Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 3. 2022,
9.12

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Poroka na prvi pogled Milena Pleško Eva Cimbola Sanja Grohar Planet Vau

Ponedeljek, 7. 3. 2022, 9.12

2 leti, 1 mesec

Planet Vau

Imate monotono razmerje? Potem upoštevajte ta nasvet strokovnjakinje! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

V oddaji Planet Vau, ki jo na Planetu lahko spremljate vsako soboto ob 18.20, smo se tokrat pogovarjali z Mileno Pleško, strokovnjakinjo za povezovanje samskih, ki jo na Planetu lahko vidite tudi v šovu Poroka na prvi pogled. Tudi tam je povezovala pare s pomočjo Eve Ostrouška in Timoteja Strnada.

Milena Pleško je tudi v zasebnem življenju strokovnjakinja za povezovanje samskih. Na začetku intervjuja se je najprej strinjala z Evo Cimbola, da z njenim delom samskim olajša iskanje partnerjev, saj ljudje lažje sprejmejo nekaj, kar jim nekdo drug zagotovi, da je tisto pravo. "Sebe vidim kot neko sito. Ko prideta dva k meni, se z obema pogovorim. Povesta mi veliko o sebi, nato pa ju povezujem na način, kjer združujem neke vrednote oziroma vzorce. To je gotovo bolj varno in ljudje vedo, da sem jaz spoznala že oba, če gredo preko mene na zmenek, in jim je zato nekoliko lažje," je pojasnila Milena.

Poroka na prvi pogled
Planet TV Hollywood ima Patti, Slovenija ima Mileno #video

Strokovnjakinja je nato izpostavila pomembnost telesne govorice: "To je več kot 70 odstotkov naše govorice. Dvomim, da lahko besedam pripišemo deset odstotkov. Vedno prej vidimo vedenje in slišimo glas kot pa besede." V intervjuju je nato izpostavila še nekaj primerov vedenja, ki pri moških in ženskah kažejo na občutek (ne)naklonjenosti, poudarila pa, da z njihovim opazovanjem lahko hitro predvidiš ujemanje dveh oseb.

Poroka na prvi pogled
Planet TV "Želimo si, da bi tudi kakšnemu gledalcu naši nasveti pomagali" #video

Milena je v nadaljevanju delila še nasvet za pare, ki so že dolgo v razmerju in imajo v njem občutek monotonosti: "Izrekanje hvaležnosti zvečer, ker svoje partnerje premalokrat pohvalimo, velikokrat pa jih skritiziramo. Če si zvečer partnerja povesta vsaj eno lepo stvar, ki sta jo eden pri drugem opazila čez dan, se mi to zdi ena res lepa stvar." Poudarila je tudi pomen skupnega preživljanja časa in medosebnega spodbujanja.

Poroka na prvi pogled
Planet TV Strokovnjak iz Poroke na prvi pogled: Velik izziv je bil najti kompatibilne pare #video

Eva Cimbola jo je nato povprašala še o njenem sodelovanju v šovu Poroka na prvi pogled, kjer poroka predstavlja začetek zveze, kar je lahko prednost ali pa slabost. "Za to je definitivno potrebno veliko poguma. Predvsem, ker živimo v ustaljenih vzorcih, kdaj in kako naj bi poroka zgledala. V šovu so bili prijatelji nad novico zelo šokirani. Meni se to ne zdi slabo, dokler se zavedamo, da se s tem zgodba šele začne, da sledi spoznavanje, grajenje mostu zaupanja, ne pa pričakovanje. Pričakovanja je treba pustiti na polički in dovoliti osebi, da pokaže, kakšna je."

Jutro na Planetu
Planet TV "To bo izjemna zabava za vso družino" #video

Milena je zadovoljna, da je lahko kandidatom v šovu pomagala pri izbiri partnerja. Poudarila je, da je bilo zaradi vzorcev, ki smo jih v svetu dobili vsi, za kandidate zelo težko. "Zavedati se je treba, da so pari v kratkem času prehodili pot, ki jo normalen par prehodi v parih letih. In to je res velik izziv. Ne glede na to, kako se karkoli zaključi, polagam gledalcem na srce, naj imajo pred očmi, da je to za kandidate res velik eksperiment, preden karkoli sodijo," je za zaključek dejala Milena Pleško.

Magazinsko oddajo Planet Vau, ki jo vodi Sanja Grohar, si lahko na Planetu ogledate vsako soboto ob 18.20. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

Poroka na prvi pogled
Planet TV Všeč mi je spremljanje dveh neznancev #video
Poroka na prvi pogled
Planet TV Prijateljica močno dvomi, da so strokovnjaki izbrali pravo nevesto #video
Poroka na prvi pogled
Planet TV Tako je bila videti nevesta iz Poroke na prvi pogled pred izgubo kilogramov #foto
Poroka na prvi pogled
Planet TV "Imamo tudi kandidate, ki so zelo odprti glede spolnosti" #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte