Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
12. 7. 2018,
19.16

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Natisni članek

poškodba hrvaška nogometna reprezentanca Ivan Perišić FIFA SP 2018

Četrtek, 12. 7. 2018, 19.16

5 let, 9 mesecev

Hrvaški zvezdnik, ki je zrušil Anglijo, pristal v bolnišnici. Kako hudo je? #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Ivan Perišić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po sanjski in neprespani noči iz Rusije prihaja skrb zbujajoča vest za hrvaške ljubitelje nogometa. Poleg Luke Modriča prvi igralec ognjenih Ivan Perišić, tisti, ki je poskrbel, da se je Hrvaška uvrstila v veliki finale svetovnega prvenstva, je po bleščeči predstavi pristal v moskovski bolnišnici.

Anglija Poraz
Sportal Tuji mediji o levjesrčnih Hrvatih: Luka Modrić si zasluži zlato žogo

Hrvati imajo razlog za skrb, a hrvaški mediji o tej zadevi ne poročajo. Zato pa so z informacijami o stanju zvezdnika Interja postregli Rusi. Ti poročajo, da je Perišić takoj po tekmi obiskal bolnišnico v Moskvi, kjer naj bi odkrili poškodbo stegenske mišice (krojaška mišica), za katero je potrebno večtedensko zdravljenje.

Ruski zdravnik: Tri dni je premalo

Nekdanji zdravnik ruske reprezentance in moskovskega Spartaka Jurij Vasilkov meni, da bi moral, če bi bilo po pravilih, Hrvat izpustiti nedeljski finale. ''V treh dneh je nemogoče pozdraviti tako poškodbo. Gre za najdaljšo mišico v našem telesu, ima pomembno funkcijo pri premikanju kolka, zato se mi zdi skoraj neverjetno, da bi lahko Ivan igral. Tudi če se bo zdravniška služba odločila za protibolečinske ukrepe, kot so bandaža (tesen povoj), blokada in drugi analgetiki, se mi zdi zadeva skoraj neizvedljiva. A finale je vendarle finale,'' je za sport-express.ru povedal Vasilkov.

hrvaški navijači, Zagreb
Sportal Poglejte si, kako so noreli Hrvatje in kako razočarani so bili Angleži #video #foto

Junake je v hotelu obiskal tudi Mladen Grdović in naredil pravo fešto. Ivana Perišića ni bilo blizu:

Hrvati so se že igrali skrivalnice

Na tem prvenstvu so se Hrvati že igrali skrivalnice. Več dni je bil pred tekmo z Anglijo je bila negotova udeležba Šimeta Vrsaljka, tudi Danijel Subašić, Dejan Lovren in Ante Rebić so bili bitko s časom, na koncu pa so vsi tekli in se metali na glavo, o poškodbah, ki so jih pestile, ni bilo ne duha ne sluha.

Vprašanje je, kako zahtevna je resnično Perišićeva poškodba. Če je res kaj na tem, bi bil to veliko večji udarec za Hrvate, kot če bi tekmo izpustil Vrsaljko ali kdo drug. Hitronogi krilni napadalec je trenutno ob Luki Modriću daleč najboljši Hrvat. To so na lastni koži občutili tudi Angleži, ki jih je izkušeni Splitčan izločil sam. Najprej je v drugem delu poskrbel za izenačenje, nato pa je še podal za zmago in Hrvaško popeljal v veliki finale.

Kot rečeno, "finala se ne izpušča. Finale se igra tudi z eno nogo" so pred dnevi že trdili v hrvaškem taboru. Da ni neke velike bojazni za njegov nastop v finalu, govorijo tudi hrvaškega selektorja Zlatka Dalića, ki ni govoril o poškodbi, le o tem, da si želi, da bi bil Ivan tako dober kot v polfinalu. ''Če bo tako dober, bomo prvaki,'' je hrvaški strokovnjak dejal za ruske medije.

Kako je bilo v včeraj na Hrvaškem?

Preberite še:

Mario Mandžukić
Sportal Hrvaška gori, selektor po zgodovinskem uspehu sporočil: Vi niste normalni!
Anglija Poraz
Sportal Angleže bo hrvaška zaušnica še dolgo bolela
Ne spreglejte