Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 7. 2018,
19.25

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

Natisni članek

FIFA SP 2018 hrvaška nogometna reprezentanca

Petek, 13. 7. 2018, 19.25

5 let, 9 mesecev

Na Hrvaškem se obeta norišnica, v ponedeljek se ne bo delalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94
kolinda | Foto Facebook

Foto: Facebook

Hrvaško izbrano vrsto, ki se bo v nedeljo z Francozi udarila za naslov svetovnega prvaka, v domovini že čakajo priznanja. Največji uspeh hrvaškega nogometa bo namreč predsednica Kolinda Grabar-Kitarović zaznamovala z odlikovanjem nogometašev in članov strokovnega štaba. Na Hrvaškem vlada ogromna evforija. Nogometaši bodo v ponedeljek deležni veličastnega sprejema. Če bo Hrvaška svetovna prvakinja, bi lahko ponedeljek postal dela prost dan.

Finale svetovnega prvenstva med Francijo in Hrvaško bo na sporedu v nedeljo ob 17. uri na štadionu Lužniki, dan poprej pa se bosta Belgija in Anglija v St. Peterburgu pomerili za tretje mesto.

Hrvaška predsednika Kolinda Grabar-Kitarović bo v ponedeljek popoldne izročila državna odlikovanja in priznanja trenerju hrvaške nogometne reprezentance, igralcem, članom strokovnega štaba in delegacije hrvaške nogometne zveze, so napovedali danes v uradu hrvaške predsednice.

Hrvaška, Francija
Sportal Pokukali smo v drobovje finalistk. Kdo je boljši, Francija ali Hrvaška?

Državna odlikovanja so pred 20 leti iz rok prvega hrvaškega predsednika Franja Tuđmana dobili tudi hrvaški nogometaši in trenerji, ki so bili bronasti na svetovnem prvenstvu v Franciji.

Ne bo dodatnih vstopnic za hrvaške navijače

Polfinalno tekmo svetovnega prvenstva je spremljalo v živo v Moskvi okrog deset tisoč Hrvatov. | Foto: Getty Images Polfinalno tekmo svetovnega prvenstva je spremljalo v živo v Moskvi okrog deset tisoč Hrvatov. Foto: Getty Images Hrvaška predsednica je napovedala, da bo finalno tekmo med Hrvaško in Francijo spremljala na stadionu Lužniki v Moskvi. Potrdila je, da si bo tekmo ogledala v družbi svojega francoskega kolega Emmanuela Macrona, ki mu bo podarila dres hrvaške nogometne reprezentance. Ni želela ugibati o rezultatu nedeljske tekme, a pričakuje zmago Hrvaške.

Medtem svetovna nogometna zveza (Fifa) ni ugodila zahtevi Hrvaške nogometne zveze (HNS), da bi za hrvaške navijače v javno prodajo dala dodatne vstopnice za ogled finala. Nekaj dodatnih vstopnic bo na voljo hrvaškim nogometnim reprezentantom in trenerski ekipi, so danes sporočili iz HNS.

SP 1998 Francija
Sportal Selektorju Hrvaške se ne bo uresničila želja, Ćiro jezen

Vstopnice je možno kupiti samo na črnem trgu, na katerem cene letijo v nebo. Na spletnih oglasih se vstopnice za finalno tekmo prodajajo za več tisoč evrov. Ne glede na to je zanimanje za ogled tekme na Hrvaškem velik. Zagrebška policijska uprava je sporočila, da bo potne liste na nujno zahtevo izdajala tudi v soboto, ko običajno ne dela.

Trgi bodo premajhni za vse

V nedeljo se obeta izjemna navijaška mrzlica na Hrvaškem. | Foto: Reuters V nedeljo se obeta izjemna navijaška mrzlica na Hrvaškem. Foto: Reuters Na zagrebškem letališču pričakujejo, da bo v soboto in nedeljo proti Moskvi poletelo tudi več čarterskih letal kot pred sredino polfinalno tekmo, ko so imeli šest izrednih poletov z nekaj več kot tisoč navijačev. Polfinale je v Moskvi spremljalo približno 10 tisoč hrvaških navijačev.

Medtem pa se tisoče ljudi v navijaški mrzlici pripravlja za spremljanje nedeljske tekme na odprtem na Hrvaškem. Številni trgi bodo verjetno premajhni, da bi sprejeli vse, ki bi želeli v stadionskem vzdušju spremljati finale svetovnega nogometnega prvenstva.

V Zagrebu pričakujejo tudi navijače iz Slovenije. V Pulju bodo v nedeljo prestavili program znanega filmskega festivala, da bi navijači lahko finalno tekmo spremljali v znameniti antični areni.

Paul Pogba
Sportal Francoski zvezdnik opozarja Hrvaško

V ponedeljek po zagrebških ulicah v odprtem avtobusu

Na Hrvaškem skorajda nihče ne dvomi o tem, da bodo nogometaši prinesli domov pokal svetovnih prvakov, a ne glede na končni rezultat bodo pripravili dobrodošlico v ponedeljek v Zagrebu. Po prihodu reprezentance iz Moskve na zagrebško letališče približno ob 14. uri, je predvideno, da bodo nogometaše peljali do središča mesta v odprtem avtobusu.

Trg Bana Jelačića v Zagrebu bo spet pokal po šivih. | Foto: Reuters Trg Bana Jelačića v Zagrebu bo spet pokal po šivih. Foto: Reuters

Zagrebški župan Milan Bandić je pozval vse nogometne privržence, naj pozdravijo reprezentante na njihovi poti do osrednjega zagrebškega trga. Sredi mesta so pripravili poseben program, za katerega so angažirali znanega hrvaškega gledališkega režiserja Krešimirja Dolenčića.

Predsednik hrvaškega parlamenta Gordan Jandroković je danes izjavil, da obstaja možnost razglasitve ponedeljka za dela prost dan v državi, če se bo Hrvaška povzpela na svetovni nogometni vrh. Nekatera podjetja so že napovedala, da v ponedeljek ne bodo obratovala zaradi prihoda hrvaških nogometašev.

Gianni Infantino
Sportal Nenavadno, a resnično. Fifa potrdila ogromno spremembo.

Hrvaški premier Andrej Plenković je pozval delodajalce, ki si to lahko privoščijo, naj zaposlenim omogočijo prihod na zagrebške ulice, kjer bo sprejem nogometašev. Tudi sam se bo udeležil sprejema.

SP2018 Francija-Hrvaška | Foto: Infografika: Marjan Žlogar Foto: Infografika: Marjan Žlogar

Ne spreglejte