SiolNET. Sportal Kolesarstvo
7,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Primož Roglič ostal brez glavne nagrade

Primož Roglič ni mogel skriti razočaranja

7,83

termometer

Primož Roglič | Primož Roglič je bil v kronometru nemočen proti rojaku Tadeju Pogačarju. | Foto: Reuters
Primož Roglič je bil v kronometru nemočen proti rojaku Tadeju Pogačarju. Foto: Reuters

Vidno razočarani Primož Roglič je doživel največji šok v kolesarski karieri. Vse je kazalo, da bo on tisti osrednji junak Dirke po Franciji, a mu je skupno zmago v zadnjem trenutku vzel Tadej Pogačar. "Razočaran sem," je dejal član Jumbo-Visme.

Praktično ni bilo strokovnjaka, ki bi pred sobotnim kronometrom mislil, da bo lahko Tadej Pogačar nadomestil 57 sekund zaostanka in se na koncu veselil velike zmage s kar 59 sekund prednosti.

Tadej Pogačar Sportal Neverjetni Tadej Pogačar v pravi drami "slekel" Primoža Rogliča! Strahovlje Sportal Šok in razočaranje pomešana z evforijo v domačem kraju Primoža Rogliča #video

"Razočaran sem nad dirkanjem, rezultatom, nad sabo. Dal sem 110 odstotkov, kar sem lahko. Tadej je bil močnejši in si je zaslužil to zmago," je za nacionalno televizijo po koncu sobotnega dne vidno razočaran govoril Primož Roglič.

Prednost 57 sekund je bila velika, a je iz kilometra v kilometer kopnela. Zgodil se je preobrat, ki ga ni pričakoval praktično nihče: "Upaš, da je dovolj, ampak je to kolesarstvo. Ogromno stvari se lahko zgodi. Dal sem res vse, kar sem lahko. Ne morem si nič očitati."

Tadej Pogačar Sportal "Ne vem, kaj reči, to je neverjetno!"

Hvala slovenskim navijačem

Do zaključnega vzpona, pred katerim sta oba s Pogačarjem zamenjala kolesi za kronometer za gorski kolesi, je bilo še nekaj časovne zaloge, nato se je zgodil dokončni preobrat v korist mlajšega Pogačarja: "Očitno nisem mogel proizvajati potrebnih vatov za današnjo zmago. Vseeno sem se potrudil, kolikor sem se lahko. Tudi za voljo vseh slovenskih navijačev, ki so bili ob progi. Hvala vsakemu posebej. Upam, da so se lahko zabavali v teh treh tednih dirkanja."

Primož Roglič v objemu Lore in sina Leva. | Foto: Reuters Primož Roglič v objemu Lore in sina Leva. Foto: Reuters

Roglič je v deveti etapi oblekel rumeno majico in jo nosil kar dvanajst etap. Na koncu mu jo je zadnji dan slekel Pogačar. V nedeljo je vendarle ravninska etapa, v kateri je v navadi tako, da je namenjena skupnemu zmagovalcu.

Drugo mesto je sicer lep dosežek, a ne za Primoža, ki je imel v mislih le končno zmago. Pa čeprav je v odgovoru dal drugače vedeti: "Zagotovo bi si želel prvo mesto, drugega sem si zaslužil. Tudi na to sem ponosen."

Primož Roglič Sportal Legenda poveličuje Pogačarja in sočustvuje z Rogličem: "Ni mogel izgubiti na slabši način"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 29
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin