Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 4. 2018,
22.38

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

Real Madrid UEFA liga prvakov Jürgen Klopp Bayern München Roma Liverpool

Sreda, 25. 4. 2018, 22.38

1 leto

Liga prvakov, polfinale (prvi tekmi)

Real in Liverpool naredila velik korak proti Kijevu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Real Madrid | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Evropski prvak zadnjih dveh sezon Real Madrid je na sredini tekmi polfinala lige prvakov v Münchnu premagal Bayern z 2:1 in se močno približal finalu, ki ga bo 26. maja gostil Olimpijski štadion v Kijevu. Blizu tega je tudi Liverpool, ki je v torek Romo premagal s 5:2.

Bayern, ki je imel v prvem polčasu kar nekaj nesreče, saj sta morala v prvih 45 minutah zaradi poškodb kar dva domača nogometaša (najprej Arjen Robben in potem še Jerome Boateng) zapustiti igrišče, je po protinapadu Joshua Kimmicha, ki je zadel po hitrem protinapadu, povedel v 28. minuti.

Ko je že kazalo, da bo 1:0 izid prvega polčasa, je v 44. minuti izid na 1:1 po strelu z roba kazenskega prostora postavil Marcelo. V 57. minuti je po veliki napaki Rafinhe Real izkoristil darilo in po protinapadu Marca Asensia, ki je na igrišče prišel ob polčasu, povedel z 2:1 in, kot se je izkazalo pozneje, postavil končni izid tekme.

Cristiano Ronaldo prvič ni zadel. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo prvič ni zadel. Foto: Reuters Pri Realu sploh prvič na 11. nastopu v ligi prvakov v tej sezoni ni zadel Cristiano Ronaldo, ki je bil tokrat povsem neviden, a je s 15 goli še vedno z naskokom najboljši strelec tekmovanja.

Real si je tako zagotovil lepo prednost, ki ga pred povratno tekmo v Madridu postavlja v vlogo velikega favorita, a bodo evropski prvaki, ki lovijo 13. evropski naslov in tretjega v nizu, na povratni tekmi prihodnji teden na Santiagu Bernabeuu zagotovo previdni. Z 2:1 so v Münchnu na prvi tekmi proti Bayernu zmagali že lani, pa se potem na svojem štadionu reševali in napredovali šele po podaljških.

Mohamed Salah je poskrbel za sijajno predstavo, ki jo je začinil z dvema goloma in dvema podajama. | Foto: Getty Images Mohamed Salah je poskrbel za sijajno predstavo, ki jo je začinil z dvema goloma in dvema podajama. Foto: Getty Images

Mojstrska predstava Egipčana za veliko prednost Liverpoola

V torek je na prvem polfinalu Liverpool s 5:2 premagal Romo. Tekmo na Anfieldu je bolje začela Roma, ki je na začetku po strelu Aleksandra Kolarova od daleč zatresla celo okvir vrat, potem pa je stvari v svoje roke vzel nogometaš, ki je še lani nastopal v njenem dresu, in s pravcato simultanko Liverpool do konca prvega polčasa popeljal v vodstvo z 2:0 in dosegel že 43. gol v tej sezoni (10. v ligi prvakov).

Mohamed Salah je najprej v 35. minuti poskrbel za vodstvo in mojstrsko zadel za 1:0, v zadnji minuti prvega dela igre pa povišal vodstvo na 2:0. Egipčan je že v 56. minuti prispeval še podajo za gol Sadia Maneja za 3:0, v 62. minuti pa po preigravanju na desni strani in podaji pred gol Robertu Firminu omogočil, da je z nekaj metrov zatresel prazno mrežo in zadel za 4:0. V 69. minuti je Brazilec zadel še drugič, na semaforju je pisalo že 5:0.

Po menjavi Egipčana je šlo Liverpoolu po zlu. | Foto: Reuters Po menjavi Egipčana je šlo Liverpoolu po zlu. Foto: Reuters Takrat se je zdelo, da lahko Roma morda celo doživi usodo Maribora, ki je proti ekipi Jürgena Kloppa oktobra lani v skupinskem delu izgubil z 0:7, a se to ni zgodilo. Še več, Edin Džeko je po odhodu junaka večera Salaha z igrišča v 81. minuti po napaki domače obrambe dosegel gol za goste, v 85. minuti pa je enajstmetrovko v gol spremenil Diego Perotti in postavil končni izid.

Poraz z 2:5 je tako Romi vlil kar nekaj upanja. Sploh zaradi tega, ker so Rimljani že v četrtfinalu na prvi tekmi proti Barceloni izgubili z 1:4, pa se potem z zmago s 3:0 na veliko presenečenje vseh vseeno prebili do polfinala.

Povratni tekmi bosta prihodnji teden.

Najboljši strelci lige prvakov 2017/18:

15 - Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
10 - Roberto Firmino (Liverpool), Mohamed Salah (Liverpool)
9 - Sadio Mane (Liverpool)
8 - Wissam Ben Yedder (Sevilla), 
7 - Edinson Cavani (PSG), Edin Džeko (Roma), Harry Kane (Tottenham)
6 - Lionel Messi (Barcelona), Neymar (PSG)
5 - ...

Liga prvakov, četrtfinale (povratne tekme):

Ne spreglejte