Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 7. 2024,
13.00

Osveženo pred

1 dan, 23 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,29

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Roberto Martinez Bruno Fernandes Portugalska nogometna reprezentanca slovenska nogometna reprezentanca Euro 2024 Euro 2024

Ponedeljek, 1. 7. 2024, 13.00

1 dan, 23 ur

Bruno Fernandes

Portugalski zvezdnik opozarja rojake: Slovenija ima enega najboljših na svetu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,29

Od našega poročevalca

Ronaldo Fernandes | Bruno Fernandes in Cristiano Ronaldo predstavljata pomemben dvojec v igri portugalske izbrane vrste. V preteklosti sta si delila tudi slačilnico na Old Traffordu. | Foto Reuters

Bruno Fernandes in Cristiano Ronaldo predstavljata pomemben dvojec v igri portugalske izbrane vrste. V preteklosti sta si delila tudi slačilnico na Old Traffordu.

Foto: Reuters

Ko sta se Slovenija in Portugalska pomerili prvič letos, je Kekova četa 26. marca v Stožicah premagala zvezdniško zasedbo gostov, ki so v Ljubljani pogrešali kar nekaj prvokategornikov. Manjkal je tudi Bruno Fernandes, dolgoletni as Manchester Uniteda, ki je o današnjem tekmecu spregovoril z izbranimi besedami. Pohvalil ni le Benjamina Šeška in Andraža Šporarja, nekdanjega soigralca pri Sportingu, ampak tudi kapetana Jana Oblaka. "Slovenija ima enega najboljših vratarjev na svetu. Oblaku je težko dati gol," sporoča Fernandes.

Euro 2024 Frankfurt Slovenija navijači
Sportal V Frankfurtu harmonika in "šalalalala, Sloooooovenija!" #video

Bruno Fernandes je zelo priljubljen med portugalskimi navijači. | Foto: Reuters Bruno Fernandes je zelo priljubljen med portugalskimi navijači. Foto: Reuters V portugalskem taboru vlada optimizem pred srečanjem s Slovenijo. Poraz z Gruzijo (0:2) ni pokvaril vzdušja, o tem je prepričan tudi selektor Roberto Martinez, ki je dal takrat priložnost kar nekaj mladim igralcem, zdaj pa se zaveda, da z začetkom izločilnega dela ni več popravnih izpitov, zato bo proti Sloveniji poslal v ogenj vsa najmočnejša orožja.

Med njimi bo tudi Bruno Fernandes, eden izmed številnih zvezdnikov, ki so izpustili marčevsko prijateljsko tekmo v Ljubljani. Podobno velja tudi za Rubena Diasa, Nuna Mendesa, Bernarda Silvo, Rafaela Leaa in Dioga Joto.

Martinez: Če Slovenija zadane, nam bo še težje

O tem, koliko zmore Bruno Fernandes, lahko veliko pove njegov nekdanji soigralec pri Sportingu Andraž Šporar. | Foto: Guliverimage O tem, koliko zmore Bruno Fernandes, lahko veliko pove njegov nekdanji soigralec pri Sportingu Andraž Šporar. Foto: Guliverimage Izmed prvokategornikov, s katerimi je Portugalska tudi vstopila v uvodno dejanje Eura proti Češki (2:1), so tako v Stožicah zaigrali Diogo Ciosta, Pepe, Joao Cancelo, Diogo Dalot, Vitinha in neuničljivi kapetan Cristiano Ronaldo, prvi nogometaš v zgodovini, ki je nastopil na šestih zaporednih evropskih prvenstvih.

"Šeško in Šporar rada streljata od daleč. Če Slovenija zadane, nam bo še težje. Moramo dobro kombinirati, čimprej priti v obrambno tretjino Slovenije in pokazati našo kakovost. V tem smo dobri. Moram pa upoštevati, da je Slovenija izjemna v obrambi," je pred današnjim dvobojem zatrdil španski strateg Martinez, ki želi Portugalsko popeljati do naslova.

