Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
12. 7. 2018,
13.15

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,72

5

Natisni članek

hrvaška nogometna reprezentanca Zlatko Dalić FIFA SP 2018 Nikola Kalinić

Četrtek, 12. 7. 2018, 13.15

5 let, 9 mesecev

Nikola Kalinić

Edini Hrvat, ki mu danes ni do smeha in se iz njega norčujejo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,72

5

Nikola Kalinić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na Hrvaškem je nogometna evforija dosegla vrhunec. Ognjeni so s prebojem v finale SP 2018 spravili domovino v trans. Edini Hrvat, ki se lahko zdaj tepe po glavi in si očita, kako je zapravil zgodovinsko priložnost, je Nikola Kalinić. Postal je predmet posmeha.

Izkušeni napadalec Nikola Kalinić je v zadnjih dneh predmet posmeha. Ljubitelji nogometa na socialnih omrežjih ne skoparijo z objavami, v katerih se čudijo nepričakovanemu zasuku v primeru 30-letnega člana AC Milana.

hrvaški navijači, Zagreb
Sportal Poglejte si, kako so noreli Hrvatje in kako razočarani so bili Angleži #video #foto

Ko je imel selektor Zlatko Dalić dovolj njegovih muh o domnevnih bolečinah, zaradi katerih mu je dvakrat zavrnil vstop v igro, je Dalmatinca poslal domov. Napadalec je tako zamudil zgodovinsko priložnost, da bi ostal del tabora, ki je postavil nov mejnik in si priigral najmanj naslov svetovnega podprvaka!

Prejemale se bodo medalje, njega pa ne bo zraven

Zlatko Dalić je v primeru Nikole Kalinića pokazal, da z njim ni šale. | Foto: Reuters Zlatko Dalić je v primeru Nikole Kalinića pokazal, da z njim ni šale. Foto: Reuters Kalinić se je 18. junija, le nekaj dni po začetku svetovnega prvenstva, iz Rusije vrnil na Hrvaško in se zavil v medijski molk. Njegovi donedavni soigralci so na svetovnem prvenstvu nadaljevali zmagovito pot. Morda jih je nenaden odhod, ki je v svetu odjeknil kot eden od večjih škandalov na SP 2018, še bolj napolnil z adrenalinom. Še bolj jih je povezal, združil in usmeril k prihodnjim ciljem.

Ognjeni so po Nigeriji (2:0), na tisti tekmi je Kalinić še sedel na klopi, premagali še Argentino (3:0), Islandijo (2:1), izločili Dansko, Rusijo in Anglijo, tako da jih v nedeljo čaka zgodovinski podvig, dvoboj za naslov svetovnega prvaka. Ko se bodo prejemale medalje, Hrvaška si je že zagotovila najmanj drugo mesto, kar je največji nogometni uspeh v zgodovini južnih slovenskih sosedov, med junaki s kvadratki na dresih ne bo Kalinića. Podelitev bo spremljal le kot gledalec, prek televizijskega zaslona. V teh dneh so se nanj spomnili številni ljubitelji nogometa in ga oklicali za najbolj nesrečnega udeleženca svetovnega prvenstva. Po svoji zaslugi.

Anglija Poraz
Sportal Tuji mediji o levjesrčnih Hrvatih: Luka Modrić si zasluži zlato žogo

Selektorju je počil film

Za Hrvaško je nazadnje nastopil 9. junija na prijateljski tekmi s Senegalom (2:1). | Foto: Reuters Za Hrvaško je nazadnje nastopil 9. junija na prijateljski tekmi s Senegalom (2:1). Foto: Reuters Kalinić je želel biti eden izmed zvezdnikov hrvaške reprezentance na SP 2018. Poskrbel je, da se je znašel na naslovnicah, a iz povsem zgrešenih razlogov. Bil je ljubosumen na nekatere soigralce, zlasti Andreja Kramarića, ki je v uvodnem srečanju proti Nigeriji zaigral v prvi postavi in bil vpleten pri prvem zadetku (avtogol Afričanov).

