Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2024,
17.20

Osveženo pred

2 dneva, 5 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Euro 2024 Euro 2024 Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Petek, 28. 6. 2024, 17.20

2 dneva, 5 ur

VIDEO: Tadeja Pogačarja smo vprašali, kdo bo zmagal: Slovenija ali Portugalska?

VIDEO: Tadeja Pogačarja smo vprašali, kdo bo zmagal v osmini Eura: Slovenija ali Portugalska?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Prvi kolesar sveta Tadej Pogačar, ki na letošnji Dirki po Franciji velja za nespornega favorita za skupno zmago, je med tistimi, ki zelo pozorno spremljajo letošnje evropsko prvenstvo v nogometu. V Firencah smo ga po predstavitvi ekip, ki bodo nastopile na letošnjem Touru, vprašali, ali verjame v zmago Slovencev nad Portugalsko v osmini finala in česa se lahko tudi sam nauči iz predstav in mentalitete slovenskih nogometašev.

Tudi Tadej Pogačar podrobno spremlja predstave slovenske nogometne reprezentance na letošnjem Euru. | Foto: Tudi Tadej Pogačar podrobno spremlja predstave slovenske nogometne reprezentance na letošnjem Euru.

Tadej Pogačar je bil slaba dva dneva pred začetkom 111. Dirke po Franciji, kjer je nesporni favorit številka ena za skupno zmago, najbolj oblegana in zasedena oseba, a je vseeno našel nekaj minut za bralce Sportala. Ker je o kolesarstvu in svojih načrtih včeraj povedal že dovolj, najprej podrobneje na novinarski konferenci, kjer je šokiral z novico, da je deset dni pred začetkom Toura prebolel covid-19, nato na predstavitvi ekip in potem še v mešani coni, kjer se športniki sprehodijo mimo novinarjev, akreditiranih za poročanje z dirke, in odgovarjajo na številna vprašanja, smo mu za spremembo zastavili nekaj vprašanj o nogometu.

Ali kot nekdanji nogometaš (njegov prvi šport je bil nogomet) spremlja predstave slovenskih nogometašev na evropskem prvenstvu v Nemčiji, ali verjame v zmago Slovenije nad Portugalsko in kaj meni, da se iz predstav Slovencev na Euru, kemije znotraj ekipe in mentalitete, lahko tudi sam nauči?

"Da, letos pa res kar precej spremljam, še dres sem dobil od slovenske reprezentance – in to s svojim imenom. Moram reči, da res uživam v tem evropskem prvenstvu," je sproščeno odgovarjal prvi kolesar sveta Tadej Pogačar, ki je slovenski nogometni reprezentanci tudi javno  zaželel obilo uspeha na prvenstvu, njegovo sporočilo pa so organizatorji zavrteli pred vsako slovensko tekmo v skupinskem delu Eura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NZS - FA Slovenia (@nzs_si)

Kaj napoveduje za tekmo osmine finala, v kateri se bo Slovenija v ponedeljek, 1. julija, v Frankfurtu zoperstavila veliki Portugalski? "Ja, premagali jih bomo, kaj pa drugega," je kot iz topa izstrelil Pogačar.

In česa se lahko po njegovem mnenju naučimo iz njihove zgodbe, predstav, kemije v ekipi in zmagovalne mentalitete? "To, da so fantje pravi borci in da se je tudi boriti treba kot ekipa. In da je včasih treba proslaviti manjše zmage in se veseliti vsakega trenutka."

Tadej Pogačar | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Na dan osmine finala med Slovenijo in Portugalsko, ki bo v ponedeljek, 1. julija, v Frankfurtu ob 21.00, bodo kolesarji opravili še z zadnjo italijansko etapo na letošnjem Touru. Na pretežno ravninski trasi od mesta Plaisance do Torina bodo prevozili 230,8 kilometra in 1.100 višinskih metrov.

Na letošnjem Touru nastopa pet Slovencev, poleg Pogačarja še Primož Roglič (Red Bull - BORA - hansgrohe), ki prav tako sodi v ožji krog favoritov, Luka Mezgec (Jayco AlUla), Jan Tratnik (Visma | Lease a Bike) in Matej Mohorič (Bahrain-Victorious).

Preberite še:

Jan Tratnik
Sportal Kot iz topa ustrelil ime Tadej Pogačar
Tadej Pogačar Jonas Vingegaard
Sportal Tomaž Poljanec: Ko sta Vingegaard in Pogačar stoodstotna, sta res razred zase. Roglič pa ...
Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar upa na nov šov z Vingegaardom, si pa želi, da si zamenjata majici
Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek, kot ga še ne poznate
Tour Firence Primož Roglič Red Bull - Bora - Hansgrohe
Sportal Roglič in Pogačar z najglasnejšim aplavzom na griču nad Firencami #foto #video

 

 

Ne spreglejte