Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 7. 2018,
15.05

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

Natisni članek

FIFA SP 2018 Domagoj Vida hrvaška nogometna reprezentanca

Četrtek, 12. 7. 2018, 15.05

5 let, 9 mesecev

Domagoj Vida po premierni uvrstitvi Hrvaške v finale

Po veliki zmagi opravičilo in optimističen pogled proti nedelji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95
Hrvaška, nogomet | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hrvaški branilec Domagoj Vida se je po največji reprezentančni zmagi v karieri, po kateri so se Hrvati premierno uvrstili v finale svetovnega prvenstva, še enkrat pokesal za videe, ki so v zadnjih dneh burili duhove, se znova opravičil Rusom in dejal, da so znova dokazali, da so sposobni postati svetovni prvaki. Za lovoriko najboljšega na svetu se bodo v nedeljo pomerili s Francozi.
 

Mario Mandžukić
Sportal Hrvaška gori, selektor po zgodovinskem uspehu sporočil: Vi niste normalni!

Hrvaška reprezentanca in njeni privrženci slavijo zgodovinski uspeh ognjenih. Hrvati so na sredini polfinalni tekmi priredili preobrat, z 2:1 po podaljških premagali Angleže in si prvič v petih poskusih priigrali finalno vstopnico svetovnega prvenstva. Za naslov se bodo v nedelo ob 17. uri pomerili s Francozi.

Nikola Kalinić
Sportal Edini Hrvat, ki mu danes ni do smeha in se iz njega norčujejo

Slovenskih južnih sosedov na poti do največjega reprezentančnega uspeha niso zmedle niti afere zadnjih dni, v katerih je glavno vlogo igral branilec Domagoj Vida. V zadnjih letih član kijevskega Dinama je po četrtfinalni zmagi nad Rusijo proslavljal z geslom "Slava Ukrajini" in razjezil predvsem gostitelje prvenstva. Fifa je sprožila preiskavo obeh videoposnetkov, na enem je bil v družbi nekdanjega reprezentanta, zdaj oglednika za hrvaško reprezentanco Ognjena Vukojevića, na drugem pa s prvim pomočnik selektorja Ivico Olićem. Hrvaška zveza je Vukojevića izključila, Fifa mu je naložila denarno kazen, Vidi, ki se je opravičil, pa opozorilo, tako da je proti Angležem lahko zaigral.

Anglija Hrvaška
Sportal Hrvati po velikem preobratu do zgodovinskega uspeha!

Zaveda se napake

Po 120 minutah polfinalne tekme, med katerimi se je naposlušal tudi žvižgov, se je 29-letnik pred kamero ruske televizije Rossiya 24 še enkrat pokesal. 

"Žvižgi me niso zmotili. Zavedam se, da sem naredil napako. Še enkrat se želim opravičiti Rusom. Nisem imel slabega namena. Oprostite. To je življenje, iz napak se moramo učiti," je po največji reprezentančni zmagi v karieri dejal Domagoj Vida. | Foto: Reuters "Žvižgi me niso zmotili. Zavedam se, da sem naredil napako. Še enkrat se želim opravičiti Rusom. Nisem imel slabega namena. Oprostite. To je življenje, iz napak se moramo učiti," je po največji reprezentančni zmagi v karieri dejal Domagoj Vida. Foto: Reuters

"Žvižgi me niso zmotili. Zavedam se, da sem naredil napako. Še enkrat se želim opravičiti Rusom. Nisem imel slabega namena. Oprostite. To je življenje, iz napak se moramo učiti," je Hrvatove besede povzel ruski Sportexpress in dodal, da je bilo v mešani coni večkrat slišati branilčeva opravičila: "Še enkrat se opravičujem Rusom. Prišlo je do nesporazuma. Le pozdravil sem prijatelje iz lokala v Ukrajini. Spoštujem vse, Ukrajince, Ruse, Srbe, s katerimi sem igral in še vedno igram v klubu."

"Domagoj, brez piva"
Vida pa je po tekmi gostoval tudi pri legendarnem hrvaškem komentatorju Dragu Čosiću. Tudi tam se je dotaknil nedavne afere. "Tokrat se ne bom snemal," je dejal za HRT, Čosić pa je ob tem pripomnil: "Pa tudi piva ne pij."

Anglija Poraz
Sportal Tuji mediji o levjesrčnih Hrvatih: Luka Modrić si zasluži zlato žogo

"Dokazali, da so ekipa, ki lahko postane svetovni prvak"

Obračun na štadionu Lužniki v Moskvi pred več kot 78 tisoč gledalci se za Hrvate sicer ni najbolje začel. Že v peti minuti so se znašli v zaostanku. A na koncu so se veselili uresničitve reka "slab začetek, dober konec". Ivan Perišić je v 68. minuti izenačil, sledila sta podaljška, saj po rednem delu zmagovalca ni bilo. Zmagoviti zadetek je v 109. minuti zabil Mario Mandžukić, dobrih deset minut pozneje se je veliko slavje Hrvatov lahko začelo.

"Še tretjič v izločilnih bojih smo odigrali 120 minut in dokazali, da smo odlična ekipa. Ekipa, ki je zmožna osvojiti naslov svetovnega prvaka. Pred nami je še ena tekma. Igrali bomo za hrvaški narod in naredili vse, da zmagamo," pravi Vida, na fotografiji v družbi strelca odločilnega zadetka Maria Mandžukića. | Foto: Reuters "Še tretjič v izločilnih bojih smo odigrali 120 minut in dokazali, da smo odlična ekipa. Ekipa, ki je zmožna osvojiti naslov svetovnega prvaka. Pred nami je še ena tekma. Igrali bomo za hrvaški narod in naredili vse, da zmagamo," pravi Vida, na fotografiji v družbi strelca odločilnega zadetka Maria Mandžukića. Foto: Reuters

"Bila je izjemno težka tekma. Še tretjič v izločilnih bojih smo odigrali 120 minut in dokazali, da smo odlična ekipa. Ekipa, ki je zmožna osvojiti naslov svetovnega prvaka. Še vedno nismo povsem dojeli, kaj nam je uspelo. Pred nami je še ena tekma. Igrali bomo za hrvaški narod in naredili vse, da zmagamo," je proti nedelji še pogledal Vida.

Takrat se bo s soigralci v Moskvi v velikem finalu udaril s Francozi. Bodo Hrvati galskim petelinom "vrnili" za polfinalni poraz iz leta 1998?

hrvaški navijači, Zagreb
Sportal Poglejte si, kako so noreli Hrvatje in kako razočarani so bili Angleži #video #foto

 

Evforija na Hrvaškem se je podaljšala. Bodo Hrvatje v nedeljo slavili naslov svetovnih prvakov? | Foto: Reuters Evforija na Hrvaškem se je podaljšala. Bodo Hrvatje v nedeljo slavili naslov svetovnih prvakov? Foto: Reuters

Preberite še:
Hrvaška Anglija Svetovno prvenstvo
Sportal Vida poljubil fotografa, v Angliji v zrak na milijone litrov piva
Anglija Poraz
Sportal Angleže bo hrvaška zaušnica še dolgo bolela
Domagoj Vida
Sportal Nov posnetek Hrvata, "Slave Ukrajini" in Beograda #video
Ognjen Vukojević
Sportal Ukrajinci bi plačali Vukojevićevo kazen, a se je zahvalil za pomoč
Ne spreglejte