Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 2. 2022,
8.27

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Planet Vau Eva Cimbola Sanja Grohar Ciril Komotar

Ponedeljek, 7. 2. 2022, 8.27

2 leti, 2 meseca

Planet Vau

To je s cmokom v grlu in solzami v očeh priznal avtomobilistični novinar #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Ciril Komotar

V oddaji Planet Vau, ki jo lahko na Planetu v družbi voditeljice Sanje Grohar spremljate vsako soboto ob 18.20, smo se tokrat pogovarjali z avtomobilističnim novinarjem Cirilom Komotarjem. Ta se je po več kot mesecu dni potovanja vrnil domov. Obiskal je namreč prizorišče olimpijskih iger – kitajsko prestolnico Peking, tam pa je z ekipo prepotoval več kot 11 tisoč kilometrov, preživel 201 uro v avtomobilu in spal v 26 različnih hotelih.

Ciril Komotar je v začetku pogovora z novinarko Evo Cimbola sprva spregovoril o svoji vrnitvi domov: "Zelo mi odgovarja. Namreč, ko si toliko časa na poti, začneš pogrešati majhne stvari, kot so slovenski jezik, slovenske registrske tablice in podobne stvari. Najpomembnejše od teh pa so gotovo otrok in prijatelji ter dekle. Ko jih enkrat dobiš nazaj, je vse precej lažje."

 V nadaljevanju je nato dodatno poudaril, da je bil najtežji del potovanja pustiti doma svoje najdražje, pojasnil pa tudi podrobnosti o videu, v katerem je poklical mamo.

tomaž rotar
Planet TV Alpinist, ki je osvojil Everest: Najtežje se je odpraviti od doma #video

"Mamo sem poklical, ker sem ji želel voščiti vesel božič. Hotel sem se samo slišati z nekom od domačih. Mama se je v pogovoru zelo odprla, kar je zanjo, sploh v pogovoru po telefonu, zelo nenavadno. Govorila je o tem, kako je bilo včasih in me spraševala, če kaj pogrešam otroka … Po koncu pogovora smo vsi v sobi jokali," je razkril novinar.

V nadaljevanju je Ciril nato še natančneje spregovoril o tem, kako je biti več kot mesec dni odsoten iz življenja lastnega otroka. S cmokom v grlu in solzo v očeh je priznal: "Težko je. Otrok verjetno vsakemu staršu pomeni največ in pri meni ni nič drugače. S svojo hčerjo sem poskušal komunicirati vsak drugi dan in to mi je uspevalo. Bolelo pa me je, ker je toliko časa nisem videl."

Miha Krušič
Planet TV To vprašanje je znanega Slovenca skoraj privedlo do joka #video

Ciril je izpostavil tudi, da se je bilo naposled tudi težko vrniti in hčeri ne nuditi ravno vsega, kar si je zaželela. "Otroci znajo to izkoristiti. Težko je, ko jim želiš dati vse, obenem pa biti starš in postavljati mejo," je še pojasnil.

Eva Cimbola ga je nato vprašala, če se kaj boji, da bi mu hčer odsotnost iz njenega življenja kadarkoli očitala. Ciril je odgovoril: "Obstaja nevarnost, da bi mi. Najpogostejše vprašanje, ko sem na poti, je ravno na temo, kdaj se vrnem. Otroci so zelo pametni in veliko čutijo, vseeno pa jim je nekatere stvari težko razložiti tako, da jih bodo zares razumeli. Ona razume, koliko časa me ne bo, ampak me še vedno vsak dan vpraša isto vprašanje, ker si želi skrajšati čas moje odsotnosti."

Sandi Murovec
Planet TV Tako je nastala letošnja kolekcija športnih oblačil za naše olimpijce #video

Novinar je nato dodal, da mu sicer morebitni očitki na to temo ne povzročajo toliko skrbi, ker bo hčeri prej ali slej lahko pojasnil, zakaj je tako in da v življenju obstajajo tako družina kot tudi druge stvari. "Zdi se mi, da sem lahko zares dober oče, če sem tudi na drugih področjih zadovoljen, uspešen in izpopolnjen," je še dodal.

Julija Aljaž, July Jones
Planet TV Kdo je Slovenka, ki je nominirana za grammyja? #video

Avtomobilistični novinar je nato priznal, da mu je odsotnost prinesla tudi razhajanja v zasebnem življenju. Potovanje je namreč vplivalo na njegov odnos z njegovim najboljšim prijateljem. Ta ga je na spremembo v odnosu tudi opozoril, kar je Ciril sprejel zelo dobro in na kritiko tudi ustrezno odreagiral.

Ciril pa je v zaključku intervjuja razkril še, kako je na njegove odnose vplivala njegova prepoznavnost: "Odvisno, koga vprašaš. Zase trdim, da se zaradi tega nisem spremenil, ampak včasih nimamo najboljšega vpogleda vase, ker stojimo sami sebi preblizu. Naj drugi povejo."

Magazinsko oddajo Planet Vau, ki jo vodi Sanja Grohar, si lahko na Planetu ogledate vsako soboto ob 18.20. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

Planet Vau
Planet TV "Pri dekletih v tenisu je nekoliko bolj svetla prihodnost" #video
Denis Porčič Chorchyp
Planet TV Tako se pripravi Chorchypova najljubša jed #video
Klemen Bučan
Planet TV Izguba kilogramov ga je pomladila #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte