Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 7. 2023,
9.25

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

Natisni članek

Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Wout van Aert Tom Dumoulin

Sreda, 12. 7. 2023, 9.25

9 mesecev, 3 tedne

Nekdanji član Jumbo-Visme kritičen do Wouta van Aerta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79
Wout van Aert | Foto Reuters

Foto: Reuters

Tom Dumoulin je po deseti etapi Dirke po Franciji izrazil kritiko na račun Wouta van Aerta. Dumoulin je bil namreč presenečen nad taktiko člana Jumbo-Visme in meni, da bi moral sodelovati z moštvenim kolegom Jonasom Vingegaardom.

Tadej Pogačar
Sportal Pogačar jasen: Noro je bilo
Jonas Vingegaard
Sportal Vingegaard presenečen nad govoricami o odhodu Wouta van Aerta

V deseti etapi je Wout van Aert že na začetku izgubljal energijo, ko se je vozil v ospredju in bil zelo aktiven pri iskanju poti v beg. Pozneje v etapi sta bila on in Mathieu van der Poel v položaju, ko sta se nekoliko odlepila od glavnine in nato poskušala priti do ubežnikov. Oba sta bila na koncu prekratka.

"Včeraj nisem imel nog. Večkrat sem poskušal, vendar sem eksplodiral. Poskušal sem biti v vodilni skupini, vendar nisem imel nog. Poleg tega so tudi kolesarji, ki so najboljši v skupnem seštevku, skočili. Velik kaos je bil. Škoda, da nisem prišel v beg," je dejal Wout.

Njegova taktika ni bila všeč nekdanjemu kolesarju Jumbo-Visme Tomu Dumoulinu, ki je kot analitik nizozemskega medija NOS poudaril, da je van Aert pomemben kolesar na dirki, zato ni razumel njegovega ravnanja v torkovi etapi. Meni, da bi moral van Aert bolj podpirati kapetana Jonasa Vingegaarda, saj je po njegovem mnenju njegov najboljši pomočnik.

Tom Dumoulin ni razumel taktike Wouta van Aerta. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tom Dumoulin ni razumel taktike Wouta van Aerta. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Ves čas te dirke še nisem videl, da bi Wout storil napako. Kot lani je najboljši kolesar na Dirki po Franciji, toda včeraj njegove taktike sploh nisem razumel. Moral bi biti ob Vingegaardu in mu zagotavljati najboljšo pomoč," je jasen Dumoulin.

Presenečen je bil tudi, ko je videl, da se je van Aert znova odcepil od glavnine in skupaj z van der Poelom napadel. Po njegovem mnenju bi moral van Aert prihraniti moči za prihodnje etape, saj je glavni cilj njegove ekipe z Vingegaardom osvojiti rumeno majico. Ta je za zdaj v lasti Danca, ki ima 17 sekund prednosti pred največjim izzivalcem Tadejem Pogačarjem.

Jasper
Sportal Neverjetni Belgijec do četrte etapne zmage na letošnjem Touru, Pogačar varno v cilju
Pello Bilbao
Sportal Španec čustveno proslavil veliko zmago. Govorice glede Wouta van Aerta presenetile.
Ne spreglejte