SiolNET. Sportal Nogomet
9,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger
SP 2022 v Katarju

Nenavadno, a resnično. Fifa potrdila ogromno spremembo.

9,21

termometer

Gianni Infantino
Foto: Reuters

Naslednje svetovno prvenstvo v nogometu, ki ga bo leta 2022 gostil bogati Katar, se bo zapisalo v zgodovino kot prvo, ki ne bo v poletnem obdobju. Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je potrdil, da bo dogodek med 21. novembrom in 18. decembrom.

Prvi mož svetovnega nogometa Gianni Infantino je na konferenci v Rusiji poudaril, da so ligaška tekmovanja po vsem svetu že obveščena o potrjenem koledarju naslednjega svetovnega prvenstva. Prvi mundial, ki ga bo gostila arabska država (Katar), bo od 21. novembra do 18. decembra in se vpisal v zgodovino kot prvi, ki ga bodo odigrali v obdobju, ko bo v Evropi kraljeval mraz, na koledarju pa se bo pripravljala zima.

Zdaj je uradno. Naslednje svetovno prvenstvo bo potekalo novembra in decembra 2022, ko bo povprečna temperatura v Katarju okrog 25 stopinj. Zdaj je uradno. Naslednje svetovno prvenstvo bo potekalo novembra in decembra 2022, ko bo povprečna temperatura v Katarju okrog 25 stopinj. Foto: Reuters

SP 2022 v Katarju zaradi domnevnih kršitev pri izbiri gostiteljev in nespoštovanja človeških pravic pri številnih gradbenih delavcih, ki v zadnjih letih v bogati državici na Arabskem polotoku pospešeno gradijo nogometne objekte, že dalj časa buri duhove. Konec koledarskega leta bo tekmovanje zaradi nekoliko nižjih in bolj sprejemljivih temperatur za nogometaše ter tudi obiskovalce spektakla, lahko pa bi prineslo še eno spremembo.

Infantino Sportal Infantino: To je najboljše svetovno prvenstvo

Bo v Katarju na delu kar 48 ekip?

Gianno Infantino, ki je zelo zadovoljen z izpeljavo SP 2018 v Rusiji, je potrdil urnik SP 2022 v Katarju. Gianno Infantino, ki je zelo zadovoljen z izpeljavo SP 2018 v Rusiji, je potrdil urnik SP 2022 v Katarju. Foto: Reuters Infantino je dejal, da še ni potrjen format tekmovanja. Hitro so se razširile govorice, da bi lahko že na SP 2022 nastopilo 48 udeležencev (kar 16 več kot do zdaj). Zagotovo bo 48 reprezentanc nastopilo na SP 2026, ki ga bodo gostile ZDA, Kanada in Mehika (namesto 64 bo odigranih kar 80 tekem), za zdaj pa še ni jasno, ali bo tako tudi že štiri leta poprej v Katarju.

''Za zdaj ostajamo pri 32 udeležencih, a končna odločitev še ni sprejeta,'' je v Moskvi dejal švicarski funkcionar, ki je na vplivnem položaju Fife nasledil rojaka Josepha Blatterja. Končna odločitev naj bi bila znana še do konca tega leta.

Paul Pogba Sportal Francoski zvezdnik opozarja Hrvaško

Če bi se Fifa v sodelovanju z gostitelji v Katarju odločila za različico z 48 udeleženci, bi se možnosti za nastop na največjem tekmovanju povečale tudi Sloveniji, saj bi bila Evropa deležna nekaj dodatnih mest.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 76
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin