SiolNET. Sportal Naj planinska koča
0,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Vabilo na podelitev in druženje z ekipama Naj koče 2018

Posebni štempiljki za obiskovalce najljubše planinske koče in vabilo na druženje

0,41

termometer

štempiljke Naj koča
Zmagovalkama akcije Naj planinska koča 2018, Domu na Klemenči jami pod Ojstrico (zmagovalka kategorije naj visokogorska koča) in Valvasorjevemu domu pod Stolom (naj planinska koča) bomo podelili spominsko plaketo in žig, ki bo tudi obiskovalce spominjal na laskavi naziv.

Vsaka akcija, ki ima cilj izbrati zmagovalca, si zasluži slovesno razglasitev in podelitev nagrade, v našem primeru plakete. Ta bo obiskovalce Doma na Klemenči jami pod Ojstrico in Valvasorjevega doma pod Stolom spominjala na dejstvo, da so ju ljubitelji gora letos izbrali za naj visokogorsko in naj planinsko kočo.

Letos smo v 4. sezoni akcije Naj planinska koča, ki jo na Siol.net izvajamo skupaj s Planinsko zvezo Slovenije, dodali še eno kategorijo, kategorijo visokogorskih koč, s katero smo želeli izpostaviti planinske postojanke, kjer se oskrbniki zaradi težje dostopnosti spoprijemajo s težjimi razmerami za delo.

Naj koča 2018 Sportal Izbrali ste naj planinsko kočo 2018: presenečenje ali ne?

Z vašimi glasovi ste za zmagovalko te kategorije ustoličili Kočo na Klemenči jami pod Ojstrico, ki je slavila pred Triglavskim domom na Kredarici in Domom dr. Zorka Jelinčiča na Črni prsti.

Koča na Klemenči jami pod Ojstrico je dobitnica naziva naj visokogorska planinska koča 2018. Koča na Klemenči jami pod Ojstrico je dobitnica naziva naj visokogorska planinska koča 2018. Foto: Manca Čujež

V kategoriji naj planinska koča ste največ glasov namenili Valvasorjevem domu pod Stolom, ki se je laskavega naziva veselil že v sezonah 2014 (ko so akcijo izpeljali pri časniku NeDelo) in 2016. Mesta na zmagovalnem odru sta zasedla še Dom na Kofcah in Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih.

Aljažev stolp 2017 poškodbe Trendi Pravnuk mojstra, ki je izdelal Aljažev stolp, razkriva, kdo je pred 123 leti prvi vstopil v stolpič

Plaketi letošnjima zmagovalkama akcije bomo predali zadnji septembrski konec tedna.

V soboto, 29. septembra 2018, ob 11. uri vas vabimo na druženje na Klemenčo Jamo pod Ojstrico, dan pozneje, v nedeljo, 30. septembra 2018, prav tako ob 11. uri, pa ste vabljeni na Valvasorjev Dom Pod Stolom​.  

Alešu Štefetu in ekipi Valvasorjevega doma smo že leta 2016 podelili plaketo za naj planinsko kočo 2016. Alešu Štefetu in ekipi Valvasorjevega doma smo že leta 2016 podelili plaketo za naj planinsko kočo 2016. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Dobitnici laskavega naziva bosta prejeli tudi štampiljki Naj planinska koča in Naj visokogorska koča 2018, s katerima bodo obiskovalci lahko žigosali svoje knjižice.

Preberite še:

DACIA GRS Vrata hribi Triglav Sportal Bližnje srečanje s strelo: "Vesel sem, da sem vnukom rešil staro mamo" Pohodnika sedita na Krstenici pohodništvo Sportal Kdo so nagrajenci glasovanja Naj planinska koča? Triglavski narodni park, Julijske Alpe Trendi Triglavski narodni park med "najbolje varovanimi skrivnostmi Evrope" Anja Varl Sportal Po sončni vzhod na Kredarico kljub vetru, ki je pihal s 150 km/h Bivakiranje/goreGRZS/Renault Nissan Slovenija Sportal FOTO: Po poteh slovenskih bivakov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 49
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin