Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2024,
19.11

Osveženo pred

2 uri, 7 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09
Žiga Lipušček Vid Belec Aleks Pihler Dušan Stojinović Liga Europa Liga Europa

Natisni članek

Četrtek, 22. 8. 2024, 19.11

2 uri, 7 minut

Liga Europa, play-off kvalifikacij (prve tekme)

V živo: Belec ali Lipušček? Boljši bo igral v ligi Europa.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09
Vid Belec | Vid Belec s ciprskim prvakom gostuje v Rigi. | Foto Guliverimage

Vid Belec s ciprskim prvakom gostuje v Rigi.

Foto: Guliverimage

Danes je zelo pestro tudi v boju za nastop v ligaškem delu evropske lige. Odigranih bo vseh 12 prvih tekem play-offa kvalifikacij, na katerih se predstavljajo tudi štirje klubi s slovenskimi legionarji. Za slovenski obračun na spopadu med prvakoma Latvije in Cipra skrbita Žiga Lipušček (RFS) in Vid Belec (Apoel), ki je nedavno sklenil reprezentančno kariero. Aleks Pihler (Borac) odhaja v Budimpešto, Dušan Stojinović (Jagiellonia) pa bo gostil sloviti Ajax.

Djurgarden Maribor
Sportal V živo: črn dan za slovenske klube? Zdaj zaostaja tudi Olimpija!

Kvalifikacije za ligo Europa, play-off (prve tekme):

Četrtek, 22. avgust:

Tudi liga Europa bo podobno kot liga prvakov v tej sezoni deležna novega tekmovalnega ustroja. V glavnem delu, ki ne bo več skupinski, ampak ligaški, bo nastopilo 36 klubov, vsak udeleženec pa bo odigral osem tekem. Za zdaj je znanih 17 udeležencev. Dvanajst vstopnic se bo razdelilo v play-offu kvalifikacij, v katerem sodelujejo tudi štirje slovenski nogometni legionarji, skupino zadnjih sedmih udeležencev pa bodo sestavljali poraženci v play-offu kvalifikacij za lige prvakov.

Danes se bodo tako izmed slovenskih legionarjev predstavili Žiga Lipušček (RFS), Vid Belec (Apoel Nikozija), Aleks Pihler (Borac Banja Luka) in Dušan Stojinović (Jagiellonia Bialystok). V Rigi se bosta medsebojno udarila nekdanji branilec Gorice in izkušeni Mariborčan, ki je pred dnevi sklenil reprezentančno kariero. Oba v svojih klubih nosita kapetanski trak, poraženec pa bo evropsko sezono nadaljeval v glavnem delu konferenčne lige.

Dušan Stojinović bo skušal z Jagiellonio izločiti Ajax. | Foto: Guliverimage Dušan Stojinović bo skušal z Jagiellonio izločiti Ajax. Foto: Guliverimage

Pihler bo s prvakom Bosne in Hercegovine, Borcem iz Banja Luke, na delu v Budimpešti proti Ferencvarošu. Stojinović bo s poljskim prvakom Jagiellonio Bialystok skušal pokvariti načrte Ajaxu, ki je v 3. krogu kvalifikacij za evropsko ligo po epskem izvajanju 11-metrovk, bilo je kar 13:12, izločil ''slovenski'' Panathinaikos, pri katerem je v tej sezoni izmed slovenskega trojca največje minutaže deležen Adam Gnezda Čerin.

Kvalifikacije za ligo Europa, play-off (prve tekme):

Četrtek, 22. avgust:

Nastop v glavnem delu lige Europa so si že zagotovili (17 od 36):

Olympiakos (Grč - zmagovalec konferenčne lige), Manchester United in Tottenham (oba Ang), Athletic Bilbao in Real Sociedad (oba Špa), Eintracht Frankfurt in Hoffenheim (oba Nem), Lazio in Roma (oba Ita), Nice in Lyon (oba Fra), AZ Alkmaar in Twente (oba Niz), Porto (Por), Union St. Gilloise (Bel), Glasgow Rangers (Ško), Fenerbahče (Tur)

Olimpija Celje
Sportal Čudovita reklama za nogomet. Rieri uspelo, kar ni še nobenemu!
Adam Delius
Sportal Slaba novica za Olimpijo, klavrna statistika s Hrvati daje misliti
Matjaž Rozman
Sportal Nenavadna usoda ljubljenca navijačev Celja
Matevž Vidovšek
Sportal Olimpija doživela katastrofo na Reki, Vidovšek prejel šest zadetkov
Zlatko Zahović Maribor
Sportal Zlatku Zahoviću uspelo še zadnjič
Ne spreglejte