SiolNET. Sportal Kolesarstvo
3,91

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Športni direktor Jumbo-Visme o morebitnem Rogličevem odhodu

3,91

termometer

Primož Roglič | Veliko se govori o Primožu Rogliču in njegovi prihodnosti. | Foto: Reuters
Veliko se govori o Primožu Rogliču in njegovi prihodnosti. Foto: Reuters

V zadnjem obdobju se ime Primoža Rogliča v javnosti in medijih veliko pojavlja v povezavi z morebitnim odhodom v drugo ekipo, pa čeprav ga pogodba na Jumbo-Vismo veže še prihodnji dve leti. Športni direktor moštva Merijn Zeeman je spregovoril tudi o tem, kaj bi bilo najboljše za slovenskega šampiona v luči napadanja rumene majice na Dirki po Franciji.

Primož Roglič Sportal Rogličeva poteza

"Z vso ekipo vodij, kolesarji, trenerji in drugimi člani ekipe bomo razpravljali o vsem," je športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman po koncu Vuelte v pogovoru za In de Leiderstrui dal sprva vedeti, da bodo z vsemi deležniki v celoti prečesali leto 2023 in misli usmerili proti prihodnjemu, v katerem bodo iskali izboljšave: "Veliko stvari je šlo dobro, vendar tudi razmišljamo, kaj bi se dalo izboljšati. Vedno obstajajo področja, ki jih je mogoče izboljšati. Zmagali smo na Giru, Touru in Vuelti, toda ali smo to storili na najboljši način? V Španiji se je izšlo lepo. Po drugi strani moraš vedno pustiti vrata odprta za izboljšave. Če začneš verjeti, da je tvoj način najboljši, se lahko zgodi razpadanje. Gledamo tudi druge ekipe in kaj se lahko od njih naučimo."

Primož Roglič bo do konca sezone nastopil na treh dirkah, na katerih bomo na delu videli tudi drugega slovenskega šampiona Tadeja Pogačarja. 30. septembra bosta tako oba nastopila na dirki Giro dell'Emilia, 3. oktobra na dirki Tre Valli Varesine in 7. oktobra pa na Dirki po Lombardiji.

"Določeni konflikti seveda vedno nastanejo"

Merijn poudarja, da je pomembno v dobrem delovanju ekipe razčiščevati notranje spore in razlike v ciljih med kapetani: "Določeni konflikti seveda vedno nastanejo v skupini ljudi, ki delajo skupaj, saj se je treba spoprijeti z različnimi idejami in ambicijami. Vprašanje je, kako potem dosežeš ravnovesje, da se vsi še naprej podpirajo. Če združite vrhunske kolesarje, je iluzija, da se ne bo nikoli nič zgodilo. V zadnjih letih smo večkrat doživeli takšne stvari, vendar smo iz njih vedno prišli še močnejši."

V kateri ekipi bi najraje videli kolesariti Primoža Rogliča v letu 2024?

 • Jumbo-Visma 712 glasov
  11,50%
 • Ineos Grenadiers 4130 glasov
  66,72%
 • Lidl-Trek 505 glasov
  8,16%
 • Movistar 180 glasov
  2,91%
 • UAE Emirates 160 glasov
  2,58%
 • Bahrain-Victorious 427 glasov
  6,90%
 • Kakšni drugi 76 glasov
  1,23%
Oddanih 6190 glasov

Na Vuelti je bilo mogoče zaznati, da vse ne deluje, kot je treba. Sepp Kuss se je znašel v položaju, ki ga niso načrtovali. Kar naenkrat je bil v rdeči majici in kandidat za zmago. Kapetana Primož Roglič in Jonas Vingegaard sta sprva sicer poskušala z napadi na vodilno mesto, nato sta se umirila, saj so se v ekipi odločili, da podprejo Američana na poti do krstnega naslova najboljšega na tritedenski dirki. Pri slovenskem šampionu je bilo mogoče videti, da ni bil najbolj zadovoljen s to odločitvijo, saj je imel svoje mnenje glede moštvene taktike.

Če gledamo z druge strani, je vendarle eden od dveh osrednjih nosilcev Jumbo-Visme, povrhu vsega se je več mesecev pripravljal na Vuelto. Prvič v karieri je imel tako temeljite priprave na špansko dirko, ki jo je hotel osvojiti četrtič v karieri. Videti je bilo, da je dobro pripravljen.

Primož Roglič Vuelta 2023 Sportal Slovenskega šampiona vidi v drugi ekipi

"Če želi doseči zmago na Touru, je najbolje, da ostane v dresu Jumbo-Visme"

Zaradi vseh dogodkov so se začele širiti govorice, da so se odnosi ohladili in da je mogoč tudi odhod, čeprav ima Primož z Jumbo-Vismo sklenjeno še dveletno pogodbo.

"Po pravici povedano zaradi tega nisem pretirano zaskrbljen. Poleg tega nenehno razvijamo nadarjene kolesarje. Primož je z nami zrasel v nespornega vodjo ekipe," je Zeeman odgovoril na to temo.

"Če bi odšel, bi se potencialno moral spoprijeti s tekmecema, kot sta Vingegaard in Kuss." | Foto: Guliverimage "Če bi odšel, bi se potencialno moral spoprijeti s tekmecema, kot sta Vingegaard in Kuss." Foto: Guliverimage

Ineos Grenadiers, Lidl-Trek in Movistar Team so bile ekipe, s katerimi so povezovali slovenskega šampiona. Večinoma v luči odprtega boja za rumeno majico na prihodnji Dirki po Franciji. Zeeman ob tem poudarja: "Verjamem, da je za Primoža najboljše, da poskuša doseči zmago na Touru v dresu Jumbo-Visme. Če bi odšel, bi se potencialno moral spoprijeti z tekmecema, kot sta Vingegaard in Kuss. Biti moštveni kolega tako močnih kolesarjev je boljše izhodišče kot tekmovati proti njim."

Vuelta 2023 podelitev Sportal Primož Roglič na veličastnem odru sredi Madrida ni bil edini Slovenec #foto Tadej Pogačar Sportal Slovenija z dvema kolesarjema v top 5 Primož Roglič Sportal Zanimanje za Rogliča obstaja Nathan Van Hooydonck Sportal Zelo slabe novice za nesrečnega Rogličevega kolega
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin