Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
12. 7. 2018,
1.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35

13

Natisni članek

angleška nogometna reprezentanca hrvaška nogometna reprezentanca Gareth Southgate Jordan Pickford Harry Kane FIFA SP 2018

Četrtek, 12. 7. 2018, 1.00

5 let, 9 mesecev

Odzivi iz angleškega tabora po porazu s Hrvaško

Angleže bo hrvaška zaušnica še dolgo bolela

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35

13

Anglija Poraz | Foto Reuters

Foto: Reuters

Angleški navijači so v zadnjih dneh živeli v prepričanju, da lahko trije levi postanejo svetovni prvaki. Evforija je zajela celoten Otok. Začutili so jo tudi reprezentanti v Rusiji, zato jih je še toliko bolj zabolela zapravljena priložnost v polfinalu svetovnega prvenstva, ko so po zgodnjem vodstvu ostali praznih rok proti Hrvaški (1:2). ''Ta poraz nas bo bolel še dolgo,'' priznava kapetan Harry Kane.  

Angleška srca so zlomljena. Tako je zapisal BBC in podkrepil naslov s fotografijami razočaranih, objokanih angleških reprezentantov, ki so stežka sprejeli poraz v polfinalu.

Mario Mandžukić
Sportal Hrvaška gori, selektor po zgodovinskem uspehu sporočil: Vi niste normalni!

''Ta poraz nas zelo boli. Realno sploh nisem pričakoval, da bomo kdaj igrali takšno tekmo. A ko si tako daleč in igraš, tako kot smo mi, želiš izkoristiti vse, kar se ti ponuja. V slačilnici je v tem trenutku zelo mučno,'' je po stresnem porazu proti Hrvaški, ki je zmagoviti zadetek dosegla v drugem delu podaljška, dejal Gareth Southgate.

Odločile so izkušnje, ki so na hrvaški strani

Gareth Southgate je športno čestital Luki Modriću. | Foto: Reuters Gareth Southgate je športno čestital Luki Modriću. Foto: Reuters Angleški selektor po tekmi ni našel pravih besed, s katerimi bi lahko potolažil objokane varovance. Solz niso mogli skrivati zlasti najmlajši, ki so si tako želeli nastopiti v nedeljskem finalu, po porazu s slovensko sosedo pa se bodo od SP 2018 poslovili na dvoboju za tretje mesto v St. Peterburgu.

''V tem trenutku je nemogoče najti primerne besede, po katerih bi se moji igralci počutili bolje. Nemogoče. Moramo biti ponosni na tisto, kar smo ustvarili. Ne verjamem, da bi lahko pokazali še kaj več. Igralcem je zmanjkalo sape. A to se je zgodilo delno tudi zaradi njihove mladosti, saj se fizično še vedno razvijajo in zorijo. Hrvaška ima preizkušene vojščake, ki so vajeni tako pomembnih tekem. To je odločilo. Igralci bodo morali pridobiti še malce izkušenj, da bodo lahko zmagali takšno tekmo. Verjamem, da jim bo vse, kar so doživeli v zadnjih tednih, pomagalo, da postanejo še boljša ekipa,'' pravi mladi angleški selektor, čigar priljubljenost je po zadnjih uspehih na Otoku skokovito narasla, in predvideva, da je pred tremi levi še svetla prihodnost.

Na Otoku so bili navijači in navijačice po porazu s slovensko sosedo zelo razočarani. | Foto: Reuters Na Otoku so bili navijači in navijačice po porazu s slovensko sosedo zelo razočarani. Foto: Reuters

Kane po stopinjah Šukerja?

Trije levi po porazu v polfinalu niso skrivali nezadovoljstva in žalosti. | Foto: Reuters Trije levi po porazu v polfinalu niso skrivali nezadovoljstva in žalosti. Foto: Reuters ''Težko je. Zelo smo razočarani. Vložili smo ogromno truda. Navijači so bili izjemni. To je bila tekma, v kateri je imel vsak polovične možnosti. Nekatere stvari bi lahko naredili bolje, a smo dali na koncu od sebe vse, kar smo lahko. Ta poraz boli. Bolel nas bo še kar nekaj časa, a lahko hodimo z dvignjenimi glavami. Na tako velikih tekmah odločajo malenkosti, Hrvaški pa je treba priznati, da je igrala dobro,'' je dejal Harry Kane in pohvalil ognjene, ki so se prvič v zgodovini hrvaške samostojnosti uvrstili v finale največjega tekmovanja.

Pred 20 leti so častili tretje mesto in najboljšega strelca tekmovanja Davorja Šukerja, letos pa bi lahko šli po njihovih stopinjah Angleži. V soboto jih čaka obračun za bron v St. Peterburgu proti Belgiji, kapetan Kane pa ima s šestimi zadetki velikansko prednost pred zasledovalci, tako da se mu nasmiha zlati čevelj. Pri 24 letih je pred njim še mnogo velikih tekmovanj.

Je Perišić dvignil nogo na nedovoljen način?

Angleški selektor je po dvoboju tolažil tudi razočaranega Jordana Pickforda. | Foto: Reuters Angleški selektor je po dvoboju tolažil tudi razočaranega Jordana Pickforda. Foto: Reuters Podobno velja tudi za mladega angleškega vratarja Jordana Pickforda. Proti Hrvaški je prvič doživel, da je moral na tekmi dvakrat po žogo v svojo mrežo. ''To je bila velika izkušnja. Morda smo prehitro povedli. Potrebovali bi še en zadetek, da bi lahko preprečili izenačenje. Imeli smo dobre priložnosti, a smo jih zapravljali,'' je potožil čuvaj mreže Evertona in pohvalil drugega finalista.

''Hrvaška ima nekaj izjemnih posameznikov, kar je dokazala v drugem polčasu. Morda je Perišić dvignil nogo pred Walkerjem na nedovoljen način. A poti nazaj ni več,'' se je za trenutek ustavil pri izenačujočem zadetku Ivana Perišića, pri katerem je Hrvat nevarno visoko dvignil nogo in zatresel mrežo, sodnikova piščalka pa je ostala nema.

''Pokazali smo ponos in strast. Navijači so bili odlični. Daleč smo prišli kot angleški narod, zato upam, da je to začetek lepe prihodnosti,'' je še povedal Pickford, eden od najbolje ocenjenih angleških reprezentantov na tem prvenstvu.

Kdaj se bo Anglija ponovno potegovala za vstop v veliki finale svetovnega prvenstva? | Foto: Reuters Kdaj se bo Anglija ponovno potegovala za vstop v veliki finale svetovnega prvenstva? Foto: Reuters

Če bi Angleži v soboto premagali Belgijce, bi osvojili tretje mesto in poskrbeli za največji uspeh angleškega nogometa po letu 1966. Leta 1990, ko so nazadnje zaigrali v polfinalu SP, so končali tekmovanje v Italiji kot četrti. Hrvaška, angleški krvnik v Moskvi, lahko po drugi strani v nedeljo postane najmanjša država, ki je postala svetovni prvak po letu 1950 (Urugvaj) …

Ne spreglejte