Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
12. 11. 2018,
12.33

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

2

Natisni članek

Igor Benedejčič Rene Krhin Bojan Jokić Kevin Kampl

Ponedeljek, 12. 11. 2018, 12.33

5 let, 5 mesecev

Zbor slovenske nogometne reprezentance

Zaradi Kampla in Kavčiča so razočarani, ostali so tudi brez Krhina #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

2

Kevin Kampl, Rene Krhin | Tokrat Slovenija ne bo mogla računati niti na Kevina Kampla niti na Reneja Krhina. | Foto Vid Ponikvar

Tokrat Slovenija ne bo mogla računati niti na Kevina Kampla niti na Reneja Krhina.

Foto: Vid Ponikvar

Danes so se na Brdu pri Kranju zbrali nogometni reprezentanti, ki jih pod vodstvom začasnega selektorja Igorja Benedejčiča čaka zaključek lige narodov. Po Kevinu Kamplu, nad čigar odločitvijo o neigranju za Slovenijo so reprezentanti, ki so nekaj besed namenili tudi nekdanjemu selektorju Tomažu Kavčiču, razočarani, je reprezentanca zaradi poškodbe ostala še brez Reneja Krhina. Naknadno je bil vpoklican Andraž Struna.

Kevin Kampl
Sportal Kevin Kampl ne bo nikoli več igral za Slovenijo!

Reprezentanca Slovenije bo na tekmah proti Norveški v petek v Stožicah in Bolgariji v ponedeljek v Sofiji, ko se bo reševala pred izpadom v najnižji, D-razred lige narodov, oslabljena. Kevin Kampl je z odločitvijo, da pri 28 letih končuje reprezentančno pot, šokiral v četrtek, tako da novi selektor Igor Benedejčič ne bo mogel računati nanj.

Zdaj je začasni selektor ostal še brez vezista Reneja Krhina, ki v nedeljo na prvenstveni tekmi Nantesa in Rennesa ni igral. Izkušeni Mariborčan, ki je do zdaj zbral 37 nastopov v dresu Slovenije, si je poškodoval koleno.

Namesto Krhina je bil naknadno vpoklican Andraž Struna, branilec ciprskega Anorthosisa, ki je za reprezentanco v preteklosti že igral in v njej do zdaj zbral 27 nastopov.

Tudi tokrat brez Oblaka, vprašljiv je kapetan Jokić

Tokrat z reprezentanco ne bo niti napadalca Tima Matavža in vezista Jasmina Kurtića, ki sta poškodovana (drugi je sicer pretekli konec tedna prvič po zlomu roke nastopil), kot tudi ne zvezdniškega vratarja Jana Oblaka, ki je prav tako "poškodovan".

Vprašljiv je tudi nastop kapetana Bojana Jokića, ki v zadnjih treh tednih zaradi poškodbe na zadnji reprezentančni tekmi proti Cipru v Stožicah v Rusiji za svojo Ufo ni igral.

Kampla bodo pogrešali

Miha Zajc je dobre volje. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Miha Zajc je dobre volje. Foto: Žiga Zupan/Sportida Pričakovano je bilo na tokratnem zboru veliko govora o presenetljivi odločitvi Kampla, nekaj besed pa so reprezentanti namenili tudi zdaj že nekdanjemu selektorju Tomažu Kavčiču, ki je brez službe ostal po oktobrskih tekmah proti Norveški in Cipru.

"Žal mi je, da z nami ni tako kakovostnega nogometaša. Vsi vemo, da gre za vrhunskega nogometaša, ampak tako pač je. Ni naša stvar, da komentiramo karkoli o tem. Lahko samo rečem, da mi je zelo žal, da ga ni z nami. Želim mu vse najboljše," je o Kamplu, ki se je od igranja za Slovenijo poslovil po vsega 27 nastopih, povedal nogometaš zagrebškega Dinama Petar Stojanović.

"To je njegova osebna odločitev, za katero bo očitno stal. Škoda, a tako pač je. Ne preostane nam drugega, kot da gledamo na fante, ki so tukaj. Na preostalih tekmah moramo iztržiti čim več in zmagati," je podobno govoril tudi Miha Zajc, ki je na tokratni zbor prišel zelo dobre volje, saj je v nedeljo v italijanskem prvenstvu dočakal zmago z Empolijem, ob tem pa tudi zadel.

Kavčič ni bil glavni krivec

Nejcu Skubicu je žal nekdanjega selektorja. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nejcu Skubicu je žal nekdanjega selektorja. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Ne vem, kaj se je dogajalo. To je njegova odločitev, ki jo moramo spoštovati. Seveda gre za zelo pomembnega nogometaša, ampak tako pač je," je o tem povedal vezist Leo Štulac, ki je nekaj besed namenil tudi nekdanjemu selektorju Kavčiču.

"Zaradi njega nam ni vseeno, saj ni bil krivec. Mi smo tisti, ki igramo, in mi smo tisti, ki smo dosegali slabe rezultate. Vesel sem, da sem delal z njim. Zdaj je, kar je. Moramo iti naprej," je nekaj lepih besed nekdanjemu selektorju namenil vezist Parme, za katero ta konec tedna zaradi rdečega kartona ni igral.

O Kavčiču je govoril tudi izkušeni Nejc Skubic. "Z nekdanjim selektorjem sem bil v odličnih odnosih. Kot sem povedal že po tekmi s Ciprom, težava ni bila v selektorju, ampak v nas. Nismo bili pravi, tudi sreče nismo imeli. Ni kriv samo selektor, ampak vsi skupaj. Vodstvo se je odločilo tako, kot se je, mi pa moramo gledati naprej in slediti svojim ciljem," je povedal branilec turškega Konyaspora.

Preberite še:

Kevin Kampl
Sportal Razpad sistema, ki je razvrednotil Slovenijo
Kevin Kampl
Sportal Kevin Kampl in njegova agonija s Slovenijo
Ne spreglejte