Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
11. 5. 2019,
19.03

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

4

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Giro d'Italia Giro d'Italia Dirka po Italiji

Sobota, 11. 5. 2019, 19.03

4 leta, 11 mesecev

Primož Roglič po uvodu v 102. Giro

Nora vožnja Primoža Rogliča za uresničitev sanj #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

4

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je z vrhunsko predstavo začel letošnjo dirko po Italiji, na kateri odkrito napada skupno zmago. Rožnato majico vodilnega je oblekel že prvi dan, saj mu na uvodnem 8,2-kilometrskem prologu v Bologni ni bil kos nobeden od tekmecev. Roglič je bil za 19 sekund hitrejši od Britanca Simona Yatesa, tretji čas (+ 0:23) je zabeležil domači favorit Vincenzo Nibali (Bahrain Merida). 

Od našega poročevalca Bologna | Foto:

"Sanje so se uresničile. Želel sem si to. Pred tremi leti mi je za las ušla. Lepo je biti danes najboljši," je govoril po prologu 102. dirke po Italiji, oblečen v rožnato majico vodilnega kolesarja na prestižni dirki. To ni uspelo še nobenemu Slovencu pred njim.

Sportal Primož Roglič prvi dan Gira oblekel rožnato majico!

"Štartali smo dobro. Naredil sem, kar je bilo v mojih močeh. Prvi od treh kronometrov je za mano. Nismo imeli šprinta glavnine. Vsak bo dobil svoj čas. Sekunde se bodo dodelile. Vsak je imel željo hitro odpeljati. Pošten kronometer je bil. Precej zahteven klanec na koncu," so bile prve besede Primoža Rogliča za slovenske medije v Bologni.

Tuji predstavniki sedme sile so ga morali čakati približno 20 minut, potem ko je prišel na cilj, saj se je v šotoru še razkolesaril, nato pa je moral še na doping kontrolo.

Na cilju je bil kajpak najbolj vesel svoje Lore, s katero ravno v času konca letošnjega Gira pričakujeta naraščaj: " Za enkrat je vse super. Oba vsi uživava v teh trenutkih."

Še znameniti telemark:

Ob Lori še skakalci in drugi njegovi privrženci

Na cilju je bil kajpak najbolj vesel svoje Lore, s katero ravno v času konca letošnjega Gira pričakujeta naraščaj. | Foto: Jaka Lopatič Na cilju je bil kajpak najbolj vesel svoje Lore, s katero ravno v času konca letošnjega Gira pričakujeta naraščaj. Foto: Jaka Lopatič A ni bila Lora edina slovenska navijačica. Ob progi, zlasti pri vzponu na San Luco, smo lahko videli številne slovenske ljubitelje kolesarstva, ki so bili oblečeni v Rogličeve tradicionalne majice. Med njimi je bil tudi smučarski skakalec Tilen Bartol.

"Noro je bilo. Komaj sem čakal, da sem občutil ljudi, celotno atmosfero. Vsak je dobil na tem klancu podporo. V veliko čast sem si štel, da je bilo ogromno mojih prijateljev, prav tako družina in Lora. Od njih skušam črpati pozitivno energijo in iz svojega telesa iztisniti čim več," je Roglič potrdil, da je bilo po ulicah Bologne, zlasti pa na zadnjem vzponu velika množica ljudi, ki so spodbujali kolesarji.

Največ jih je razumljivo imel Italijan Vincenzo Nibali, ki lovi že tretjo skupno zmago na Giru. Ko je prišel na cilj, je imel hitrejši čas od specialista za kronometer Toma Dumoulina, ki je v Italijo prav tako prišel po rožnato majico in posledično skupno zmago. Pet sekund je imel naskoka pred Nizozemcem, ki je imel čast, da se je na progo podal kot prvi.

Giro pokal
Sportal Rogličev pekel ima na koncu prelepo nagrado #video

"Tako sem samozavesten, da lahko odpeljem po svojih občutkih"

Navijači Giro Bologna | Foto: Jaka Lopatič Foto: Jaka Lopatič Zato pa so domači privrženci obnemeli, ko je Roglič njihovega matadorja prehitel za kar 23 sekund in postavil čas, ki ga do konca prologa ni prehitel nihče. Pred vzponom še ni kazalo, da bo takšna razlika, saj sta bila dokaj izenačena. A je nato Roglič dobesedno skočil na klanec in pridobil v primerjavi z Italijanom dodatnih 19 sekund. "Nikoli ni dovolj velika prednost. Vedno si želiš več. Zelo sem zadovoljen z danim položajem," je Roglič odgovoril na vprašanje, kaj mu pomeni prednost pred največjimi tekmeci.

Čeprav ima rad vse pod nadzorom, pa je tokrat odpeljal prolog kar brez merilnika hitrosti. Zaupal je vase, pred štartom si vizualiziral traso, ki jo je v celoti prekolesaril zjutraj in se nato podal na 8,2 kilometra dolgo poti: "Pri krajših kilometrih in prologih ne grem s števcem. V tem trenutku sem tako samozavesten, da lahko odpeljem po svojih občutkih."

Preberite še:

Jan Polanc
Sportal Slovencema je jasno: v Italiji sta zaradi Italijana #video
Jos Van Emden
Sportal Ni še videl takšnega, kot je Primož Roglič #video
Primož Roglič
Sportal Slovenija jim je odprla posebna vrata #video
Primož Roglič
Sportal Česa takega Roglič še ni doživel #video
Primož Roglič
Sportal Rogliča čakalo neprijetno presenečenje, bil brez pomoči, nato presenetil vse #video
Ne spreglejte