Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
20. 9. 2020,
13.40

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

17

Natisni članek

Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Tadej Pogačar Tadej Pogačar Primož Roglič Primož Roglič

Nedelja, 20. 9. 2020, 13.40

1 leto, 9 mesecev

Primož Roglič strnil misli po sobotnem dnevu

Razočarani Roglič: Trenutno nimam čistih misli

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

17

Primož Roglič | Lora in Lev sta bila tista, ki ju je Primož po sobotnem dnevu najbolj potreboval ob sebi. | Foto Getty Images

Lora in Lev sta bila tista, ki ju je Primož po sobotnem dnevu najbolj potreboval ob sebi.

Foto: Getty Images

Niti v najbolj groznih sanjah si verjetno Primož Roglič ne bi mogel misliti, da bo tik pred Parizom izgubil rumeno majico vodilnega. "Razočaran sem. Tudi sam sem čustven. Jokal bom ali sem že. Ampak bilo je, kot je bilo. Dal sem vse od sebe," je po sobotnem kronometru dejal slovenski kolesar, ki je izgubil zadnjo bitko z rojakom Tadejem Pogačarjem in posledično tudi rumeno majico vodilnega na Dirki po Franciji.

Kolesarski strokovnjaki so pred sobotnim kronometrom izpostavljali, da pretresov ne pričakujejo. Razliko med Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem so ocenjevali na +/-15 sekund. A so le-te kopnele iz metra v meter. Mladi Pogačar je dobesedno letel in prišel na koncu celo do tretje etapne zmage, Primoževa kolesa pa se niso vrtela, kot bi si želel.

Tadej Pogačar
Sportal "Tadej jih je 'razgonu'"
Tadej Pogačar
Sportal "Ostali smo brez besed. To je bila ena najboljših, če ne najboljša predstava vseh časov."

"Pritiskal sem se do limita. Mučil sem se z vsem."

Mlajši Tadej, ki bo v ponedeljek praznoval 22 let, je zaostanek 57 sekund pretopil v prednost 59 sekund. Veliko rajanje v taboru UAE Emirates se je začelo, medtem je bilo v Jumbo Vismi, v kateri so osupli pospremili Primožev prihod v cilj, vse zavito v črnino. "Nisem imel najboljšega dne. Tadej si je zaslužil zmago. Čestitke. Dal sem vse od sebe. Razočaran sem nad rezultatom, po drugi strani sem lahko ponosen na drugo mesto," je dejal Primož.

Primož Roglič | Foto: Reuters Foto: Reuters

O tem, da ni njegov dan, med vožnjo ni želel razmišljati: "Boril sem se z vsakem metrom do cilja. Nikdar nisem imel takšnih misli v glavi. Zame je bilo ključno, da iz sebe iztisnem 110 odstotkov. Bolje je, da v vmesnem času slišiš, da si spredaj ali pridobivaš. Izgubljal sem. Še vedno sem upal, da bo imel slabše trenutke. Pritiskal sem se do limita. Mučil sem se z vsem. Nisem imel dovolj moči. Na koncu sem bil zelo daleč."

Sportal Čustveni prizori v spremljevalnem avtomobilu Tadeja Pogačarja #video
Primož Roglič
Sportal "Hudo mi je bilo, ko sem gledal Primoža trpeti"

"Žal mi je za vse fante. Nisem nalašč tako vozil"

Vseskozi je imel informacijo o prednosti in ob koncu trase tudi o zaostanku, ki se mu je začel nabirati: "Večino časa sem vedel, kakšna je razlika. Nisem mogel več pritisniti hitreje, kot bi si želel. Boril sem se z vsakim metrom, da sem prišel na vrh."

Izmučen je prikolesaril na cilj kronometra, ki se ni izšel po njegovih željah. | Foto: Reuters Izmučen je prikolesaril na cilj kronometra, ki se ni izšel po njegovih željah. Foto: Reuters

Žal mu je bilo za fante, ki so tri tedne nadzirali potek dogodkov. Vse je bilo videti šolsko. Do kronometra, v katerem se je svet obrnil na glavo: "Nisem nalašč tako vozil. Boril sem se do konca, kot vsak dan z njimi. Ponosen sem na njih in celotno predstavo, ki smo jo pokazali v zadnjih treh tednih."

Treniraj kot Tadej Pogačar

Primož Roglič
Sportal Primož Roglič ni mogel skriti razočaranja
Strahovlje
Sportal Šok in razočaranje pomešana z evforijo v domačem kraju Primoža Rogliča #video

"Tudi sam sem čustven. Jokal bom ali sem že. Bilo je, kot je bilo. Želel bi si, da bi bilo drugače."

Njegov osrednji in edini cilj je bila zmaga na Touru. Vse je podredil temu. Ekipa je dihala skupaj z njim. Zato ga je poraz, pa čeprav je drugo mesto izvrsten dosežek, razumljivo potrl: "Tudi sam sem čustven. Jokal bom ali sem že. Bilo je, kot je bilo. Želel bi si, da bi bilo drugače."

Moštveni kolegi so ga tolažili, saj so se zavedali, kaj prestaja. | Foto: Reuters Moštveni kolegi so ga tolažili, saj so se zavedali, kaj prestaja. Foto: Reuters

Ogromno ljubiteljev kolesarstva po svetu je bilo, ki so mu privoščili ta uspeh, s katerim bi na najlepši možen način začinil svojo kolesarsko pravljico, potem ko je pred sedmimi leti šele začel tlakovati pot profesionalnega kolesarstva, ko je presedlal iz smučarskih skokov. In prav vsi so sočustvovali z njim, ko mu ni uspelo. Pričakovati je, da se bo po Touru nekoliko umaknil, dodobra premislil ter nato postavil smernice za naprej: "Narediti moramo analizo vsega. Trenutno nimam čistih misli. Sem razočaran, po drugi strani pa je še vedno bolje biti drugi. Je, kot je."

Tadej Pogačar
Sportal "Ne vem, kaj reči, to je neverjetno!"
Primož Roglič
Sportal Legenda poveličuje Pogačarja in sočustvuje z Rogličem: "Ni mogel izgubiti na slabši način"
Tadej Pogačar
Sportal Neverjetni Tadej Pogačar v pravi drami "slekel" Primoža Rogliča!
Ne spreglejte