Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 7. 2022,
21.23

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

7

Natisni članek

Dirka po Franciji Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Sobota, 23. 7. 2022, 21.23

1 leto, 9 mesecev

Pogačar se zaveda, kje je storil napako, agresivnega sloga pa ne bo spreminjal #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

7

Tadej Pogačar | Tadej Pogačar, ki je po dveh zaporednih zmagah na Dirki po Franciji letos osvojil drugo mesto, ve, kaj bi lahko storil drugače.  | Foto Reuters

Tadej Pogačar, ki je po dveh zaporednih zmagah na Dirki po Franciji letos osvojil drugo mesto, ve, kaj bi lahko storil drugače.

Foto: Reuters

Tadej Pogačar bo po dveh zaporednih zmagah na Dirki po Franciji svoj tretji Tour spet končal kot najboljši mladi kolesar s tremi etapnimi zmagami, a tokrat z drugim mestom v skupnem seštevku dirke. Na novinarski konferenci po kronometru, predzadnji etapi letošnjega Toura, je priznal, da je letos storil nekaj napak. 

Največja in tista, ki ga je stala največ dragocenega časa, se mu je pripetila v 11. etapi s ciljem na Col du Granon, kjer je izgubil skoraj tri minute in s prvega mesta v skupnem seštevku zdrsnil na tretje. 

Jonas Vingegaard
Sportal Osrednji junak se je čustveno zlomil, Pogačarjev pogled v leto 2023

Preveč motiviran, da pokrije vsak napad

"Bil sem preveč motiviran, da pokrijem vsak napad, kar sem na koncu drago plačal. To je ena moja napaka, ampak prepričan sem, da jih je bilo še več," je po poročanju STA o dogajanju v 11. etapi razmišljal Pogačar in napovedal, da bo vse skupaj analiziral po Touru.

"Imeli smo veliko smole z okužbami s koronavirusom pred Tourom in tudi med njim. Končali smo s štirimi kolesarji, torej s polovico ekipe. O teh dejavnikih bi lahko govorili ves dan, a to je za analizo po Dirki po Franciji," je še dodal in ocenil, da je bil to kljub vsemu zanj zelo dober Tour. 

"Dal sem vse od sebe, a naletel sem na boljšega tekmeca. To mi daje motivacijo, da bom naslednje leto boljši," je po poročanju STA napovedal 23-letni kolesarski as, ki se je na novinarski konferenci razgovoril tudi o ekipi Jumbo-Visme. Ta je po njegovem mnenju dirkala popolno, in to kljub temu, da je v zadnjem tednu ostala brez dveh pomembnih kolesarjev, Primoža Rogliča, ki se je poškodoval že v 5. etapi, in Stevena Kruijswijka.

Jumbo Visma | Foto: Reuters Foto: Reuters

"V Jumbo-Vismi so odpeljali popoln Tour"

"Na koncu se to ni poznalo. Mogoče zato, ker smo imeli mi le štiri kolesarje. Res so odpeljali popoln Tour, in ker so vsi dirkali popolno, so zmagali. Pokazali so, da so močni, a vsako leto je drugače. Zgodi se lahko mnogo stvari, kot se je denimo v naši ekipi. Naleteli smo na veliko smole med pripravami in med samo dirko. Upam, da bomo imeli naslednje leto več sreče, da bomo napredovali in kljubovali Jumbo-Vismi."

Jumbo Visma
Sportal Slovenec v ekipi Jumbo-Visma: Proslavljali bomo šele v Parizu

Agresivnega sloga ne misli spreminjati

Dejal je še, da svojega agresivnega sloga dirkanja ne bo spreminjal. "Na etapi na Granon sem storil napako, ampak glede na okoliščine je bilo to razumljivo. Pametno so me izigrali. Bili so močni, toda to je bila le ena etapa. Preostale pred no in po njej so bile dobre, užival sem v dirkanju in mislim, da ne bom spreminjal sloga," je dal vedeti Pogačar, ki pravi, da z letošnjega Toura ekipa UAE lahko odnese mnogo lekcij.

Tadej Pogačar Jonas Vingegaard | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Naredili smo veliko dobrih in tudi slabih stvari. Menim, da imamo lepo priložnost za drugo leto, saj lahko še napredujemo. Veselim se že novih izzivov," je dejal Pogačar. 

Preberite še:

Sportal Še en ganljiv trenutek na letošnjem Touru: Švicar prosil tekmeca za požirek #video
Tadej Pogačar, TDF22
Sportal Nori vožnji novega kralja Toura in Wouta, Pogačar odličen tretji
Merijn Zeeman
Sportal Roglič in Vuelta? "Za zdaj je še nemogoče reči, še vedno upamo."
Primož Roglič
Sportal Se je Roglič poškodoval huje, kot smo mislili? Je Vuelta ogrožena?

 

 

Ne spreglejte