SiolNET. Trendi Potovanja
0,87

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Triglavski narodni park med "najbolje varovanimi skrivnostmi Evrope"

0,87

termometer

Triglavski narodni park, Julijske Alpe
Foto: Jošt Gantar (www.slovenia.info)

Med fascinantne evropske destinacije, ki so še vedno v senci bolj razvpitih krajev, je britanski časopis uvrstil tudi Triglavski narodni park.

Naj koča 2018 Sportal Izbrali ste naj planinsko kočo 2018: presenečenje ali ne?

V izbor 20 najbolje varovanih skrivnosti v Evropi oziroma krajev, na katere po mnenju časopisa Daily Telegraph njihovi bralci še niso pomislili, ko so izbirali destinacijo za oddih, se je uvrstil tudi severozahodni konec Slovenije. Natančneje Triglavski narodni park, "alpsko igrišče za pohodnike in raftarje", kot so ga opisali.

Še posebej priporočajo septembrski obisk, ko pohodniška sezona še traja, ob tem pa lahko obiskovalci izkusijo tradicionalni bohinjski kravji bal, prireditev ob prihodu planšarjev in njihovih čred s planine. Letošnji bo to nedeljo, 16. septembra.

Triglavski narodni park, Julijske Alpe Foto: Jošt Gantar (www.slovenia.info)

"Skozi zahodno tretjino Triglavskega narodnega parka pleše reka Soča. Tam si privoščite spust z raftom po najlepšem odseku reke, ki se začne pri veličastnem slapu Boka," so še zapisali v Telegraphu.

Njihov izbor manj znanih evropskih destinacij je sicer zelo priročen za vse, ki razmišljate, da bi začetek jeseni izkoristili za skok v tujino. V Italiji med drugim priporočajo obisk polotoka Gargano, "štrclja" na jadranski obali Apeninskega polotoka, in Bergama, slikovitega mesteca, ki pogosto ostane v senci bližnjega Milana.

Ocena gostilne: Hiša Franko Trendi Med sto krajev na svetu, ki jih je treba takoj obiskati, uvrstili Hišo Franko Odprta kuhna Trendi Najboljša ulična hrana na svetu: med top 10 tudi Odprta kuhna

V Španiji je po njihovem mnenju med drugim neupravičeno spregledana pokrajina Extremadura na meji s Portugalsko, v Franciji bi si morali ogledati vinorodne griče v Beausolaisu, v Nemčiji pa zaviti na baltsko obalo, v deželo Mecklenburg-Predpomorjanska.

Med pohodniške destinacije so uvrstili tudi Durmitor, črnogorski gorski masiv, ki ima kar 48 vrhov, višjih od 2000 metrov, tamkajšnja reka Tara pa je zelo priljubljena pri raftarjih.

Celoten izbor si oglejte tukaj

Črna gora, Boka Kotorska Trendi Črnogorska kulinarika za začetnike: od morja do dvatisočakov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 41
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin