Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 7. 2018,
21.23

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

1

Natisni članek

Antoine Griezmann FIFA SP 2018 Thibaut Courtois

Petek, 13. 7. 2018, 21.23

5 let, 9 mesecev

Griezmann pred Hrvaško zbodel belgijskega orjaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

1

Antoine Griezmann | Foto Reuters

Foto: Reuters

Francoski napadalec Antoine Griezmann, velik adut galskih petelinov na finalnem srečanju svetovnega prvenstva proti Hrvaški, se je odzval na kritike, ki jih je na račun igre francoske reprezentance izrekel belgijski vratar Thibaut Courtois.

Finale svetovnega prvenstva med Francijo in Hrvaško bo na sporedu v nedeljo ob 17. uri na štadionu Lužniki, dan poprej pa se bosta Belgija in Anglija v St. Peterburgu pomerili za tretje mesto.

Pred francoskim nogometnim asom Antoinom Griezmannom je tekma kariere. V nedeljo se bo potegoval za svetovni naslov. Leta 2016 je bil izbran za najboljšega igralca EP 2016, a s Francijo ni osvojil tako želene lovorike. V finalu je ostal praznih rok proti Portugalski. Tokrat se bo v sklepnem dejanju svetovnega prvenstva pomeril proti nepredvidljivi Hrvaški.

Hrvaška, Francija
Sportal Pokukali smo v drobovje finalistk. Kdo je boljši, Francija ali Hrvaška?

Courtois: Francija je igrala protinogomet

Thibaut Courtois se bo v soboto proti Angliji pomeril za tretje mesto. | Foto: Reuters Thibaut Courtois se bo v soboto proti Angliji pomeril za tretje mesto. Foto: Reuters Čeprav je osredotočen na spopad z ognjenimi, pa so mu misli uhajale tudi proti Thibautu Courtoisu. Belgijski vratar je po porazu v polfinalu, ko so rdeči vragi izgubili z 0:1, izstrelil nekaj strupenih puščic proti francoskemu taboru.

''Zgodila se je sramota za nogomet, da ni Belgije v finalu. Francija je igrala antinogomet. Branila se je z 11 igralci na svoji polovici, njihovi napadalci so bili 30 metrov od svojih vrat. Raje bi izgubil v četrtfinalu proti Braziliji, proti ekipi, ki je vsaj igrala pravi nogomet,'' se je obregnil ob nič kaj napadalno igro galskih petelinov, s katero je selektor Didier Deschamps ustvaril veliki cilj, premagal Belgijce z 1:0 in popeljal Francijo v finale.

SP 1998 Francija
Sportal Selektorju Hrvaške se ne bo uresničila želja, Ćiro jezen

Ali misli, da igrajo kot Barcelona?

Thibaut Courtois in Antoine Griezmann sta se lani pomerila tudi v ligi prvakov. | Foto: Reuters Thibaut Courtois in Antoine Griezmann sta se lani pomerila tudi v ligi prvakov. Foto: Reuters Griezmann ni ostal dolžan belgijskemu čuvaju mreže, ki ga v soboto čaka dvoboj za tretje mesto. V St. Peterburgu se bo za bron pomeril proti Angliji, deželi, kjer si služi nogometni kruh. Dan pred tekmo ga je na poraz s Francijo in njegovo kritiko spomnil 27-letni Griezmann in odvrnil: ''Thibaut Courtois je igral za Atletico,'' ga je sprva spomnil, kako je tri leta branil barve španskega kluba, ki ne slovi po pretirano napadalni igri, ampak črpa osrednjo moč v izjemno disciplinirani in zgoščeni obrambi ter bliskovitih protinapadih.

Courtois je stal med vratnicama kluba, kjer ni manjkalo dosti, pa bi si lahko z Griezmannom delila slačilnico. Žal pa je Francoz okrepil Atletico ravno takrat, ko je Courtois zapustil Madrid. Leta 2014. Takrat je namesto Belgijca prišel k rdeče-belim Jan Oblak, ki se odlično razume s francoskim zvezdnikom. Ko je Griezmann spomnil belgijskega orjaka, da je bil tri leta vratar ''manj atraktivnega'' Atletica, ga je še dodatno zbodel.

''Zdaj brani pri Chelseaju. Ali misli, da igrajo modri kot Barcelona?,'' se je nasmehnil. ''Ne zanima me kako, ampak na reprezentančnem dresu želim videti še eno zvezdico. To je vse,'' je pojasnil Courtoisu, da ga zanima le drugi svetovni naslov za Francijo. In nova ''prišita'' zvezdica pri grbu reprezentance, s katero se lahko pohvali svetovni prvak.

Paul Pogba
Sportal Francoski zvezdnik opozarja Hrvaško

Raje manj, pa z lovoriko

Griezmann je na SP 2018 v Rusiji za zdaj prispeval dva zadetka, oba je dosegel z bele točke, in dve asistenci. ''Bil sem že najboljši strelec tekmovanja, a nismo bili prvaki (EP 2016 v Franciji, op. p.). Zato sem si rekel, da raje dosegam manj zadetkov, nato pa se prepričamo, ali bo kaj drugače,'' je bil dobre volje na novinarski konferenci, njegovi zadnji pred velikim nedeljskim spektaklom.

kolinda
Sportal Na Hrvaškem se obeta norišnica, v ponedeljek se ne bo delalo
Gianni Infantino
Sportal Nenavadno, a resnično. Fifa potrdila ogromno spremembo.
Anglija Hrvaška
Novice Ali bo v nedeljo zvečer YouTube TV (ponovno) mrknil?
Ne spreglejte