SiolNET. Sportal Naj planinska koča
2,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Kredarici imajo posebno prošnjo: Svetujemo uporabo higienskih robčkov

2,07

termometer

Triglavski dom na Kredarici Jošt Gantar | Tudi na Kredarici se že občuti pomanjkanje vode, zato na straniščih ni vode za umivanje rok. | Foto:
Tudi na Kredarici se že občuti pomanjkanje vode, zato na straniščih ni vode za umivanje rok.

Vsesplošno pomanjkanje vode se občuti tudi pod najvišjo točko Slovenije. Ker v Triglavskem domu na Kredarici trenutno ni vode za umivanje rok, na Planinskem društvu Ljubljana Matica, ki skrbi za dom, planince prosijo, naj namesto vode uporabljajo higienske robčke.

"V straniščih v Triglavskem domu na Kredarici ni vode za umivanje rok. Zaradi sušnega obdobja moramo varčevati z vodo, da lahko obratuje vsaj kuhinja. Svetujemo uporabo higienskih robčkov," so sporočili s Planinskega društva Ljubljana-Matica, ki skrbi za najvišjo planinsko postojanko v Slovenji, Triglavski dom na Kredarici.

V izogib romanju na Triglav, kjer je letošnjo sezono spet izjemna gneča, ponujamo ideje za planinske ture drugod.

Zvoh Krvavec Sportal 10 idej za obisk gora, kjer se ne boste spotikali ob druge planince pohod hribi Vrtača Sportal Vrtača z veliko začetnico: pohod do mogočnega cepina hribi pohod Vrtaško sleme Sportal Po strmini z "legendarnim slovesom" na Vrtaško Sleme pohod hribi Konj Sportal In lahko si boste rekli: Zdaj sem pa na Konju! Gletscherweg Innergschlöss Sportal Pohod do ledenika, po eni najlepših gorskih poti v Avstriji #video Storžič Sportal Krožna pot na Storžič, gor čez Kališče, dol mimo Javornika #video

Preberite še:

Vogel reševanje Novice Zaradi izgubljenih tujcev pod Voglom iz Googla izbrisali pohodniško pot Planinski dom na kmetiji Kumer Sportal Marko Kumer nadaljuje očetovo poslanstvo: brunarica pod Peco je postala planinski dom Matjaž Šerkezi Sportal Kljub kopici obvestil in napotkov v slovenskih gorah vse več bizarnih prizorov Kača. Ugriz. Sportal Kako ravnati ob ugrizu kače? Nikakor ne tako, kot so nas učili pred leti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin