Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 4. 2018,
23.12

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

11

Natisni članek

Barcelona Liverpool Bayern München Real Madrid UEFA liga prvakov

Sreda, 11. 4. 2018, 23.12

1 leto

Liga prvakov, četrtfinale (povratne tekme)

Drama stoletja v Madridu, sodnik in Ronaldo rešila Real v 97. minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

11

Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Juventus je na povratni tekmi četrtfinala lige prvakov v Madridu pripravil neverjetni preobrat in izničil prednost Reala s 3:0, nato pa v 97. minuti prejel gol s sporno dosojene enajstmetrovke in izpadel. Pričakovano je v polfinalu tudi Bayern, ki je remiziral proti Sevilli brez zadetkov v Münchu in ubranil prednost s prve tekme (2:1). V torek je Roma šokirala Barcelono, Liverpool pa je izločil Manchester City.

Juventus je bil pred tekmo na Santiagu Bernabeuu odpisan, saj je že doma izgubil z 0:3, a nato skorajda pripravil preobrat stoletja. Že po 76 sekundah igre je Torinčane v vodstvo popeljal Hrvat Mario Mandžukić, ki je do konca polčasa zadel še enkrat. Ko je po veliki napaki vratarja Reala Keylorja Navasa v 60. minuti zadel še Blaise Matuidi, je Juventus izničil zaostanek in poskrbel, da so navijači Reala trepetali.

Drama v sodnikovem dodatku. | Foto: Reuters Drama v sodnikovem dodatku. Foto: Reuters Vse do 93. minute je kazalo, da bomo v Madridu spremljali podaljške, nato pa je angleški sodnik Michael Oliver, ki bo v prihodnjih dneh zagotovo v središču pozornosti, po posredovanju Mehdia Benatie pred rezervistom Reala Lucasom Vazquezom pokazal na enajstmetrovko in poskrbel za razburjenje med gostujočimi nogometaši.

To je bilo celo tako veliko, da je kapetan Juventusa Gianluigi Buffon izgubil živce in si prislužil rdeči karton, tako da se je tekma zavlekla v 98. minuto, da je lahko na igrišče vstopil rezervni vratar Torinčanov Wojciech Szczesny.

Enajstmetrovko je seveda izvedel kdo drug kot Cristiano Ronaldo in poskrbel za neubranljiv strel. Portugalec je zabil še 15. gol v ligi prvakov v tej sezoni in Real, ki je bil evropski prvak v zadnjih dveh sezonah in napada četrti evropski naslov v zadnjih petih letih, popeljal v polfinale.

Bayern v Münchnu brez težav

Bayern, ki je v Andaluziji zaostajal z 0:1, a nato dosegel preobrat in zmagal z 2:1, je upravičil vlogo velikega favorita proti Sevilli, čeprav proti Špancem še zdaleč ni navdušil. Obe ekipi sta imeli nekaj priložnosti, a se mreži v Nemčiji nista zatresli. Tekma se je končala brez zadetkov in Bavarci so se pričakovano uvrstili med najboljše štiri.

Lionel Messi je Rim povsem nepričakovano zapustil s sklonjeno glavo. | Foto: Getty Images Lionel Messi je Rim povsem nepričakovano zapustil s sklonjeno glavo. Foto: Getty Images

Hud šok za Lionela Messija v Rimu

V torek je hud šok doživela Barcelona na čelu z Lionelom Messijem. Potem ko je Romo doma odpravila s 4:1, nihče ni verjel, da imajo Rimljani prav veliko možnosti za uspeh, a se je zgodilo prav to. Na Olimpijskem štadionu v Rimu je že na začetku tekme zadel Edin Džeko, potem je na 2:0 z enajstih metrov povišal Daniele De Rossi, v 82. minuti pa je Italijane v delirij spravil grški branilec Kostas Manolas, zadel za 3:0 in prvo uvrstitev Rome med najboljše štiri v ligi prvakov, kot jo poznamo od leta 1992.

Na drugi tekmi večera je Manchester City lovil velik preobrat proti Liverpoolu Jürgena Kloppa, na Anfieldu je izgubil z 0:3, in tudi on prišel do hitrega vodstva po golu Gabriela Jesusa, ki ga je potem podvojil Leroy Sane, a so gol Nemca sodniki neupravičeno razveljavili. Potem je Liverpool prišel do izenačenja, nato pa zabil še en gol in še drugič v kratkem času na kolena spravil ekipo Josepa Guardiolo in poskrbel za novo evropsko razočaranje meščanov.

Najboljši strelci lige prvakov 2017/18:

15 - Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
8 - Wissam Ben Yedder (Sevilla), Roberto Firmino (Liverpool), Mohamed Salah (Liverpool)
7 - Edinson Cavani (PSG), Harry Kane (Tottenham), Sadio Mane (Liverpool)
6 - Edin Džeko (Roma), Lionel Messi (Barcelona), Neymar (PSG)
5 - ...

Žreb polfinalnih parov lige prvakov bo v petek ob 12. uri. Finale bo 26. maja v Kijevu.

Liga prvakov, četrtfinale (povratne tekme):

Ne spreglejte