Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 12. 2022,
14.30

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

1

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Dirka po Italiji Wilco Kelderman

Ponedeljek, 26. 12. 2022, 14.30

1 leto, 4 mesece

Nizozemec bo pomagal Rogliču: Lahko računa na mojo zvestobo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

1

Primož Roglič Giro 2019 | Primož Roglič bo 6. maja začel svoj pohod proti rožnati majici. Pri tem mu bosta pomagala tudi novinca v ekipi Jumbo-Visma Wilco Kelderman in Jan Tratnik. | Foto Guliverimage

Primož Roglič bo 6. maja začel svoj pohod proti rožnati majici. Pri tem mu bosta pomagala tudi novinca v ekipi Jumbo-Visma Wilco Kelderman in Jan Tratnik.

Foto: Guliverimage

Nizozemski kolesar Wilco Kelderman, ki se je v vrste Jumbo-Visme preselil iz ekipe BORA-hansgrohe, bo eden od pomembnejših pomočnikov Primoža Rogliča v njegovem lovu na rožnato majico letošnje Dirke po Italiji. "Primož lahko računa na mojo zvestobo," napoveduje.

31-letni nizozemski kolesar Wilco Kelderman se je po šestih letih vrnil v ekipo Jumbo Visma, ki jo dobro pozna. Njihov dres je nosil že med letoma 2012 in 2016, ko se je ekipa imenovala Rabobank oz. pozneje LottoNL-Jumbo.

Kelderman, ki se je v Jumbo-Vismo preselil iz vrst BORE-hansgrohe, bo eden od pomembnejših pomočnikov Primoža Rogliča v njegovem lovu na rožnato majico letošnje Dirke po Italiji.

Wilco Kelderman je leta 2020 na Giru oblekel rožnato majico vodilnega, na koncu pa dirko končal na tretjem mestu. | Foto: LaPresse Wilco Kelderman je leta 2020 na Giru oblekel rožnato majico vodilnega, na koncu pa dirko končal na tretjem mestu. Foto: LaPresse

Dirka po Italiji letos ne bo prestopila meja Slovenije, bo pa predzadnja etapa potekala v naši soseščini. Cilj gorskega kronometra, ki bo na sporedu v soboto, 27. maja 2023, bo na Svetih Višarjah. 

"Primož Roglič je, kar zadeva uvrstitve na tritedenskih dirkah, boljši od mene. To je tudi razlog, zakaj sem sam izpostavil, da ga želim podpreti na Giru in mu pomagati do zmage. O tem sva se prejšnji teden pogovarjala na pripravah, lahko računa na mojo zvestobo," so besede Kildermana, ki bo nastopil že na šesti Dirki po Italiji, povzeli pri nizozemskem časopisu Algemeen Dagblad.

Kelderman bo sezono začel na etapni dirki po Združenih arabskih emiratih (20. 2.), do Gira, ki se bo začel 6. maja, pa bo nastopil še na etapni dirki od Tirenskega do Jadranskega morja (6. 3.) in Dirki po Kataloniji (20.3.).

V ekipi za Giro je tudi Jan Tratnik, novinec v moštvu Jumbo Visma, ki bo pred rožnato dirko svojo priložnost iskal v spomladanskih klasikah Omloop Het Nieuwsblad (25. 2.), Kuurne–Brussels–Kuurne (26. 2.), Strade Bianche (4. 3.) in Milano–San Remo (18. 3.), nastopil pa bo tudi na Dirki po Kataloniji. Tam bo tudi Roglič.

Preberite še:

Slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022
Sportal Ni manjkalo drame, tekle so solze sreče in razočaranja
Primož Roglič, Vuelta 22
Sportal Športni direktor Jumbo-Visme: Pravi trenutek, da se Roglič vrne na Giro
Giro 2019 Primož Roglič
Sportal Roglič bo spomladi dirkal na Giru!
Geraint Thomas
Sportal Še enkrat bo poskusil z Girom: "Upam, da tokrat pridem do konca"
Wout van Aert
Sportal Za Van Aertovo kolo s Toura ponujajo 12.000, za Rogličevo 4700 evrov

 

Ne spreglejte