Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 8. 2023,
10.42

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Jonas Vingegaard Remco Evenepoel Vuelta Vuelta Dirka po Španiji Dirka po Španiji

Četrtek, 31. 8. 2023, 10.42

8 mesecev, 1 teden

Pred zahtevno 6. etapo z zaključkom na vzponu

Evenepoel bo pogledoval proti Vingegaardu. Je to priložnost za Rogliča?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51
Remco Evenepoel Jonas Vingegaard Vuelta 2023 | Remco Evenepoel, vodilni na Dirki po Španiji, bo v zaključku 6. etape pozoren predvsem na Jonasa Vingegaarda.  | Foto Unipublic/Sprint Cycling Agency

Remco Evenepoel, vodilni na Dirki po Španiji, bo v zaključku 6. etape pozoren predvsem na Jonasa Vingegaarda.

Foto: Unipublic/Sprint Cycling Agency

Belgijski kolesar Remco Evenepoel, ki je včeraj za šest sekund povečal vodstvo v skupnem seštevku Dirke po Španiji in ima zdaj pred prvim zasledovalcem Enricom Masom 11 sekund naskoka, pred Jonasom Vingegaardom 37, pred Primožem Rogličem pa 43 sekund prednosti, napoveduje, da bo v današnji etapi s ciljem na vrhu Buitre, kjer je tudi astronomski observatorij Javalambre, osredotočen predvsem na Jonasa Vingegaarda. Je to priložnost za Primoža Rogliča?

Primož Roglič Jan Tratnik Jonas Vingegaard
Sportal Slavje v taboru Jumbo-Visme: Roglič onesposobil Remca, Kuss junak dneva

Primož Roglič (Jumbo-Visma) ima prednost v tem, da traso že pozna - leta 2019 je v etapi Vuelte tam zasedel šesto, Tadej Pogačar (UAE Emirates) pa sedmo mesto -, medtem ko se Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep), zmagovalec 3. etape z gorskim ciljem v Andori in trenutno vodilni na dirki, podaja na neznan teren.

Trasa 6. etape Vuelte od La Vall d'Uixoja do Pica del Buitre oziroma observatorija Javalambre (183,1 km) bo zahtevna, najtrši oreh pa kolesarje čaka v zaključku. Zaključni vzpon bo dolg skoraj 11 kilometrov in ima osemodstotni povprečni naklon.

6. etapa Dirke po Španiji | Foto:

Belgijec se podaja na neznan teren

"Nič ne vem o trasi, ne vem, kaj pričakovati," je zvezdnik ekipe Soudal-QuickStep izjavil po sredini etapi, v kateri je za šest sekund, ki jih je pridobil na letečem cilju, povečal prednost pred konkurenti. Pred prvim zasledovalcem Enricom Masom (Movistar) ima zdaj 11 sekund naskoka, pred Jonasom Vingegaardom 37 sekund, pred Primožem Rogličem na 7. mestu pa že 43 sekund prednosti.

Remco Evenepoel Vuelta 2023 | Foto: Unipublic/Sprint Cycling Agency Foto: Unipublic/Sprint Cycling Agency

Kaj bo z rdečo majico?

"Jonas Vingegaard je najboljši hribolazec na svetu, zato je logično, da bom nanj še posebej pozoren," je Evenepoel napovedal v pogovoru za belgijski Sporzo. "Zaključni vzpon je težji kot ponedeljkov v Andori. Upam, da se bo izoblikovala ubežna skupina, ki se bo lahko potegovala za etapno zmago, potem pa bomo videli, kaj bomo storili z majico," je povedal Belgijec in dal vedeti, da v ekipi ne nameravajo preveč zavzeto braniti rdeče majice in porabljati dodatne energije.

Čeprav je vsaj na videz etapno zmago prepustil drugim, je dal vedeti: "Polurni klanec, kot bo zaključni, bi mi trenutno lahko kar ustrezal," je opozoril konkurente.

Bo Primož Roglič izkoristil nepozornost Belgijca? | Foto: Unipublic/Sprint Cycling Agency Bo Primož Roglič izkoristil nepozornost Belgijca? Foto: Unipublic/Sprint Cycling Agency

Roglič, ki je traso spoznal že leta 2019, ko je prvič zmagal na Vuelti, bi Evenepoelovo nepoznavanje trase in njegovo osredotočenost na dvakratnega zmagovalca Toura, lahko obrnil sebi v prid.

Zasavec bo 6. etapo začel s sedmega mesta v skupnem seštevku, potem ko si je po petih etapah nabral 43 sekund zaostanka za Evenepoelom. Ob Rogliču in njegovem moštvenem kolegu Janu Tratniku bosta nastopila še dva Slovenca, in sicer Domen Novak (UAE Team Emirates) in Matevž Govekar (Bahrain Victorious).

Preberite še:

kolesarji za Slovenijo
Sportal Sedem kolesarskih zvezdnikov za žrtve poplav zbralo ...
Remco Evenepoel Vuelta 2023
Sportal Remco misli, da sprinta le za tri bonifikacijske sekunde
Kaden Groves, Vuelta 23
Sportal Avstralec drugič zapored, Primož Roglič pridobil še eno mesto
Primož Roglič Jonas Vingegaard
Sportal Prvi mož Jumbo-Visme: Primož je kralj našega moštva
Ne spreglejte