Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 8. 2023,
14.14

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

Natisni članek

Dirka po Španiji Dirka po Španiji Vuelta Vuelta Richard Plugge Jonas Vingegaard Primož Roglič Primož Roglič Jumbo-Visma

Sreda, 30. 8. 2023, 14.14

8 mesecev, 1 teden

Prvi mož Jumbo-Visme: Primož je kralj našega moštva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76
Primož Roglič Jonas Vingegaard | "Ko je bil Jonas še mlad, bled fantič, ga je Primož naučil številnih lekcij," pravi vodja ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge, ki Rogliča označuje za nespornega kralja ekipe.  | Foto Reuters

"Ko je bil Jonas še mlad, bled fantič, ga je Primož naučil številnih lekcij," pravi vodja ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge, ki Rogliča označuje za nespornega kralja ekipe. 

Foto: Reuters

Vodja nizozemske kolesarske ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge je zavrnil govorice o prestopu Primoža Rogliča v ekipo Lidl-Trek, slovenskega šampiona pa označil za nespornega kralja ekipe Jumbo-Visma. Zakaj so se torej odločili, da na Dirko po Španiji pošljejo tudi dvakratnega zmagovalca Toura Jonasa Vingegaarda?

Če se bo eden od kolesarjev ekipe Jumbo-Visma podpisal še pod skupno zmago na Dirki po Španiji, bo to pomenilo, da je nizozemska kolesarska ekipa postala prva ekipa, ki je v istem koledarskem letu osvojila vse tri tritedenske dirke. Primož Roglič je maja zmagal na Giru, Jonas Vingegaard je julija osvojil Tour, zdaj bosta s skupnimi močmi poskušala zmago ekipi zagotoviti še na Vuelti.

Jonas Vingegaard Richard Plugge | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Na Vuelti največ možnosti z dvojcem Roglič-Vingegaard

Richard Plugge, direktor ekipe Jumbo-Visma, je v pogovoru za belgijski medij Het Nieuwsblad pojasnil, zakaj so se odločili, da v Španiji poskusijo z dvema kapetanoma, Rogličem, ki je na Vuelti zmagal že trikrat, in Vingegaardom, ki je svoj nastop na dirki napovedal šele zadnji dan Toura.

"Po našem mnenju imamo na Vuelti največ možnosti z obema. Jonas in Primož se na tej dirki izjemno dopolnjujeta in te priložnosti ne smemo zamuditi. V nekaterih primerih se Primoževa možnost za zmago poveča, če je tam tudi Jonas. In obratno," je prepričan Plugge, ki verjame, da je v ekipi Jumbo-Visma, čeprav že zdaj velja za najboljšo ali pa vsaj eno najboljših na svetu, še vedno dovolj prostora za napredek. "Ne želim zveneti arogantno, ampak videli bomo, kako še lahko napredujemo. Tudi po letošnjem Touru." Spomnimo, Vingegaard je imel na koncu Toura pred Tadejem Pogačarjem več kot sedem minut prednosti.

Primož Roglič | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Na Tour 2024 z dvema, če ne kar tremi kapetani

Plugge ne izključuje možnosti, da bodo prihodnje leto tudi Tour poskušali osvojiti z dvema kapetanoma, dvakratnim zmagovalcem Vingegaardom in Rogličem. "Ko bomo izvedeli, kakšna bo trasa Toura za prihodnje leto, bomo razmislili, kakšne so naše možnosti za zmago. Lahko se zgodi, da bomo poskusili z dvema, če bo treba, tudi s tremi kapetani."

Govorice o prestopu Rogliča v ekipo Lidl-Trek, ki močno krepi svojo zasedbo za prihodnjo sezono, je zavrnil kot nesmiselne. "Da bi Primožu pustili, da gre? To bi bilo zelo slabo, on je naš kralj," je bil jasen Plugge.

"Ko je bil Jonas še mlad, bled fantič, ga je Primož naučil številnih lekcij."

Na podvprašanje novinarja, zakaj ni Vingegaard kot dvakratni zmagovalec Toura kralj ekipe, je Plugge ponudil zvit odgovor: "Primož je vodja naše ekipe, a zdaj je to tudi Jonas. Primož je nekdo, ki se vedno vsega loteva s svojo vzdržljivostjo in borbenostjo. S svojim zadnjim napadom lahko doseže veliko zmag in Jonas mu lahko pri tem pomaga. Ko je bil Jonas še mlad, bled fantič, ga je Primož naučil številnih lekcij."

Remco Evenepoel, Vuelta 2023 | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Ob koncu pogovora se je Plugge dotaknil tudi Belgijca Remca Evenepoela (Soudal Quick-Step), ki je že v 3. etapi prevzel vodstvo na Dirki po Španiji. "Upam, da ne bo postal še boljši, kot je. Na dirki je glavni favorit. Kako dirka, kako aerodinamičen je. Bomo pa videli, ali ima slabše moštvo, kot je naše."

Preberite še:

Kaden Groves, Vuelta 23
Sportal Avstralec drugič zapored, Primož Roglič pridobil še eno mesto
Davy Clement
Sportal Spet je tekla kri. "Vedel sem, da bodo podcenjevali zadnji ovinek"
Kaden Groves, Vuelta 2023
Sportal Avstralec v kaotičnem finalu upravičil vlogo favorita, Roglič napredoval
THUMB - prprečen napad na Vuelti
Sportal Takole so poskušali napasti kolesarje na Vuelti #video
Primož Roglič Vuelta 2023
Sportal Roglič čuti bolečine po padcu, Vingegaard ni imel svojega dne
Remco Evenepoel Vuelta 2023
Sportal Okrvavljeni Remco Evenepoel znova jezen na organizatorje: Tega imam dovolj #video

 

Ne spreglejte