Fernandes: Želimo postati evropski prvaki

Bruno Fernandes bo danes odigral jubilejno 70. tekmo za Portugalsko. Za zdaj je dosegel 23 zadetkov. | Foto: Reuters Bruno Fernandes bo danes odigral jubilejno 70. tekmo za Portugalsko. Za zdaj je dosegel 23 zadetkov. Foto: Reuters O tem, kakšni so cilji Portugalske, je brez zadržkov na nedeljski novinarski konferenci v Frankfurtu spregovoril Bruno Fernandes. "Želimo zmagati na vsaki tekmi. Želimo se uvrstiti v finale in postati evropski prvaki. Zavedamo se našega znanja, kakovosti, sposobnosti. Tega smo zmožni," je 29-letni Portugalec, ki že nekaj časa nastopa v dresu rdečih vragov iz Manchestra, izpostavil največji cilj.

Kaj pa meni o Sloveniji? Na dvoboju v Ljubljani ga ni bilo, a se dobro spominja tekme. "Gledal sem jo. V zadnjih dneh smo veliko govorili o tej tekmi. Slovenija nas je takrat premagala, mi pa smo videli, kaj moramo storiti bolje, da jo premagamo. Napadalca Šeško in Šporar, čeprav ostaneta včasih izolirana, dobro kombinirata. Slovenija je odlična v obrambi. Je prva v statistiki v izbitih žogah iz svojega kazenskega prostora. Slovenija pa ima tudi enega najboljših vratarjev na svetu. Janu Oblaku je težko dati gol, a upam, da bo nam uspelo," je pohvalil Slovenijo, ki v primerjavi s Portugalsko na tem Euru še ni izgubila dvoboja.

V portugalskem taboru zelo cenijo Jana Oblaka, ki je pred prihodom k Atleticu opozarjal nase s predstavami v vratih Benfice. | Foto: Guliverimage V portugalskem taboru zelo cenijo Jana Oblaka, ki je pred prihodom k Atleticu opozarjal nase s predstavami v vratih Benfice. Foto: Guliverimage

Slovencev se ne boji, jih pa zelo spoštuje

Portugalska spada med osrednje favoritinje za osvojitev evropskega naslova. Mednje jih uvršča tudi selektor Matjaža Kek. | Foto: Reuters Portugalska spada med osrednje favoritinje za osvojitev evropskega naslova. Mednje jih uvršča tudi selektor Matjaža Kek. Foto: Reuters "Slovenije se ne bojimo, si pa zasluži spoštovanje. Portugalska se ne boji nikogar. Ko pa vidimo, kdo vse igra za Slovenijo, to so odlični igralci, si takšni tekmeci seveda zaslužijo spoštovanje," strelec zadetka proti Turčiji, takrat mu je nesebično podal kapetan Cristiano Ronaldo in si zaradi tega prislužil številne pohvale, zelo spoštuje Slovenijo. To pa je tudi največja nagrada, ki si jo lahko Slovenija zasluži.

Pred Eurom je Kekova četa veljala za prvo kandidatko za osvojitev zadnjega mesta v skupini C in hitro vrnitev v domovino, zdaj ko je nanizala tri junaške remije in z igro navdušila marsikoga, pa se ji obeta priložnost, da bi presenetila še Portugalsko. Ravno izbrano vrsto, ki jo je letos že premagala!

Jaka Bijol
Sportal Pravljični dnevi Korošca, ki je obnorel vso Evropo
Tomi Horavt
Sportal Slovenska reprezentanca ob srečnem dogodku z lepo gesto "počastila" soigralca
Slovenija Portugalska
Sportal Kekov sodelavec namignil, kaj bi lahko doletelo Slovenijo na tekmi proti Portugalski
slovenska nogometna reprezentanca Slovenija : Bolgarija Matjaž Kek
Sportal Selektor Portugalske občuduje Keka: Žal mi je, da se moramo srečati s Slovenijo
Rodri Španija Euro
Sportal Španci napolnili mrežo Gruzije, Anglija po drami in podaljšku naprej
Zavarovalnica Triglav
Sportal Ko ugasne soj žarometov in ko je na plečih enajsterice nacionalni ponos
Družina Usnik
Sportal Družina v Sloveniji, s katero se je na Euru kruto poigrala usoda
Ronaldo 2004
Sportal Noro, Sloveniji lahko uspe podvig, kakršnega svet ni videl že 20 let!
Ne spreglejte