Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 9. 2020,
6.08

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Adam Yates Dirka po Franciji

Četrtek, 3. 9. 2020, 6.08

3 leta, 7 mesecev

Nihče si rumene majice ne želi obleči na tak način #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Včerajšnji zasuk na vrhu skupne razvrstitve Dirke po Franciji je presenetil tudi novega, nenadejanega nosilca rumene majice, 28-letnega Britanca Adama Yatesa, ekipnega tovariša Luke Mezgeca pri avstralskem moštvu Mitchelton-Scott. Ravno se je oprhal na ekipnem avtobusu in opravil vse obveznosti, ki jih je pač treba opraviti po kolesarski etapi take dolžine, ko je izvedel, da bo moral na podelitveni oder, kjer ga čaka kar rumena majica vodilnega. 

"Najbolj svež kolesar na odru Toura boš," so se pridušali na avtobusu Mitchelton-Scott, potem ko so spremljali presenečenega Adama Yatesa, ki je kar naenkrat postal nosilec najbolj prestižne majice na francoskem Touru. 

Položaj je bil precej neobičajen. "Že nekaj časa sem bil na avtobusu. Lepo sem se oprhal in se pripravil na odhod v hotel. Nato je nekdo poklical našega direktorja, da moram takoj na podelitev majic. 

Nihče ne želi rumene majice obleči na tak način, a zdaj, ko jo imamo, jo bomo poskušali braniti," je priznal Yates, ki je do svojega prvega rumenega zaklada nenadejano prišel po tem, ko so komisarji po pregledu posnetka francoske televizije, kjer je jasno razvidno, da je ljubljenec francoskih src Juliane Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) 17 kilometrov pred ciljem iz rok enega od članov ekipe vzel bidon, kar je v zadnjih 20 kilometrih prepovedano.

Poteza ga je udarila po denarnici, še bolj pa po uvrstitvi. Kaznovan je bil z 200 švicarskimi franki in, kar je precej bolj boleče, 20 sekundami pribitka, zaradi česar je s 1. strmoglavil na 16. mesto. 

Trenutno vodilni Yates, identični dvojček kolesarja Simona Yatesa, ki je napovedal, da ga na letošnjem Touru bolj kot skupna uvrstitev zanimajo etapne zmage, je v skupnem vodstvu s tremi sekundami naskoka pred Primožem Rogličem, ki je na drugem mestu, in s sedmimi pred tretjim Tadejem Pogačarjem, ki bo tudi danes dirkal v beli majici najboljšega najmlajšega kolesarja. 

Šesta etapa s ciljnim vzponom na Mont Aigoual prinaša obračun med glavnimi aduti za skupno zmago, mednje pa se bo poskušal vmešati tudi Yates. "Na ciljnem vzponu se obeta velik boj," je napovedal Britanec. 

Letošnji Tour bo njegov zadnji v dresu Mitchelton-Scotta. V prihodnji sezoni se 28-letni Britanec seli v ekipo Ineos Grenadiers.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Presenetljiva zmaga, Pogačar, ki je imel težave, in Roglič pa ostajata pri vrhu
Julian Alaphilippe
Sportal Zmago Rogličevih zasenčil zaplet z rumeno majico, Zasavec napredoval
Wout van Aert
Sportal Rogličevi zmagujejo tudi v šprintih, Alaphilippe ostal brez rumene majice
Sportal Sreča v nesreči po dramatičnem padcu Belgijca na Touru #video
Egan Bernal
Sportal Poraženi Bernal razkril, kdaj se misli lotiti Rogliča
Primož Roglič & Tadej Pogačar - Tour 2020
Sportal "Olajšanje za Rogliča"

Ne spreglejte