Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 7. 2023,
16.19

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

Natisni članek

Mattias Skjelmose Wout Van Aert Tour de France Tour de France Dirka po Franciji

Sreda, 12. 7. 2023, 16.19

9 mesecev, 3 tedne

Danec, ki je z izjavo zakuhal pravo zmešnjavo na Touru, se je opravičil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42
Mattias Skjelmose | Danski državni prvak Matthias Skjelmose se je zaradi svoje izjave o Woutu Van Aertu znašel v nemilosti.  | Foto Guliverimage

Danski državni prvak Matthias Skjelmose se je zaradi svoje izjave o Woutu Van Aertu znašel v nemilosti.

Foto: Guliverimage

Govorice, da belgijski kolesarski zvezdnik Wout van Aert zaradi visoko noseče žene danes zapušča Dirko po Franciji, je včeraj pred začetkom etape nehote sprožil danski državni prvak Mattias Skjelmose (Lidl-Trek). Njegove besede so se že včeraj izkazale za neresnične, Danec pa se je za izrečeno van Aertu iskreno opravičil, poroča nizozemski spletni portal Wielerflits.

Izjava o skorajšnjem slovesu Wouta van Aerta s Toura je hitro zaokrožila v kolesarskih krogih in v ekipi Jumbo-Visme, kjer je Van Aert izjemno pomemben člen in kjer branijo rumeno majico vodilnega, povzročila kar nekaj slabe volje, slaba vest pa je kakopak pekla tudi danskega državnega prvaka in zmagovalca Dirke po Švici Mattiasa Skjelmoseja (Lidl-Trek), ki je z izjavo za dansko televizijo TV2 sprožil govorice.

"To sem izvedel na sestanku ekipe," je pojasnil 22-letni Danec. "In ko me je novinar vprašal glede taktike Jumbo-Visme v etapi do Issoira, sem dejal, da bodo v ekipi poskusili vse, da ga spravijo v beg, saj naslednji dan odhaja domov."

Novica je seveda hitro zaokrožila in zaznamovala torkovo etapo, saj so se vsi ukvarjali s tem, kaj odhod tako pomembnega kolesarja pomeni za nadaljevanje dirke. Že takoj po koncu etape se je izkazalo, da gre za neresnično informacijo, ki so jo tudi v ekipi čebel ostro zanikali. 

Opravičilo posredno in neposredno

Skjelmose, ki zelo obžaluje nastalo situacijo, se je van Aertu za sprožitev govoric že včeraj opravičil preko družbenih omrežij, v živo pa je opravičilo ponovil med današnjo etapo. "To je bilo zelo neumno od mene," se zaveda. "Razumem, da so Wout in ekipa jezni name. Wout me je včeraj kontaktiral in sem se mu že opravičil, enako bom stori tudi med današnjo etapo."

"Običajno je bolje govoriti le o sebi," sporoča Wout Van Aert. | Foto: Guliverimage "Običajno je bolje govoriti le o sebi," sporoča Wout Van Aert. Foto: Guliverimage

Da se je res opravičil, je potrdil tudi van Aert. "Opravičil se je v vseh jezikih," je v potrdil v pogovoru za Het Nieuwsblad. Nad razsežnostjo posledic te izjave ni bil preveč navdušen. "Ni ravno zabavno, da sem moral takoj po etapi odgovarjati na taka vprašanja. Tudi moja družina je dobivala sporočila z vseh strani. Običajno je bolje govoriti le o sebi," je posredno okrcal Skjelmoseja. "Še vedno sem tukaj, tako da upam, da se bomo lahko osredotočili na dirko," je pred današnjo etapo dal vedeti van Aert.

Preberite še:

Pello Bilbao
Sportal V torek najhitrejši na Touru, dan pozneje osrečil Bahrain Victorious
Wout van Aert
Sportal Nekdanji član Jumbo-Visme kritičen do Wouta van Aerta
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar jasen: Noro je bilo
Jonas Vingegaard
Sportal Vingegaard presenečen nad govoricami o odhodu Wouta van Aerta
Pello Bilbao
Sportal Španec čustveno proslavil veliko zmago. Govorice glede Wouta van Aerta presenetile.

 

Ne spreglejte