Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 7. 2018,
22.35

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43

6

Natisni članek

hrvaška nogometna reprezentanca FIFA SP 2018 Ivan Perišić

Petek, 13. 7. 2018, 22.35

5 let, 9 mesecev

Predzadnji trening hrvaške reprezentance na SP 2018

Alarm v hrvaškem taboru? Na treningu kar brez petih.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43

6

Zlatko Dalić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hrvaška nogometna reprezentanca je predzadnji trening pred nedeljskim finalom svetovnega prvenstva opravila brez petih nogometašev. Šime Vrsaljko, Ivan Strinić in Ivan Perišić niso trenirali zaradi zdravstvenih težav, Danijel Subašić in Dejan Lovren pa zaradi preutrujenosti. Selektor Zlatko Dalić je v največjih skrbeh zaradi Perišića, ki je bil v polfinalnem dvoboju proti Angliji (2:1) najboljši igralec tekme.

Kdo bo v nedeljo branil barve hrvaške reprezentance na največji tekmi v obdobju državne samostojnosti? Selektor Zlatko Dalić upa, da bo lahko sestavil najmočnejšo postavo po svojem izboru in da bo imel na voljo vse adute. Sodeč po prizoru s predzadnjega treninga na svetovnem prvenstvu v Rusiji, na katerem je manjkalo kar pet nogometašev, v hrvaškem taboru še zvoni alarm, strokovno vodstvo pa bo v skrbeh do zadnjega.

Hrvaška, Francija
Sportal Pokukali smo v drobovje finalistk. Kdo je boljši, Francija ali Hrvaška?

Kako resna je Perišićeva poškodba?

Ivan Perišić je na tem SP dosegel dva zadetka. | Foto: Getty Images Ivan Perišić je na tem SP dosegel dva zadetka. Foto: Getty Images Hrvaška agencija Hina poroča, da bosta dva dneva, toliko časa je še do velikega finala, dovolj za odpravo zdravstvenih težav, a se največji vprašaj še vedno postavlja ob Ivanu Perišiću. Handanovićev soigralec pri milanskem Interju, za katerega so se po zadnjih novicah spet ogreli pri Manchester Unitedu, naj bi si na tekmi z Anglijo poškodoval stegensko mišico.

O tem so poročali ruski mediji in dodali, da ima krilni napadalec, ki prihaja iz dalmatinskega mesteca Omiš, prevelike težave s stegensko mišico, da bi lahko nastopil v nedeljskem finalu. V hrvaškem taboru teh zapisov niso komentirali, Hina pa poroča, da je bil nogometaš Interja na pregledu z magnetno resonanco, ki je pokazal, da poškodba ni hujša.

Antoine Griezmann
Sportal Griezmann pred Hrvaško zbodel belgijskega orjaka

Hrvaška izbrana vrsta je dan po četrtkovem počitku opravila predzadnji trening na SP 2018. | Foto: Reuters Hrvaška izbrana vrsta je dan po četrtkovem počitku opravila predzadnji trening na SP 2018. Foto: Reuters

Poleg Perišića sta predzadnji trening zaradi zdravstvenih težav izpustila tudi oba hrvaška bočna branilca. Ivan Strinić se je poškodoval na dvoboju z Anglijo, Šime Vrsaljko pa v četrtfinalu proti Rusiji, a je zdravniška služba hrvaške reprezentance opravila veliko delo in ga usposobila za nastop v polfinalu.

SP 1998 Francija
Sportal Selektorju Hrvaške se ne bo uresničila želja, Ćiro jezen

Subašić in Lovren počivala

Pred slovenskimi sosedi je največja tekma v zgodovini nogometne reprezentance. | Foto: Reuters Pred slovenskimi sosedi je največja tekma v zgodovini nogometne reprezentance. Foto: Reuters Na petkovem treningu v Moskvi sta manjkala še prvi vratar Danijel Subašić, eden od najresnejših kandidatov za nagrado najboljšega vratarja na svetovnem prvenstvu, in obrambni steber Dejan Lovren, in sicer zaradi preutrujenosti.

Strokovni štab jima je namenil prosti dan, da se spočijeta in obnovita moči za sklepno dejanje svetovnega prvenstva. Hrvaška reprezentanca bo v soboto opravila zadnji trening, nato pa v nedeljo sledi vrhunec nogometnega dogajanja na svetu, veliki finale s Francijo. Začel se bo ob 17. uri.

Paul Pogba
Sportal Francoski zvezdnik opozarja Hrvaško
kolinda
Sportal Na Hrvaškem se obeta norišnica, v ponedeljek se ne bo delalo
Ivan Perišić
Sportal Hrvaški zvezdnik, ki je zrušil Anglijo, pristal v bolnišnici. Kako hudo je? #video
Luka Modrić
Sportal Modrić razkril, kaj bodo naredili, če osvojijo svetovno prvenstvo
Hrvaška, nogomet
Sportal Po veliki zmagi opravičilo in optimističen pogled proti nedelji
Nikola Kalinić
Sportal Edini Hrvat, ki mu danes ni do smeha in se iz njega norčujejo
Ne spreglejte