Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 7. 2018,
10.54

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

Natisni članek

Ocvirki z družabnih omrežij na SP 2018 FIFA SP 2018

Četrtek, 12. 7. 2018, 10.54

5 let, 9 mesecev

Ocvirki z družbenih omrežij na SP 2018 (28. dan)

Vida poljubil fotografa, v Angliji v zrak na milijone litrov piva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85
Hrvaška Anglija Svetovno prvenstvo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hrvaški nogometaši in navijači živijo svoje najlepše sanje. V sredo se je namreč Hrvaška z zmago nad Anglijo uvrstila v finale svetovnega prvenstva, kar je poleg hrvaških privržencev razveselilo tudi številne prebivalce Otoka. O tem, kako je Vida poljubil fotografa, solzah Angležev in še več v rubriki Ocvirki z družbenih omrežij.

Norišnica v Angliji

Polfinale svetovnega prvenstva se je za Angleže začelo sanjsko. Hitro vodstvo po prostem strelu Kierana Trippierja je angleške privržence poslalo v ekstazo. Zdaj že značilno proslavljanje angleških navijačev z metanjem pijače v zrak so Angleži ponovili tudi v sredo. V Angliji je med polfinalno tekmo v zrak poletelo več milijonov litrov piva.

Hrvati živijo svoje sanje

Podoben prizor je v drugem polčasu sledil tudi na Hrvaškem. Na Trgu bana Jelačića je završalo že po prvem zadetku Perišića, po koncu tekme pa je na Hrvaškem sledila eksplozija veselja.

Solze sreče in žalosti

Po porazu je Anglijo in njene nogometaše zajela nepopisna žalost. Na drugi strani pa so od sreče jokali Hrvatje, ki slavijo zgodovinsko uvrstitev v finale svetovnega prvenstva.

Vida poljubil fotografa

Med proslavljanjem zmagovitega zadetka Hrvaške v 109. minuti polfinalnega srečanja je završalo med hrvaškimi nogometaši. Med proslavljanjem gola Maria Mandžukića so hrvaški nogometaši podrli enega izmed fotografov ob igrišču. Domagoj Vida se mu je oddolžil kar s poljubom. Mehiški fotograf Yuri Cortez (AFP) je ob tem priložnost izkoristil tudi za nekaj unikatnih fotografij.

Angleži z novim dresom?

Eden izmed angleških privržencev je med tekmo polfinala svetovnega prvenstva izdelal nov navijaški dres. Dres Three lions oziroma treh levov. kot so poimenovani nogometaši angleške izbrane vrste, na malo drugačen način ...

Veselje na Otoku

Z uvrstitvijo angleških nogometašev v polfinale svetovnega prvenstva je Otok preplavila nogometna mrzlica, a številni niso bili navdušeni nad idejo, da bi se trije levi povzpeli na nogometni svetovni vrh. Številni navijači iz Škotske, Walesa in Severne Irske še danes vztrajajo pri sloganu Kdorkoli, samo Anglija ne. Po izpadu Angležev se je med njih razširilo veselje.

Nogomet ne prihaja domov

Po mnenju številnih se je angleška reprezentanca po zadetku na uvodu tekme prehitro in preveč sprostila. Družbena omrežja je po porazu Anglije zajel naval fotografij in posnetkov, ki se norčujejo iz angleškega reka in pesmi It's coming home. Samozavestni Angleži se bodo tako ponovno domov vrnili brez tako želenega naslova svetovnih prvakov.

Francija ali Hrvaška?

Hrvaška se je po zmagi nad Anglijo prvič uvrstile v finale svetovnega prvenstva. Hrvati se bodo v nedeljo ob 17. uri v velikem finalu svetovnega prvenstva pomerili s Francijo, ki je v prvem polfinalu izločila Belgijo. Francija drugič ali Hrvaška prvič?

Ne spreglejte