Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 10. 2023,
15.30

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

Finska slovenska nogometna reprezentanca Benjamin Šeško Benjamin Šeško Richard Jensen Kvalifikacije za EP 2024 Kvalifikacije za Euro 2024

Petek, 13. 10. 2023, 15.30

2 meseca, 3 tedne

Benjamin Šeško pred dvobojem s Finsko

Slovenski dragulj, ki je dal misliti Fincem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92
Slovenija Sv Irska kvalifikacije 2024 Benjamin Šeško | Benjamin Šeško je blestel na zadnji domači tekmi Slovenije. | Foto www.alesfevzer.com

Benjamin Šeško je blestel na zadnji domači tekmi Slovenije.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovensko nogometno reprezentanco čaka v soboto ob 18. uri eno najpomembnejših srečanj v zadnjem desetletju. Če bi Kekova zasedba premagala Finsko, bi si na stežaj odprla vrata Eura 2024. "Prva naša misel mora biti zmaga," samozavestno in optimistično razmišlja Benjamin Šeško, ki ga v finskem taboru označujejo kot največjo nevarnost v slovenski enajsterici.

Slovenija Severna Irska Jan Oblak ZNS
Sportal Skrivnostna navijaška skupina, ki je čez noč obnorela Slovenijo #video

Sanje slovenskih nogometašev o tem, da bi se lahko prvič po letu 2010 udeležili velikega tekmovanja, bi s sobotno zmago nad Finsko postale skoraj realnost. Kekovi izbranci komaj čakajo sobotni spektakel v razprodanih Stožicah, kjer se želijo maščevati Fincem za junijski poraz v Helsinkih (0:2). "Osredotočeni smo na vsako naslednjo tekmo," je 20-letni dragulj slovenskega nogometa že pozabil na edini poraz Slovenije v tem ciklusu.

"Osebno pa vem, da smo tudi na Finskem dobro igrali, a nismo mogli doseči zadetka, kar se pač zgodi vsaki ekipi," se je spomnil na srečanje na Finskem, na katerem si je Slovenija ustvarila kar nekaj priložnosti, Benjamin Šeško pa je v prvem polčasu zatresel okvir vrat.

Finski branilec: Šešku ne smemo pustiti veliko prostora

Richard Jensen prihaja s Finsko v Stožice s ciljem, da znova zadrži mrežo nedotaknjeno. | Foto: Guliverimage Richard Jensen prihaja s Finsko v Stožice s ciljem, da znova zadrži mrežo nedotaknjeno. Foto: Guliverimage "Na tisti tekmi smo bili učinkoviti. Slovenci so bili zelo nevarni, a smo ohranili mrežo nedotaknjeno. Zdaj bomo to poskušali še v gosteh. Nočemo, da bi jih domače občinstvo poneslo. Slovenija je zelo dobra ekipa, to dokazujejo že imena klubov, za katere igrajo," pred gostovanjem v Ljubljani razmišlja 27-letni finski reprezentant Richard Jensen. Na tekmi v Helsinkih si je zelo zapomnil predstavo Šeška. "Predstavljal je neprestano nevarnost za naša vrata, čeprav se ni vpisal med strelce. Ne smemo mu pustiti veliko prostora," opozarja branilec škotskega Aberdeena, kjer si deli slačilnico z Esterjem Soklerjem.

Šeško spada med najbolj vroče mlade napadalce v Evropi, v dresu RB Leipziga je prebil strelski led že v treh različnih tekmovanjih, na zadnji reprezentančni tekmi pa je proti Severni Irski prispeval zadetek in dve podaji, slovenski nogometaši pa so polne Stožice navdušili z zmago s 4:2. V sobotno srečanje s Finsko vstopajo optimistično.

To je dan pred tekmo na Brdu pri Kranju izpostavil tudi nasmejani Radečan: "Prva naša misel mora biti zmaga. Kakovost ekipe je iz tekme v tekmo boljša, in če v kaj verjamem, verjamem v to, da lahko v tej skupini zmagamo na vsaki tekmi," je dejal napadalec rdečih bikov, ki so v tej sezoni v bundesligi izgubili le enkrat. Le na gostovanju v Leverkusnu, kjer med vratnicama blesti finski reprezentant Lukaš Hradecky.

Benjamin Šeško se je v dresu RB Leipziga vpisal med strelce v nemškem prvenstvu, nemškem pokalu in ligi prvakov. | Foto: Guliverimage Benjamin Šeško se je v dresu RB Leipziga vpisal med strelce v nemškem prvenstvu, nemškem pokalu in ligi prvakov. Foto: Guliverimage

Šeško na tistem dvoboju ni igral. Ga bo pa poskušal premagati v soboto in spraviti na noge okrog 15 tisoč navijačev, ki bodo napolnili Stožice. "Dal bom svoj maksimum, da pomagam reprezentanci. Je pa moje delo, da dosegam gole. Verjamem, da se bo to tudi zgodilo," pred pomembno tekmo, na kateri bi bile tri točke vredne zlata, razmišlja mladi napadalec, ki uživa v igranju za reprezentanco.

Srečanje sedmega kroga kvalifikacijske skupine H, v kateri je Slovenija na prvem mestu, se bo v soboto začelo ob 18. uri. Tri ure pred tem se bosta v "derbiju začelja" spopadla Severna Irska in San Marino, zvečer pa bosta na delu Danska in Kazahstan.
slovenska nogometna reprezentanca, trening, Matjaž Kek
Sportal "Želimo si te Nemčije, naredili bomo vse, da premagamo Fince in gremo pozitivno na Severno Irsko"
Teemu Pukki
Sportal Bradati Finec, ki izziva Jana Oblaka, podira rekorde v ZDA
Slovenska nogometna reprezentanca Trening Brdo Kranj
Sportal "Velika stvar, ki se v Sloveniji že dolgo ni zgodila"
Zlatko Zahović
Sportal Tekma, ki je Srečku Katancu odprla oči
Jan Oblak
Sportal Gorenjska idila, Slovencem se smeji
Turčija : Hrvaška
Sportal Hrvaški se kaj takšnega še ni zgodilo, Španci Škotom preprečili veliki podvig
Cristiano Ronaldo
Sportal Portugalcem uspelo, Cristiano Ronaldo postavil še en osupljiv rekord
Ne spreglejte