Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2024,
15.56

Osveženo pred

2 uri, 11 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Natisni članek

Mauro Gianetti Tadej Pogačar Tadej Pogačar Rafal Majka UAE Emirates

Četrtek, 10. 10. 2024, 15.56

2 uri, 11 minut

UAE Emirates

Poljski veteran Rafal Majka še eno leto ob Tadeju Pogačarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
Rafal Majka, Tadej Pogačar | Rafal Majka je za eno leto podaljšal pogodbo z UAE Emirates Tadeja Pogačarja. | Foto Reuters

Rafal Majka je za eno leto podaljšal pogodbo z UAE Emirates Tadeja Pogačarja.

Foto: Reuters

"V tej ekipi se počutim zelo domače in sem navdušen nad tem, kar lahko dosežemo v naslednji sezoni," je ob podaljšanju pogodbe s kolesarskim moštvom UAE Emirates dejal 35-letni poljski profesionalec Rafal Majka. Pomemben pomočnik Tadeja Pogačarja v gorskih etapah je pogodbo podaljšal za eno leto.

Rafal Majka se je ekipi UAE Emirates pridružil leta 2021 in bil eden ključnih pomočnikov Tadeja Pogačarja na Tourih, letos pa je Slovencu pomagal tudi do njegove prve skupne zmage na Dirki po Italiji. "Zelo sem zadovoljen, da ostajam v UAE. V tej ekipi se počutim zelo domače in sem navdušen nad tem, kar lahko dosežemo v naslednjem letu. Mislim, da lahko ekipi še veliko dam, tukaj sem našel vlogo, v kateri zelo uživam," je za klubsko spletno stran še povedal Majka.

UAE Emirates so včeraj objavili, da so podpisali prvo profesionalno pogodbo z mladim španskim kolesarjem Pablom Torresom. Ta nadarjeni 18-letnik je ob številnih mladih asih, kot so Mehičan Isaac del Torro, Švicar Jan Christen in Portugalec Antonio Morgado (vsi 20 let), pa Španca Juan Ayuso (22) in Igor Arrieta (21) naložba v prihodnost ekipe, a ta potrebuje tudi izkušnje, pravi izvršni direktor UAE Emirates Mauro Gianetti.

"Veseli smo, da bo Rafal spet z nami leta 2025. To je ekipa, ki ima veliko mladih talentov, vendar ima lahko tudi kolesar, kot je Rafal, s svojimi izkušnjami in kakovostjo pomembno vlogo. Majka je primer kolesarja, ki je zrasel v svojo vlogo v ekipi in je še vedno eden najboljših plezalcev na svetu," je povedal Gianetti.

Majka bo tako tudi naslednje leto najstarejši član ekipe, sledijo mu Belgijec Tim Wellens (33 let), Britanec Adam Yates (32) ter Nemec Nils Politt in Španec Marc Soler (oba 30). Soler je pogodbo podaljšal včeraj.  

Preberite še:

Pablo Torres
Sportal Pogačarjevi podpisali megapogodbo z nadarjenim Špancem
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar po odpovedi dirke: Le vprašanje časa je bilo, kdaj bo kdo padel
Brandon McNulty
Sportal Pogačarjev moštveni kolega najboljši na Hrvaškem, Slovencev ni bilo v ospredju
Tadej Pogačar Giro dell'Emilia 2024
Sportal Pogačar znova deklasiral konkurenco, Roglič in Evenepoel odstopila
Tadej Pogačar
Sportal Uradno: v ekipi UAE Emirates razkrili, kje bo Pogačar prvič dirkal v mavrični majici
Ne spreglejte