V drugem polčasu je nekdanji soigralec Josipa Iličiča pri Fiorentini zavrnil selektorjevo navodilo, naj se pripravi na vstop v igro. Opravičeval se je z bolečinami v hrbtu. Ker je podobno naredil že pred prvenstvom, ko je Hrvaška v prijateljskem dvoboju izgubila na Anfieldu proti Braziliji, je Daliću počil film. Pokazal je strogost in zvezdnika poslal domov. Poudaril je, da za svetovno prvenstvo potrebuje vojščake, ne pa užaljene izbirčneže.

Navijači so ga podprli, tudi soigralci so dejali, da se v reprezentanci ne bi smelo dogajati, da ego posameznega igralca štrli ven iz povprečja. Načeti s težavami so se spustili v boj za naslov svetovnega prvaka, zdravniki pa bodo imeli ogromno dela, da do nedelje pripravijo vse Dalićeve izbrance, ki se ukvarjajo z zdravstvenimi težavami, a vseeno želijo igrati. Za vsako ceno.

Mario Mandžukić
Sportal Hrvaška gori, selektor po zgodovinskem uspehu sporočil: Vi niste normalni!

Velika verjetnost, da bo zapustil AC Milan

V sezoni 2016/17 sta v dresu Fiorentine odlično sodelovala Josip Iličić in Nikola Kalinić. | Foto: Guliverimage/Getty Images V sezoni 2016/17 sta v dresu Fiorentine odlično sodelovala Josip Iličić in Nikola Kalinić. Foto: Guliverimage/Getty Images Kalinić se je po vrnitvi zavil v molk. Star je 30 let, je napadalec Milana, obstaja pa velika možnost, da bo po skromnem izkupičku v dresu rdeče-črnih (le šest zadetkov v sezoni 2017/18) zamenjal klub. Njegov agent Tomislav Erceg je v pogovoru za hrvaški športni dnevnik Sportske novosti dejal, da se zanj zanimata Atletico Madrid in Sevilla, otoški mediji poročajo tudi o zanimanju Evertona. Ponudb mu torej ne manjka.

Na Hrvaškem se v zadnjih tednih ni veliko govorilo o napadalcu Kaliniću. Tema ni bila primerna, da bi se z njo kvarilo ugodje, pozitivno vzdušje, svežina energije, ki je nastala in Hrvaško pahnila v največjo evforijo, odkar se igra nogomet. Država je v transu, večjem celo od tistega iz leta 1998. Večji je tudi uspeh, saj bo Hrvaška v nedeljo prvič zaigrala v velikem finalu! To pa je v zgodovini SP uspelo le 12 državam. Hrvaška bo šele 13. na elitnem seznamu in prva novinka na seznamu finalistov po Španiji (2010).

Anglija Poraz
Sportal Angleže bo hrvaška zaušnica še dolgo bolela

V nedeljo bo manjkal tudi Vukojević

Ognjen Vukojević je moral po "ukrajinskem" škandalu zapustiti hrvaško izbrano vrsto na SP 2018. | Foto: Printscreen Zimbio Ognjen Vukojević je moral po "ukrajinskem" škandalu zapustiti hrvaško izbrano vrsto na SP 2018. Foto: Printscreen Zimbio V nedeljo bo hrvaški reprezentančni tabor na štadionu Lužniki okrnjen še za eno ime. V Lužnikih ne bo Ognjena Vukojevića, oglednika hrvaške reprezentance in tesnega sodelavca Zlatka Dalića, še enega, ki je moral med svetovnim prvenstvom prisilno zapustiti reprezentančni tabor. Njega je odnesel škandal z videosporočilom, v katerem je skupaj z Domagojem Vido na ruskih tleh izpostavljal privrženost in podporo Ukrajini.

Vida, ki jo je odnesel le z opozorilom Fife, se je po zmagi nad Anglijo v pogovoru s televizijskim komentatorjem Dragom Ćosićem pošalil, da ne bo več posnel nobenih videov, priljubljeni hrvaški novinar pa mu je svetoval, naj tudi ne proslavlja v družbi piva. To morda v vlogi gledalca počne Kalinić, eden od redkih Hrvatov, ki mu v teh zgodovinskih trenutkih ni do pretiranega smeha.

Hrvaška Anglija Svetovno prvenstvo
Sportal Vida poljubil fotografa, v Angliji v zrak na milijone litrov piva

Kako je Kalinić postal predmet posmeha na socialnih omrežjih:

Ne spreglejte