Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
12. 7. 2018,
16.54

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,34

6

Natisni članek

Luka Modrić Zlatko Dalić FIFA SP 2018

Četrtek, 12. 7. 2018, 16.54

5 let, 9 mesecev

Modrić razkril, kaj bodo naredili, če osvojijo svetovno prvenstvo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,34

6

Luka Modrić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hrvaški nogometaši so v polfinalu v podaljšku z 2:1 premagali Anglijo in se zgodovinsko uvrstili v veliki finale. Kapetan Luka Modrić je za španske medije spregovoril, kaj lahko pričakujemo od hrvaških nogometašev, če pridejo do velikega pokala. Selektor Zlatko Dalić povabil bronaste iz Francije leta 1998 na finale v Moskvo.

V Angliji so bili pred dvobojem s Hrvaško pretirani optimisti. Verjeli so, da so njihovi nogometaši kakovostnejši in bodo naše južne sosede na poti do finala odpravili. A so se opekli, pa čeprav so v peti minuti že povedli.

Ivan Perišić in Mario Mandžukić sta poskrbela, da je Hrvaška z 2:1 preskočila Otočane in se uvrstila v finale, v katerem jim bo v nedeljo ob 17. uri nasproti stala Francija. V drugem poskusu jim je uspelo, potem ko so bili leta 1998 prekratki. Selektor Zlatko Dalić je povabil vse takratne nogometaše in selektorja Ćira Blaževića, da pridejo v nedeljo v Moskvo in pobližje spremljajo morebiten pohod na svetovni nogometni vrh.

hrvaški navijači, Zagreb
Sportal Poglejte si, kako so noreli Hrvatje in kako razočarani so bili Angleži #video #foto

"Igralci so v glavi močnejši od mene. Oni mene potiskajo naprej. Če bo bog dal, bomo prinesli pokal na Hrvaško. Imamo priložnost in naredili bomo vse, da nam uspe. Ne glede na vse moramo biti ponosni na to, kar smo naredili. Težko bo, vendar lahko osvojimo naslov. Pripravljeni smo. Pred 20 leti je velika generacija prišla do izvrstne bronaste medalje. Takrat, ko je država Hrvaška nastajala. Ves svet je vedel za Hrvaško. Moja želja in želja nogometašev je, da bi bili takratni nogometaši naši gostje v Moskvi. Seveda bodo s šefom Ćirom tu. Naj pridejo in nas podprejo. Hrvaška mora držati skupaj."

Mario Mandžukić
Sportal Hrvaška gori, selektor po zgodovinskem uspehu sporočil: Vi niste normalni!

Pobarvali si bomo lase

V finalu bo veliko oči uprtih v kapetana Luko Modrića, ki ima za seboj izjemno sezono. Z Real Madridom je osvojil elitno ligo prvakov, zdaj pa lahko dvigne v zrak celo pokal za najboljšo reprezentanco na svetu. "Angleži so govorili, da smo utrujeni in da so boljši od nas, a tega na igrišču niso pokazali. Škoda, da nismo vsega rešili že pred podaljškom. Hvala bogu, da ni bilo enajstmetrovk," je Luka odgovoril na trditve hrvaških medijev, da so v Angliji pred tekmo podcenjevali hrvaške nogometaše.

Selektor Zlatko Dalić povabil bronaste iz Francije leta 1998, da bodo v velikem finalu njihovi gosti. | Foto: Reuters Selektor Zlatko Dalić povabil bronaste iz Francije leta 1998, da bodo v velikem finalu njihovi gosti. Foto: Reuters

Na prvenstvu so ga pobarali tudi španski mediji in za njih je izjavil skrivnost, ki jo bodo hrvaški nogometaši naredili, če osvojijo naslov prvaka: "Pobarvali si bomo lase. Vse moštvo. Zelo smo srečni, ker je vsa Hrvaška na nogah. Ljudje si zaslužijo to srečo."

Nanj so naslovili tudi aktualno vprašanje o Ronaldu, ki po dolgih letih zapušča Real Madrid in se podaja v Juventus: "Želel sem, da Ronaldo ostane. On je edinstven. Žal mi je, ker gre. Cenim, kar je naredil za Real. Želim mu vse najboljše, le takrat ne, ko bo igral proti nam."

Anglija Hrvaška
Sportal Mandžukić poskrbel za največji hrvaški nogometni uspeh
Anglija Poraz
Sportal Tuji mediji o levjesrčnih Hrvatih: Luka Modrić si zasluži zlato žogo
Hrvaška Anglija Svetovno prvenstvo
Sportal Vida poljubil fotografa, v Angliji v zrak na milijone litrov piva
Nikola Kalinić
Sportal Edini Hrvat, ki mu danes ni do smeha in se iz njega norčujejo
Ne spreglejte