Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2024,
16.15

Osveženo pred

2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

Natisni članek

navijači Jan Oblak Jan Oblak Žan Karničnik Benjamin Šeško Benjamin Šeško Matjaž Kek Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Portugalska nogometna reprezentanca slovenska nogometna reprezentanca Euro 2024 Euro 2024

Ponedeljek, 1. 7. 2024, 16.15

2 dneva

Navijaška vročica v Frankfurtu

V Frankfurtu harmonika in "šalalalala, Sloooooovenija!" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

Slovenija odšteva ure od zgodovinske tekme nogometne reprezentance, ki bo ta ponedeljek ob 21. uri prvič nastopila v izločilnih bojih evropskega prvenstva. Ekipo Matjaža Keka v osmini finala čaka favorizirana Portugalska. Slovenski nogometaši verjamejo, da lahko zagrenijo dan šesti reprezentanci sveta, da gre Slovenija naprej, pa je odločena tudi skupina navijačev iz Štajerske, ki jo je o izidu povprašal naš poročevalec Rok Plestenjak. Ob reki Majni smo ujeli tudi vesel navijaški utrip. Manjkala ni niti harmonika in vriskanje. Kar poglejte v zgornjem in spodnjih videoposnetkih.

Spremljanje nogometne tekme Slovenija - Portugalska na POgačarjevem trgu v Ljubljani.
Sportal Najprej slavili, nato so se držali za glavo #video #foto

Euro 2024 Adam Gnezda Čerin
Sportal Slovenci 120 minut igrali junaško, po 11-metrovkah pa se poslavljajo

Euro 2024 Frankfurt Slovenija navijači | Foto: Rok Plestenjak Foto: Rok Plestenjak Veselo navijaško vzdušje se je začelo že ob treh popoldne, ko  so se slovenski navijači začeli zbirati v uradni navijaški coni ob reki Majni. Dolga pot jih ni prav nič utrudila. Nekateri so pravzaprav bili že na vseh treh tekmah skupinskega dela evropskega prvenstva. Igrala je harmonika, navijači so vriskali in vzklikali "Slovenije" ter peli navijaške pesmi. In vsi so verjeli v zmago Slovenije, če ne prej po streljanju 11-metrovk. Po dveh urah druženja je bil predviden skupni odhod na stadion. 

Na tekmi bo vsaj 6.000 Slovencev, ki so v Nemčijo pripotovali v lastni režiji ter tudi z organiziranim prevozom, tudi s posebnim vlakom za približno 280 ljudi ter letalskima prevozoma turističnih agencij Palma in Kompas, ki sta v Nemčijo pospremili 180 oziroma 150 navijačev. Ob 17. uri so se na poziv policije začeli odpravljati proti železniški postaji in proti stadionu, opremljeni z zastavami, tudi eno zelo veliko, več tisoč Slovencev pa je kot običajno vzdušje dvigalo z navijaškimi napevi.

Navijaški utrip iz Frankfurta tudi v galeriji:

Fotogalerija
1
 / 22

"Če bodo 11-metrovke, bo Ronaldo pakiral"

Euro 2024 Frankfurt Slovenija navijači | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage Na osrednjem mestnem trgu v Frankfurtu pa je navijače posnela tudi ekipa Reutersa. In ne le Slovence ter Portugalce, tudi številni drugi gredo na tekmo. Angleži bodo navijali za Portugalsko, domačini Nemci pa za Slovenijo. "Portugalska bo zmagala, saj je trenutno najboljša ekipa na svetu. To bo lahka tekma. Ja, lahka tekma. Najverjetneje bo 2:1. Zabili bomo dva gola za preobrat," je dejal mladi navijačev, glede na naglas z Otoka. Nemec odet v slovensko zastavo pa: "Portugalska je močna, a če bodo 11-metrovke, bo Ronaldo pakiral. Zagotovo!"

Poglejte še posnetke z glavnega trga v Frankfurtu (vir: Reuters):

V množici je bil tudi slovenski rokometaš Matic Suholežnik. "Prispeli smo včeraj zvečer z avtodomom, prespali, zvečer gremo na tekmo in upamo, da bomo zmagali," je povedal Suholežnik, ki je pristavil, da rad spremlja vse slovenske športnike. "Trenutno pa je nogometna evforija in tudi to spremljamo." Kot je dodal Suholežnik, je Slovenija fenomen v športu. "V vsakem smo dobri, zato smo lahko zadovoljni, da se ves čas veselimo teh uspehov." Glede tekme s Portugalci pa je napovedal: "Težka tekma bo, ker so Portugalci res dobri, ampak verjamem, da nam lahko uspe. Mislim da bo 1:0 za naše."

V uspešen razplet tekme verjame tudi rokometaš Matic Suholežnik (vir: STA):

Podaljški in 11-metrovke, je še ena od napovedi slovenskih navijačev (vir: STA):

Družina Usnik
Sportal Družina v Sloveniji, s katero se je na Euru kruto poigrala usoda
Navijači, vlak, Frankfurt
Sportal Navijaško razpoloženi že v zgodnjih jutranjih urah #foto

Slovencev je bilo veliko, a Portugalcev še precej več (vir: Reuters):

Prvi navijači v Frankfurtu že v nedeljo

Nekateri slovenski navijači so se v Nemčijo odpravili v nedeljo ali kakšen dan prej, več tisoč jih pride z avtomobili, navijaškimi avtobusi in vlaki. Vsi z istim ciljem: pospremiti slovensko nogometno reprezentanco na prvi tekmi v izločilnih bojih v zgodovini evropskih prvenstev. 

Med tistimi, ki so bili v Frankfurtu že dan pred tekmo, je tudi simpatična skupina navijačev iz Štajerske. Sportalov poročevalec iz Nemčije Rok Plestenjak jo je vprašal o izidu večerne tekme med Slovenijo in Portugalsko, ki se bo na stadionu Deutsche Bank Park začela ob 21. uri. Dobil je enoten odgovor: Zmaga Slovenije. Med strelci so največkrat omenili Benjamina Šeška, ki na tem Euru še ni zadel.

Kakšen izid napoveduje skupina navijačev iz Štajerske?

Slovenski nogometni navdušenci so v izjemnem številu obiskali dosedanje tekme Slovenije v skupinskem delu. Na stadionih v Stuttgartu, Münchnu in Kölnu jih je bilo okoli 45.000. Največ jih je bilo na tekmi s Srbijo v Münchnu, ko je njihovo število preseglo 20.000. S tem pa je bil postavljen tudi nov rekord za največji slovenski obisk tekme v gosteh.

Med tistimi, ki bodo na tribunah stiskali pesti za Slovenijo, bo tudi premier Robert Golob. Ta je napovedal, da si bo tekmo ogledal s portugalskim kolegom Luisom Montenegrom

Slovenija Portugalska
Sportal Kekov sodelavec namignil, kaj bi lahko doletelo Slovenijo na tekmi proti Portugalski
slovenska nogometna reprezentanca Slovenija : Bolgarija Matjaž Kek
Sportal Selektor Portugalske občuduje Keka: Žal mi je, da se moramo srečati s Slovenijo
Ronaldo 2004
Sportal Noro, Sloveniji lahko uspe podvig, kakršnega svet ni videl že 20 let!
Luka Dončić_thumb
Sportal Kaj pred zgodovinsko tekmo Dončić sporoča nogometašem? #video
Ronaldo Fernandes
Sportal Portugalski zvezdnik opozarja rojake: Slovenija ima enega najboljših na svetu
Ne spreglejte