Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
6. 8. 2022,
21.58

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,02

12

Natisni članek

Gregor Hrovat Jurij Macura EuroBasket 2022 Aleksander Sekulić EuroBasket Goran Dragić Goran Dragić Slovenska košarkarska reprezentanca

Sobota, 6. 8. 2022, 21.58

1 leto, 8 mesecev

CELJE, 2. PRIPRAVLJALNA TEKMA

Osem minut brez točke, a na krilih mladih do zmage za 18

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,02

12

prijateljska Slovenija Črna Gora Nikolić | V četrtek je Slovenija premagala Nizozemsko. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

V četrtek je Slovenija premagala Nizozemsko.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska košarkarska reprezentanca je na drugi pripravljalni tekmi za EuroBasket 2022 s 70:52 premagala Črno goro, pa čeprav je imela v tretji četrtini skoraj osem kriznih minut, ko ni dala niti točke. Z devetimi točkami sta bila prva strelca Slovenije Jurij Macura in Gregor Hrovat. Goran Dragić je tekmo spremljal iz prve vrste.

Goran Dragić
Sportal Dragić o nastopu na EuroBasketu: Zoki je bil najbolj tečen
Pripravljalna tekma, Celje (Zlatorog):

Sobota 6. avgust:

Slovenija : Črna gora 70:52
Macura in Hrovat 9, Glas 8, Dimec 7, Ščuka in Samar po 6; Radović 16, Radebaugh 14

V Celju je tudi že Goran Dragić. | Foto: Sportida V Celju je tudi že Goran Dragić. Foto: Sportida Drugi teden priprav varovancev Aleksandra Sekulića se končuje s tekmo v celjskem Zlatorogu s Črno goro. Podobno kot proti Nizozemski bodo več priložnosti za igro dobili mlajši. Tako sta ob Žigi Dimcu, Jaki Blažiču in Alekseju Nikoliću v prvi postavi začela Luka Ščuka in Bine Prepelič. Ščuka je potrdil, da gre za nadarjenega in atraktivnega košarkarja. Že v prvi četrtini je dal šest točk. Ko je zabil, je bilo že 12:4. Slovenija se je razletela. Takoj po vstopu v igro je zadel tudi Saša Ciani. Četrtino je s prvo trojko na tekmi zaključil Klemen Prepelič. Za izid 23:6.

Na začetku druge četrtine so Črnogorci naredili delni izid 7:0, a je Slovenija po minuti odmora strnila svoje vrste. Po trojki Nikolića je bilo v 16. minuti znova visokih 32:17. Za najvišjo prednost v prvem polčasu je s petimi zaporednimi točkami poskrbel Bine Prepelič. Tudi Klemnov bratranec je zadel trojko. Na semaforju je bilo 37:19. V prvem polčasu je točke doseglo kar 11 od 14 slovenskih košarkarjev, zadnjega z zabijanjem Robert Jurković. Izid polčasa 41:30.

Neverjetna tretja četrtina: Slovenci so jo izgubili s 6:14. Kar sedem minut in 45 sekund niso dali točke. A so jih tudi gostje v tem času dali le devet (41:39). Nato je Nemanja Radović s trojko poskrbel za prvo vodstvo Črne gore na tekmi (44:46). A je prav tako s trojko takoj odgovoril Žiga Samar (46:44). Pred zadnjimi desetimi minutami je Slovenija vodila s 47:44.

Na začetku zadnje četrtine je Slovenija postavila stvari na svoje mesto, pa so bili na parketu sami mladi košarkarji: Bine Prepelič, Gregor Glas, Samar, Ščuka in Jurij Macura. V zadnjih minutah je začel zadevati še Gregor Hrovat. In Slovenija je tekmo dobila s 70:52. Hrovat in Macura sta bila s po devetimi točkami prva strelca tekme, Glas jih je dal osem, Dimec sedem, Ščuka in Samar šest.

Galerija s tekme v Celju (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 26

Sekulić prečrtal prve štiri in pohvalil mlade

Pripravljalna tekma, Slovenija - Črna gora (Celje) | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Tekma je bila na nek način zelo zanimiva. Nek nepričakovan padec v tretji četrtini. Ne vem, zakaj. Malo smo zakomplicirali v napadu. Namesto da bi to rešili z dobro obrambo, smo želeli rešiti z divjanjem v napadu. Kar me veseli, je, da smo znali priti ven iz črne luknje. Z veliko mero borbenosti in potem tudi potrpežljivosti v napadu smo obrnili tekmo," je v prvi izjavi komentiral selektor Sekulić. In to je v uvodnih minutah zadnje četrtine naredila peterka petih golobradežev. "Ja, res je. Pokazali so, zakaj so zraven, zakaj se na njih računa v prihodnje. Res imajo razkošen talent, ki ga bodo morali še naprej brusiti v klubih."

Po tej tekmi je Sekulić skrčil seznam košarkarjev. Bine Prepelič, Ciani, Jurković in Ščuka priprav ne nadaljujejo. V ponedeljek se bo ekipi pridružil še Luka Dončić, sredi tega tedna sta se ji že Vlatko Čančar in Mike Tobey, v petek pa tudi kapetan Goran Dragić.

Cedevita Olimpija Robert Jurković
Sportal "Pred tekmami nimam treme, ampak ko pride on, jo imam"
trening Slovenija Hrovat
Sportal Bil na sanjski poroki, zdaj trdo trenira, da so noge težke
Prijateljska tekma (Celje, košarka): Slovenija - Nizozemska
Sportal Slovenija brez najboljših tesno ugnala Nizozemsko #foto
slovenska košarkarska reprezentanca : Hrvaška Goran Dragić
Sportal Dragić bo igral na EuroBasketu! "Nazaj sem!" In že na treningu!
Ne spreglejte