Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
14. 11. 2018,
8.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

1

Natisni članek

Igor Benedejčič Tomaž Kavčič Nejc Skubic

Sreda, 14. 11. 2018, 8.00

5 let, 5 mesecev

Nejc Skubic

Nesojeni rešitelj prejšnjega selektorja še upa na Kampla

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

1

Nejc Skubic | Na zadnji reprezentančni tekmi je s prvencem v njeni majici Slovenijo rešil pred porazom. | Foto Reuters

Na zadnji reprezentančni tekmi je s prvencem v njeni majici Slovenijo rešil pred porazom.

Foto: Reuters

Nejc Skubic, ki je na zadnji tekmi prejšnjega selektorja Tomaža Kavčiča zabil svoj prvi gol za Slovenijo, je na nov reprezentančni zbor prišel odločen, da pozabi na preteklost in z novim, za zdaj začasnim selektorjem Igorjem Benedejčičem skupaj s soigralci poskrbi za lepšo zgodbo. Izrazil je tudi upanje, da Kevin Kampl reprezentance ni dokončno prečrtal.

Miha Zajc
Sportal Miha Zajc: Ne bi rekel, da nas je Kampl pustil na cedilu #video

"Vedno je lepo priti v reprezentanco. Od takrat, ko smo se videli nazadnje, so se zgodile spremembe. Odšel je selektor Tomaž Kavčič, s katerim sva bila v odličnih odnosih. On je bil za slabe rezultate še najmanj kriv. Težava smo bili mi igralci. Res je tudi to, da nismo imeli niti sreče. Toda zdaj je, kar je. Moramo naprej. Nazaj se ne smemo ozirati. Kot sem rekel, so se zgodile spremembe, a po drugi strani je res, da smo igralci tako rekoč isti," se je razgovoril Nejc Skubic, ki ga bo po novem v vlogi selektorja vodil Igor Benedejčič.

Zdajšnji selektor ga je kot prvi porinil naprej

Pomočnik prejšnjega selektorja Tomaža Kavčiča, s katerim sta sodelovala pred desetimi leti, ko se je zdajšnji nogometaš turškega prvoligaša Konyasporja pri Interblocku prebijal na člansko raven.

Iz časov, ko je pod vodstvom Igorja Benedejčiča igral za Interblock (v ozadju Agim Ibraimi v majici Olimpije). | Foto: Vid Ponikvar Iz časov, ko je pod vodstvom Igorja Benedejčiča igral za Interblock (v ozadju Agim Ibraimi v majici Olimpije). Foto: Vid Ponikvar

"On je prvi, ki me je porinil naprej. Pri 20 letih sem pod njegovim vodstvom odigral nekaj tekem za Interblock. Je zagret trener, ki je stoodstotno pri stvari. Verjamem, da nam bo pomagal pri ciljih, ki jih imamo. Kakšen je njegov način dela in kakšne so njegove ideje, težko govorim, saj je od najinega sodelovanja minilo že precej časa. Verjetno se je malo spremenil, a verjamem, da bomo delali dobro," je povedal nogometaš, ki pri 29 letih spada med izkušenejše v zdajšnji zasedbi.

Kevin Kampl, Rene Krhin
Sportal Zaradi Kampla in Kavčiča so razočarani, ostali so tudi brez Krhina #video

Slabi rezultati so plod menjave generacij

"Prišlo je do menjave generacij. Potreben je čas. Na žalost trpijo rezultati, ampak to je plod tega, da se dogaja menjava. Ko sem bil v reprezentanco pod vodstvom Srečka Katanca vpoklican prvič, je bilo povsem drugače. Zraven je bilo veliko število izkušenejših nogometašev. Vsi potrebujemo tekme. Reprezentanca je nekaj povsem drugega, kot je igranje v klubu. To je drugačen občutek. To vidiš šele, ko to doživiš. Morda je nekomu od zunaj težko razumeti, ampak enostavno potrebujemo čas. Treninge, ki jih v reprezentanci ni veliko, tekme. Moramo pa najprej pustiti srce na igrišču. Moramo pokazati željo, borbo. Tega ti ne more dati nobena taktika," je povedal desni bočni branilec, ki je za Slovenijo prvič zaigral pred dvema letoma in pol.

Pravi, da še upa na Kevina Kampla in še vedno vztraja pri uvrstitvi na evropsko prvenstvo 2020. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Pravi, da še upa na Kevina Kampla in še vedno vztraja pri uvrstitvi na evropsko prvenstvo 2020. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Mogoče si bo pa Kevin Kampl še premislil

Tudi njemu je žal, da tokrat zraven ne bo Kevina Kampla, ki je, kot kaže, zaključil reprezentančno pot. "Škoda, vsi vemo, kako dober igralec je, in vemo, kako majhni smo. Nimamo desetih Kevinov Kamplov. Je zelo kakovosten igralec, ki bi nam lahko pomagal. Toda to je njegova odločitev, treba jo je spoštovati. Mogoče pa si bo še premislil. Upam, da si bo," je na možnost, ki je do zdaj ni omenjal skorajda nihče, opozoril Skubic.

Kevin Kampl
Sportal Kevin Kampl ne bo nikoli več igral za Slovenijo!

Dotaknil se je tudi teme, ki je v zadnjih mesecih precej razburkala reprezentančne vode. Kapetanskega traku, zaradi katerega že eno leto v reprezentanci ni Jana Oblaka. "Kapetan ni samo ta, ki ima trak na levi roki, ampak kapetana določi ekipa. Vemo, da Bojana Jokića in Josipa Iličića tokrat ne bo zraven, gre za nogometaša z največ izkušnjami, ampak konec koncev to, kdo bo kapetan, niti ni najbolj pomembno. Vsi skupaj smo tukaj. Skupaj moramo potegniti ta voz naprej," je pred tekmo proti Norveški, na kateri verjetno ne bo kapetana Bojana Jokića, ki očitno še ni pozdravil poškodbe, in zagotovo ne Josipa Ilićića, ki je kaznovan, dejal Skubic.

Namignil je na to, da se v reprezentanci z menjavo selektorja ni spremenilo prav veliko. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Namignil je na to, da se v reprezentanci z menjavo selektorja ni spremenilo prav veliko. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vedo, kaj morajo narediti. Cilj ostaja uvrstitev na evropsko prvenstvo

"Moramo osvojiti tri točke. Kaj se bo zgodilo, bomo videli. Gremo po zmago, to je naš cilj. Fantje se med seboj poznamo, tudi strokovno vodstvo je tako rekoč isto. Velikih sprememb ne moremo pričakovati. Slovenija je bila vedno znana po tem, da je pustila srce na igrišču, potem je prišel tudi rezultat. V zadnjem času nam ta žal ni šel na roke. Tudi sreče nismo imeli. Zapravljali smo priložnosti na eni strani in bili kaznovani za tako rekoč vsako napako na drugi," se je Skubic razgovoril o obdobju pod vodstvom Kavčiča, ki je bil pripeljan, da bi Slovenijo popeljal v kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020, potem pa odletel, še preden so se te začele.

Josip Iličić
Sportal Iličić o izkušnjah z novim selektorjem: Bolje, da o tem ne govorim …

"Marca so kvalifikacije. Vemo, kaj je naš cilj, to vseskozi poudarjamo. Želimo si na evropsko prvenstvo. Od tega ne odstopamo in vse bomo naredili, da to naredimo. Treba je splavati, in ne jokati. Verjamem, da je pred nami svetlejša prihodnost," je bil zelo gostobeseden nogometaš, ki se približuje številki sto nastopov v prvi turški ligi, pohvali pa se lahko, da je v majici romunskega Otelula Galatija z 22 leti zaigral v ligi prvakov.

Za turški Konyaspor v Turčiji redno igra že skoraj tri leta. | Foto: Reuters Za turški Konyaspor v Turčiji redno igra že skoraj tri leta. Foto: Reuters

V reprezentanci je do zdaj zbral 11 nastopov, dosegel pa tudi en gol. Na zadnji tekmi, ko je preprečil poraz v Stožicah proti Cipru in poskrbel za remi z 1:1. Zdelo se je, da je s tem golom tudi rešil selektorja Kavčiča, a je predsednik NZS Radenko Mijatović jutro za tem sporočil, da ni tako …

Preberite še:

Kevin Kampl
Sportal Razpad sistema, ki je razvrednotil Slovenijo
Radenko Mijatović
Sportal Neiskreni predsednik NZS je (p)ostal tarča
Tomaž Kavčič
Sportal Skrita sporočila načelnega selektorja
Ne spreglejte