Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 7. 2023,
20.36

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

Matej Mohorič Matej Mohorič Luka Mezgec Tour de France Tour de France Dirka po Franciji

Sreda, 12. 7. 2023, 20.36

9 mesecev, 3 tedne

Groenewegen znova s superlativi o Mezgecu

Nizozemec, ki je letos pred visoko oviro, spet hvalil Slovenca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84
dylan groenewegen | Dylan Groenewegen kljub odlični pomoči Luke Mezgeca še vedno ostaja brez etapne zmage na letošnjem Touru.  | Foto Guliverimage

Dylan Groenewegen kljub odlični pomoči Luke Mezgeca še vedno ostaja brez etapne zmage na letošnjem Touru. 

Foto: Guliverimage

Nizozemskemu sprinterju Dylanu Groenewegnu se znova ni izšlo v boju za etapno zmago. Belgijec Jasper Philipsen je letos enostavno razred zase. Je pa Groenewegen kljub velikemu razočaranju v cilju znova zelo pohvalno govoril o Luki Mezgecu, ki je v sprintu njegov ključni pomočnik.

Nizozemski sprinter Dylan Groenewegen na letošnjem Touru kar ne more do etapne zmage. Danes ji je bil najbližje, boljši je bil samo Jasper Philipsen, ki je dobil že četrto etapo na letošnjem Touru. To ni to, po kar je ekipa Jayco-AlUla pripotovala na letošnji Tour.

"Luka je dokazal, da je eden najboljših pri tem opravilu" 

"Prepričan sem bil, da se bomo danes borili za zmago. Na koncu smo bili v igri, saj je ekipa opravila sijajno delo. Povsem sem zaupal Luki, ki me je dostavil povsem v ospredje vsega 400 metrov pred koncem. Dokazal je, da je eden najboljših na svetu pri tem opravilu. Res sva dobra kombinacija. Mislil sem, da bo to naš dan, a nekdo je bil pač hitrejši," je o sprintu in Luki Mezgecu za GCN povedal Groenewegen. Zelo pohvalno je o njem govoril že na letošnji dirki Po Sloveniji, kjer je Nizozemec dobil dve etapi.

"Naše potrpljenje je na resni preizkušnji, ampak če je nekdo hitrejši, ne moreš kaj dosti narediti. V naslednji etapah nas čaka boj za preživetje, potem pa nove priložnosti. Sit sem že tega, raje bi končal deseti kot pa drugi," je priznal.

Tudi Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je danes spet odlično opravljal vlogo pomočnika. Za glavnega sprinterja v ekipi, Phila Bauhausa, je v zadnjih 15 kilometrih opravil veliko dela, saj je Nemec na 3. mestu v etapi.

Tadej Pogačar je etapo končal na 20. mestu s časom glavnine in ostaja drugi v skupni razvrstitvi.  | Foto: Reuters Tadej Pogačar je etapo končal na 20. mestu s časom glavnine in ostaja drugi v skupni razvrstitvi. Foto: Reuters

Mezgec je bil na koncu 21., mesto za Tadejem Pogačarjem, ki s 17 sekundami zaostanka za vodilnim Jonasom Vingegaardom ostaja na 2. mestu v skupni razvrstitvi, Mohorič pa 141. z zaostankom 1:09 minute. V skupnem seštevku je Mohorič ostal 75. (+1:24:14), Mezgec pa 120. (+1:58:48).

Po današnji, nekoliko zaspani etapi, bo jutri spet bolj razburljivo. Na sporedu bo zahtevna etapa od Roanna do Belleville-en-Beaujolaisa (168,8 km). Kolesarji bodo morali v razgibani etapi premagati pet kategoriziranih vzponov. Na zadnjem z vrhom okoli 28 kilometrov pred ciljem bodo delili tudi bonifikacijske sekunde.

Preberite še:

Pello Bilbao
Sportal V torek najhitrejši na Touru, dan pozneje osrečil Bahrain Victorious
Mattias Skjelmose
Sportal Danec, ki je z izjavo zakuhal pravo zmešnjavo na Touru, se je opravičil
Jasper
Sportal Neverjetni Belgijec do četrte etapne zmage na letošnjem Touru, Pogačar varno v cilju
Wout van Aert
Sportal Nekdanji član Jumbo-Visme kritičen do Wouta van Aerta
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar jasen: Noro je bilo

 

 

Ne spreglejte