Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
20. 9. 2020,
4.00

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,56

11

Natisni članek

Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Tadej Pogačar Tadej Pogačar Primož Roglič Primož Roglič

Nedelja, 20. 9. 2020, 4.00

1 leto, 9 mesecev

Iz tabora Jumbo-Visme po velikem razočaranju

"Hudo mi je bilo, ko sem gledal Primoža trpeti"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,56

11

Primož Roglič | Tom Dumoulin je tolažil Primoža Rogliča. | Foto Reuters

Tom Dumoulin je tolažil Primoža Rogliča.

Foto: Reuters

V taboru Jumbo-Visme je po sobotnem kronometru zavladala žalost. Primož Roglič je izgubil rumeno majico vodilnega na Dirki po Franciji. Skupna zmaga, ki je bila že na dosegu roke, je tako izpuhtela v zrak. Z izjemno vožnjo jih je povsem presenetil Tadej Pogačar, ki bo danes postal kralj slovitega Toura.

Za ekipo Jumbo-Visma je na Dirki po Franciji potekalo vse, kot so si lahko le zamišljali. Dokler ni prišel na spored kronometer in neverjetna vožnja Tadeja Pogačarja, ki je prevzel rumeno majico od rojaka Primoža Rogliča in zavil nizozemsko moštvo v žalost.

Vse so imeli pod nadzorom. Pohvalili so se tudi s tremi etapnimi zmagami, Roglič je enajst etap zapored nosil rumeno majico, v zaključni kronometer pa je slovenski kolesar vstopil s skoraj minuto prednosti pred najbližjim zasledovalcem Pogačarjem.

Tadej Pogačar
Sportal Neverjetni Tadej Pogačar v pravi drami "slekel" Primoža Rogliča!

"Zelo smo razočarani. Vse je šlo popolno." 

Vzvodi za veliko zmagoslavje so bili trdni, nato pa je v eni uri vse izpuhtelo v zrak. Pogačar je z noro vožnjo postavil celoten Tour na glavo, razveselil tabor UAE Emirates in razžalostil člane Jumbo-Visme. Roglič kronometra ni odpeljal tako, kot so od njega pričakovali. | Foto: Reuters Roglič kronometra ni odpeljal tako, kot so od njega pričakovali. Foto: Reuters

Wout Van Aert je skupaj s Tomom Dumoulinom spremljal zaključek in na obrazu obeh se je videlo, da sta bila šokirana nad razpletom. "Zelo smo razočarani. Vse je šlo popolno. Trdo smo garali. Ni bilo nobenega indica, da bi šlo karkoli narobe. Videti Primoža trpeti je bilo hudo. Videli smo drugega Primoža na kolesu. Izgubiti zadnji dan je zelo težko. Pred štartom je bilo vse videti dobro. Pogačar je vozil zares fantastično, Primož pa ni prišel do svoje normalne ravni. Vsak dan smo naredili vse, in to perfektno. Pripravljeni smo bili na praznovanje."

Primož Roglič
Sportal Primož Roglič ni mogel skriti razočaranja
Primož Roglič
Sportal Legenda poveličuje Pogačarja in sočustvuje z Rogličem: "Ni mogel izgubiti na slabši način"

"Ko je šlo mož na moža, je bil Pogačar močnejši"

Dumoulin je imel drugi rezultat kronometra, a je bil tudi on presenečen, da je Pogačar kolesaril tako hitro in ga za seboj pustil kar minuto in 21 sekund. "Kaj naj rečem? Zgodilo se je. Ne vem, kako je Pogačar šel na vzponu minuto hitreje od mene. Tega nismo vzeli v obzir. To je velik udarec. Zmaga na Touru nam je izpuhtela iz rok. Dobro sem sicer kolesaril, a to ni več pomembno."

Tadej Pogačar je oblekel rumeno majico vodilnega, potem ko je na kronometru deklasiral konkurenco. | Foto: Reuters Tadej Pogačar je oblekel rumeno majico vodilnega, potem ko je na kronometru deklasiral konkurenco. Foto: Reuters

"Pogačar je bil tokrat premočan. Na povsem drugačni ravni je bil. Primož se je dobro počutil. Vedel je, da bo moral odpeljati dober kronometer. Ni najbolje kolesaril, a tudi ni bilo slabo. Pričakovali smo, da bo dovolj. Vsi smo zelo razočarani. Nismo verjeli, da bi se lahko kaj takega zgodilo. Razočaranja so del kolesarstva. S tem se moramo soočiti. Bili smo najmočnejša ekipa. Ko je šlo mož na moža, je bil Pogačar močnejši. Na drugi ravni. To je realnost. Vse smo naredili prav. Zadnje tri tedne smo bili tu, da osvojimo Tour. Vse smo imeli pod nadzorom. Na takšen dan moraš dati vse od sebe. Izkazalo se je, da ni bilo dovolj," je opisoval Dumoulin, ki se je na Touru povsem podredil Rogliču v boju za rumeno majico.

Strahovlje
Sportal Šok in razočaranje pomešana z evforijo v domačem kraju Primoža Rogliča #video
Tadej Pogačar
Sportal "Ne vem, kaj reči, to je neverjetno!"
Ne spreglejte