZS ob tej priložnosti še enkrat poudarjajo, da vstopnice za vse tekme evropskega prvenstva trži izključno UEFA, NZS pa le pomaga pri posredovanju informacij, vključno z opominjanjem navijačev, da si vstopnice zagotovijo pri uradnem in legitimnem viru.

Do tekme v Frankfurtu bo znanih že pet četrtfinalistov

Slovenija je letos že imela opravka s portugalskimi zvezdniki. | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Slovenija je letos že imela opravka s portugalskimi zvezdniki. Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Kekova četa je priprave na največjo tekmo, odkar zastopa barve domovine, nadaljevala s petkovim treningom v Wuppertalu. O pomembnosti dvoboja priča tudi podatek, kako je na dogajanje prispela tudi manjša ekipa portugalskih novinarjev, ki jih je še kako zanimalo, kako potekajo priprave najmanjše udeleženke letošnjega Eura na srečanje z nekdanjim evropskim prvakom (2016), ki ga je letos že premagala.

Konec marca so namreč izbranci Matjaža Keka v polnih Stožicah v prijateljskem dvoboju odpravili Cristiana Ronalda in druščino z 2:0. To je bil tudi prvi poraz španskega stratega Roberta Martineza kot selektorja Portugalske.

Branilka naslova Italija, ki je v zadnji minuti srečanja tretjega kroga izločila Hrvaško, se bo za napredovanje med najboljših osem potegovala proti Švici. | Foto: Reuters Branilka naslova Italija, ki je v zadnji minuti srečanja tretjega kroga izločila Hrvaško, se bo za napredovanje med najboljših osem potegovala proti Švici. Foto: Reuters Dvoboj osmine finala v Frankfurtu med Slovenijo in Portugalsko se bo začel v ponedeljek ob 21. uri, do takrat pa bo znanih že pet četrtfinalistov. Do takrat bodo namreč znani zmagovalci obračunov osmine finala med Švico in Italijo, Nemčijo in Dansko (oba v soboto), Anglijo in Slovaško, Španijo in Gruzijo (oba v nedeljo) ter Francijo in Belgijo, ki se bosta pomerili v ponedeljek ob 18. uri.

Žan Karničnik, Aleksandar Vučić
Sportal Žan Karničnik pozdravlja razočaranega Aleksandra Vučića
Jan i olga thumb
Trendi Jana Oblaka pred tekmo s Portugalsko bodri njegova izbranka
Luka Brkljača
Sportal Simpatični Hrvat, ki s Slovenijo piše pravljico na Euru
Phil Foden
Sportal Phil Foden se je po rojstvu tretjega otroka vrnil v Nemčijo
Navijaški vlak
Sportal Tako kot v München, tudi v Frankfurt z navijaškim vlakom
Benjamin Šeško
Sportal Šeško najhitrejši med vsemi
Aleksander Čeferin Radenko Mijatović
Sportal Predsednik NZS protestiral med tekmo, a ga je miril Aleksander Čeferin
Erik Janža
Sportal Čudežna moč kovanca sreče, legendarni Nemec prinesel Slovencem 50 kebabov
Slovenija : Portugalska
Sportal Portugalci popihali na dušo Slovencem
Ne spreglejte