Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 7. 2018,
18.45

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,48

4

Natisni članek

Davor Šuker Zlatko Dalić FIFA SP 2018 Miroslav Ćiro Blažević

Petek, 13. 7. 2018, 18.45

5 let, 9 mesecev

Selektorju Hrvaške se ne bo uresničila želja, Ćiro jezen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,48

4

SP 1998 Francija | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Največjo nogometno pravljico, kar jo je kadarkoli izpisala hrvaška reprezentanca, bi lahko v nedeljo v finalu svetovnega prvenstva oplemenitila še prisotnost znamenite generacije ognjenih, ki je leta 1998 na SP v Franciji osvojila tretje mesto, a ideja Zlatka Dalića ni obrodila sadov. Miroslav Ćiro Blažević, ki je pred 20 leti vodil hrvaško reprezentanco, je sporočil, da ne bo odšel v Moskvo.

Finale svetovnega prvenstva med Francijo in Hrvaško bo na sporedu v nedeljo ob 17. uri na štadionu Lužniki, dan poprej pa se bosta Belgija in Anglija v St. Peterburgu pomerili za tretje mesto.

Legendarni hrvaški strateg Miroslav Blažević, ki je pred 20 leti popeljal ognjene do tretjega mesta na svetu, se je razveselil poziva svojega nekdanjega varovanca in učenca Zlatka Dalića.

Hrvaška, Francija
Sportal Pokukali smo v drobovje finalistk. Kdo je boljši, Francija ali Hrvaška?

Aktualni hrvaški selektor, svet se mu čudi, da je v tako kratkem času, odkar vodi reprezentanco (od oktobra 2017), dosegel tako imenitne rezultate, je povabil bronaste ognjene iz SP 1998 v Moskvo. Tudi Ćira, ''trenerja vseh trenerjev'', ki ga ima za svojevrstnega trenerskega očeta.

Dalić: Živeli smo v senci ognjenih

Zlatko Dalić je Hrvaško popeljal do velikega finala SP. | Foto: Reuters Zlatko Dalić je Hrvaško popeljal do velikega finala SP. Foto: Reuters ''Na Hrvaškem živimo vsi skupaj v senci ognjenih, ki so bili tretji na SP 1998. Napravili so sijajen uspeh za Hrvaško, ko je bilo to najbolj potrebno. Ko se je še ustvarjala država. Bili so tretji na svetu, po tem dogodku pa so vsi na svetu vedeli za Hrvaško. Zdaj smo jih prehiteli, moja želja in tudi želja vseh igralcev pa je, da bi bili lahko ognjeni s SP 1998 naši gostje v finalu. S šefom Ćirom na čelu. Hrvaška mora biti držati skupaj,'' je Dalić želel, da bi bili gosti na zgodovinskem dogodku za hrvaški nogomet. 

Na prvem finalu svetovnega prvenstva, ko se bodo ognjeni v nedeljo za svetovno krono spoprijeli s Francijo. Ravno z reprezentanco, ki je pred 20 leti preprečila Blaževićevi četi, da bi se uvrstila v veliki finale.

kolinda
Sportal Na Hrvaškem se obeta norišnica, v ponedeljek se ne bo delalo
Mario Mandžukić
Sportal Hrvaška gori, selektor po zgodovinskem uspehu sporočil: Vi niste normalni!

Blažević jezen na Šukerja: Jeb**** zvezo, ki ...

Miroslav Ćiro Blažević iz protesta do predsednika hrvaške zveze Davorja Šukerja ne bo odpotoval v Moskvo. | Foto: Matej Leskovšek Miroslav Ćiro Blažević iz protesta do predsednika hrvaške zveze Davorja Šukerja ne bo odpotoval v Moskvo. Foto: Matej Leskovšek Ideja aktualnega hrvaškega selektorja je navdušila hrvaško javnost, a se mu želja vseeno ne bo uresničila.

''Učenec je prehitel učitelja,'' je Blažević nedavno pohvalil Dalića, a tudi pojasnil, da ne bo odpotoval v rusko prestolnico. ''To je zelo lepa gesta Zlatka Dalića, a jeb**** zvezo, ki se ne more spomniti tega, ampak mora podati idejo selektor. Vem, da me Šuker (Davor Šuker, nekdanji najboljši strelec SP 1988, zdaj pa predsednik hrvaške nogometne zveze, op. p.), ki je prav tako moj sin, noče videti v Rusiji. Nočem mu biti v nadlogo,'' je za hrvaški portal Index priznal 83-letni Hrvat, ki je bil prav tako kot Dalić rojen na tleh Bosne in Hercegovine.

''Ne bom odpotoval v Moskvo, a sem z vsem srcem z reprezentanco. Navijam za njo in verjamem, da lahko premagamo Francoze in postanemo svetovni prvaki,'' je dejal večni optimist, eno od največjih trenerskih imen na tem delu Evrope.

Gianni Infantino
Sportal Nenavadno, a resnično. Fifa potrdila ogromno spremembo.

Zlatko Dalić v strokovnem štabu sodeluje tudi z dvema nogometašema, ki sta na SP 1998 osvojila bronasto medaljo. To sta nekdanja vratarja hrvaške reprezentance Dražen Ladić in Marijan Mrmić. | Foto: Reuters Zlatko Dalić v strokovnem štabu sodeluje tudi z dvema nogometašema, ki sta na SP 1998 osvojila bronasto medaljo. To sta nekdanja vratarja hrvaške reprezentance Dražen Ladić in Marijan Mrmić. Foto: Reuters

Z Davorjem Šukerjem, odkar je postal prvi mož hrvaškega nogometa, ni v dobrih odnosih. Očita mu marsikaj in meni, da je marioneta, ki dela po navodilih neformalnega šefa hrvaškega nogometa Zdravka Mamića. Žal mu je, da se nanj ni spomnila zveza, ampak nekdanji učenec Dalić. To ga je tako prizadelo, da bo v nedeljo stiskal pesti za ognjene na Hrvaškem.

SP2018 Francija-Hrvaška | Foto: Infografika: Marjan Žlogar Foto: Infografika: Marjan Žlogar

Luka Modrić
Sportal Modrić razkril, kaj bodo naredili, če osvojijo svetovno prvenstvo
Paul Pogba
Sportal Francoski zvezdnik opozarja Hrvaško
Ne spreglejte