Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2024,
16.20

Osveženo pred

2 dneva, 17 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo PSG Kylian Mbappe Kylian Mbappe Nuno Mendes Francoska nogometna reprezentanca Portugalska nogometna reprezentanca Euro 2024 Euro 2024

Četrtek, 4. 7. 2024, 16.20

2 dneva, 17 ur

Nuno Mendes pred četrtfinalom Eura 2024

Portugalci so jasni: Ronaldu bomo dali poslovilno darilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57
Euro 2024 Portugalska Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo zadnjič igra Euro, zato si ga Portugalci želijo še toliko bolj osvojiti. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo zadnjič igra Euro, zato si ga Portugalci želijo še toliko bolj osvojiti.

Foto: Reuters

Petkov večerni četrtfinale evropskega prvenstva med Portugalsko in Francije bo v znamenju dveh velikih zvezd svetovnega nogometa, Cristiana Ronalda in Kyliana Mbappeja. Oba dobro pozna Nuno Mendes, ki je prepričan, da ve, kako ustaviti Mbappeja. Portugalci imajo jasen cilj: Ronaldu priigrati poslovilno darilo.

Euro 2024 Toni Kroos
Sportal Kroos: Mislim, da to še ne bo moja zadnja tekma

Pepe pri 21 letih in Cristiano Ronaldo pri 39 sta člana prve postave Portugalske. | Foto: Reuters Pepe pri 21 letih in Cristiano Ronaldo pri 39 sta člana prve postave Portugalske. Foto: Reuters Portugalska nogometna reprezentanca je leta 2016 v Franciji osvojili evropski naslov, sicer pa je v zadnjih treh desetletjih na velikih tekmovanjih doživela več razočaranj kot zmagoslavij. Samo spomnite se na solze Cristiana Ronalda, ko so pred 20 leti na domačem evropskem prvenstvu izgubili finale z Grčijo. Dve leti pozneje so izgubili polfinale in tekmo za bron na svetovnem prvenstvu, na naslednjih štirih pa niso prišli dlje od četrtfinala. In tako zelo malo je manjkalo, da bi jih pred dnevi na evropskem prvenstvu v Nemčiji domov poslali Jan Oblak in soigralci. Ronaldo je že bil v solzah, a se je na koncu vendarle veselil preboja v četrtfinale. Zanj je pri 39 letih to najverjetneje zadnja priložnost, da še drugič osvoji evropsko lovoriko s svojo domovino. Pa tudi za še dve leti starejšega Pepeja, ki je postal najstarejši nogometaš z nastopom na turnirjih stare celine. 

Nuno Mendes je odločen, da Ronaldu priigrajo poslovilno darilo – drugi evropski naslov prvaka. | Foto: Reuters Nuno Mendes je odločen, da Ronaldu priigrajo poslovilno darilo – drugi evropski naslov prvaka. Foto: Reuters In prav to je dodaten motiv za njegove soigralce. To je dal pred petkovim večernim četrtfinalnim dvobojem s Francijo jasno vedeti tudi branilec Nuno Mendes, ki pa sam dobro ve, kako težko bo že proti galskim petelinom. Zadnjo sezono je bil v PSG njegov soigralec Kylian Mbappe. "Z obema sem delil slačilnico. Bilo mi je v čast, da sem igral z Mbappejem. In v čast mi je, da igram s Cristianom. Oba sta izjemna nogometaša. Sta igralca, ki lahko v trenutku naredita razliko," je na uradni novinarski konferenci pred četrtfinalom razlagal Mendes. Nista pa na tem prvenstvu ne Ronaldo ne Mbappe zadela iz igre. Pravzaprav Francija gola iz igre sama sploh še ni dosegla (dva avtogola in 11-metrovka).

"Naredil bom vse, da ga ustavim"

Treba bo ustaviti Kyliana Mbappeja. | Foto: Reuters Treba bo ustaviti Kyliana Mbappeja. Foto: Reuters "Zanj je bil to težak trenutek, a smo mu vsi stali ob strani," je Mendes govoril o 11-metrovki, ki jo je Ronaldu branil Oblak. "Vsi smo videli, kako težko mu je bilo. Na soigralce pazimo na zelenici in izven nje. Smo zelo povezana ekipa. To nas je samo povezalo in zato smo tudi zmagali. No, pa tudi zaradi treh izvrstnih obramb Diega Coste. Tega trenutka ne bomo nikoli pozabili," je o razpletu tekme s Slovenijo govoril Mendes. In vse to znova vodi do njihovega kapetana Ronalda. "To je Ronaldov zadnji Euro. Mislim, da imamo vse, da mu damo poslovilno darilo. A dati bomo morali vse od sebe, da ustavimo Mbappeja. Težko bo, a toliko ga že poznam, da bom naredil vse, da ga ustavim."

Slovenija Portugalska
Sportal Slovenska junaka Eura Vanja Drkušić in Žan Karničnik več kot navdušila
Sprejem nogometašev
Sportal Oblak navijačem obljubil, da bo naslednji sprejem že čez dve leti #video
Euro 2024 Benjamin Šeško
Sportal Čustven zapis nesrečnega Šeška: Po tej boleči izkušnji bomo še močnejši!
Jaka Bijol
Sportal Slaviša Stojanović: Celotna slika EP je odlična. Ne samo za reprezentanco, pač pa za slovenski nogomet.
Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek po bolečem porazu odprl dušo
Slovenija Portugalska
Sportal Največja vseh časov. Brez debate.
Spremljanje nogometne tekme Slovenija - Portugalska na POgačarjevem trgu v Ljubljani.
Sportal Najprej slavili, nato so se držali za glavo #video #foto
Euro 2024 Matjaž Kek
Sportal "Verjamem, da bi šli lahko stopničko višje"
Euro 2024 Adam Gnezda Čerin
Sportal Slovenci 120 minut igrali junaško, po 11-metrovkah pa se poslavljajo
Ne spreglejte